Pawciu Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Mam Asusa P4P800 i na jego NB jest tylko radiator. Jest tak inteligentnie umiejscowiony, ze "wyziewy" z CPU wieja rowniez na niego. Pytanie do ludu: czy ktos zaczal miec problemy z przegrzewajacym sie NB przy samym pasywnym chlodzeniu po zamontowaniu bloku na CPU? Gdyby jakis palant nie wymyslil mocowania chlodzenia NB do plyty na skoblach, to bym sie nie zastanawial i walil bloczek, ale tak, to musialbym top sam sobie robic, a ostatnio kiepsko u mnie z czasem... wiec moze sam radiator styknie ?! :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 moze zablokuj tam dostep powietrza z cpu jakas kartka i sprawdz jak sie zachowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 moze zablokuj tam dostep powietrza z cpu jakas kartka i sprawdz jak sie zachowa?Patrz ze na to nie wpadlem - glupi jestem :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Przeprowadzilem testy w ktorych stwierdzilem, ze NB sie grzeje tak, ze sie mozna poparzyc... Maciek - dobra nowina dla Ciebie :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 No to teraz drugie pytanie. Pod radiatorem jest goly chip (jak jadro w AMD). Boje sie troche, ze jak zamontuje bloczek z 2 zaczpami na hakach (mam przeciez skoble), to moge popsuc (skruszyc) NB (np. jak sie rurki naciagna i pociagna blok w kier w ktorym nie ma trzymania). Moze ktos gdzies jakiegos shimma widzial albo slyszal? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Berkut niedawno w podobnym topicu opisywał metode na shimma z 4 kuleczek poxiliny albo czegoś podobnego (tak zrobił w swoim GFX). Poszukaj bo było naprawde niedawno pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...