Skocz do zawartości
przeciwnik

VIA Hyperion 4in1 v4.50

Rekomendowane odpowiedzi

no ja wlasnie zainstalowalem i bede testowal :D

jak przetestujesz to podziel się wrażeniami :)

no więc tak:

zainstalowalem patcha do 3dsmarka 2001SE aby na dx.9.0 lazil.....nastepny krok podkrecenie karty do 250/541 no i benchmark...

wynik: 9559 :evil: na antku 2135Mhz + 250/550 karta mialem rowne 10000pkt wiec nie wiem co jest....ale ponoć ten patch do 3d smarka zaniza wyniki, jutro potestuje 3d markiem 2003.

W wolfensteinie Enemy Teritory nie zauwazylem ani wzrostu fps ani spadku wiec nie wiem co daja nowe stery...pokatuje go tez tym nowym benchmarkiem V-bench 3 czy cus w tym stylu :D no i wynik CCr to:

9750 a przed zainstalowaniem via 4in1 4.50 mialem 9550pktwiec jest wzrost :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to odppaliłem 3dmarka 2003 i wynik na 250/541 = 1246..... a na sterach 4in1 v4,49 i procku 2300MHz + karta 250/550 mialem 1200....wiec te stery poprawiaja wydajnosc w 3dmarku 2003 i benchmarku ccr.....mam nowy wynik w ccr :D :D 9800score :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytuję:

VIA Hyperion 4in1 v4.50 - błąd?

Niedziela, 30 listopada 2003 17:52:46

Firma VIA usunęła ze swoich serwerów najnowszy pakiet sterowników 4in1 z powodu błedu który objawiał się w systemach z zainstalowaną aplikacją ATI Control Center. Zalecane jest zainstalowanie ostatniej stabilnej wersji 4.49p. Jak na razie VIA nie podała swojego stanowiska w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plytka z windowsem i naprawa systemu - podczas instalacji literka R - wszystko wrocilo do normy, tylko trzeba dograc od nowa patche do windowsa , kazda zainstalowana aplikacja dziala poprawnie

VIA wystosowała przeprosiny do użytkowników, którzy mieli problemy ze sterownikami Hyperion 4.50. Kłopoty występowały na systemach z pamięcią powyżej 1GB i kartami ATI z ustawionym AGP Aperture powyżej 32MB. Sterowniki zostały zdjęte ze strony firmy, pomimo posiadania certyfikatu WHQL. W swoim komunikacie, firma wyraziła głębokie ubolewanie z powodu błędu. Nowa wersja sterowników, która jest przygotowywana, ma automatycznie ustawić AGP Aperture na 32MB. Podobne problemy miała nVidia ze sterownikami dla chipsetu nForce w wersji 2.4x. W tym przypadku jedyną reakcją firmy było zdjęcie sterowników z serwera i zastąpienie ich poprzednią wersją.

cytat z Twoje PC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi