sliqe Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Mam do was jedno pytanko ... które słuchawki wbrać ? PROSZE WYBIERAĆ TYLKO Z TYCH MODELI CO PODAŁEM - KASY MAM 500 zł - Plantronics DSP-300 ( cena około 450 zł ) - Plantronics Audio 90 ( cena około 190 zł ) - Plantronics Audio 60 (cena około 130 zł ) OPISY DO NICH !! PLANTRONICS DSP-300 Konstrukcja Cyfrowe słuchawki USB z mikrofonem Czułość słuchawek 100dB Czułość mikrofonu -38dB Przenoszone częstotl słuchawki: 60Hz-16kHz, mikrofon: 100Hz-10kHz Regulacja poziom głośności, wyłacznik mikrofonu Opis USB plug&play - słuchawki nie wymagają karty dźwiękowej. SP 5 kanałów, 16 bit, 48 kHz z USB. Długość kabla 3m. Dołączone oprograowanie "PerSono Audio Center" Opis Wykorzystaj wszystkie zalety cyfrowego przetważania dźwięków. Zestaw DSP-300 doskonale zaspokoi Twoje wymagania względem multimedialnych funkcji komputera, włączając w to odsłuchiwanie płyt CD, DVD oraz plików MP3 o wysokiej jakości brzmienia stereofonicznego. USB plug & play - nie potrzebujesz karty cyfrowej Pełnozakresowa stereofonia ze wsparciem techniki cyfrowej Wspomagany cyfrowo mikrofon z układem redukcji szumów otoczenia wyeliminuje zakłócenia - Twoja mowa będzie wyraźna QuickAdjustTM zapewni Ci idealne położenie mikrofonu podczas pracy i rozmowy Cyfrowa regulacja głośności oraz wyłącznik mikrofonu na przewodzie słuchawki Oprogramowanie PerSonoTM Audio Control Centre do regulacji brzmienia dźwięku - otrzymasz je w zastawie wraz z innymi aplikacjami sterowanymi głosem Zestaw jest kompatybilny z komputerami PC i MAC Plantronics Audio 90 Dane użytkowe: dźwięk stereofoniczny regulacja głośności słuchawek oraz wyłączania mikrofonu mikrofon z optymalizowaną charektrystyką przetwarzania głosu oraz redukcją zakłóceń miniwysięgnik mikrofonu z regulacją położenia 2 złocone wtyki mini jack 3,5 mm kabel przyłączeniowy długości 2,9 m Dane techniczne: średnica głośników - 40 mm impedancja głośników - 28 OHM dynamika - 112 dB +/- 4dB zakres częstotliwości słuchawek - 20Hz - 20kHz czułość mikrofonu - 39dBV/Pa +/-5dB zakres częstotliwości mikrofonu - 100Hz - 10kHz impedancja mikrofonu - 3k OHM Plantronics Audio 60 Dane użytkowe: Pełnozakresowe odtwarzanie dźwięku stereofonicznego Mikrofon z redukcją szumów poprawia skuteczność rozpoznawania mowy Unikatowa technologia QuickAdjustTM ustawiająca mikrofon zawsze dokładnie w kierunku ust osoby mówiącej Specjalizowany mikrofon z redukcją szumów idealny do rozpoznawania mowy Wygodna regulacja głośności oraz wyłącznik mikrofonu (mute) w kontrolce umieszczonej Miękka antyalergiczna gąbka okrywająca głośnik - wygodna I niezniekształcająca dźwięku Lekki, regulowany pałąk Teleskopowy wysięgnik umożliwiający dokładne pozycjonowanie mikrofonu Standardowy, pozłacany wtyk mini-jack 2.5 mm Dane techniczne: 28 milimetrowe głośniki słuchawek Dynamika głośników 106+/-4dB Impedancja głośników 32Ohm Pasmo przenoszenia głośników 20Hz-20KHz Głośniki typu Magnetyczno-Neodymowego Czułość mikrofonu -39dBV/Pa+/-5dB Mikrofon typu elektretowego Pasmo przenoszenia mikrofonu 100Hz-8KHz Impedancja mikrofonu ~3KOhm Długość kabla 2.9 metra Standardowy, pozłacany wtyk mini-jack 2.5 mm ZDJĘCIA TYCH SŁUCHAWEK BĘDE PODAWAŁ W TEJ KOLEJNOŚCI DSP-300 , 90 , 60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 sluchawki za 450zl :o (nie macie co z kasa robic 8O ) ja bym bral Plantronics Audio 60 (cena około 130 zł ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Grinchu ale zasugeruj sie jakością a nie ceną tylko ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 patrz kilka tematów wstecz... napisany przez wilczka kilka dni temu,..,,. po kiego zakładasz drugi taki sam topic :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 hmmm te pierwsze maja pasmo 60 hz - 16000 hz ?? cos malo chyba :/ pozatym IMO lepiej chyba kupic sluchawki za jakies troche ponad 100 zł i do tego pozadna karte muzyczna a nie bawic sie w jakies dziwolagi ;) a tak przy okazji to jest jush taki topick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Powiem krotko: zadne z wymienionych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Powiem krotko: zadne z wymienionych.dokladnie sam mam philips-y sbc hp900 i graja juz z 3 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 najpeije kupic zwykłe philispsy 195-tki za 30 zł i też grają ( ja tam jestem zadowolony ) a nie wymyślać cuda na patyku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 jezeli juz takie ceny to: pioneer hdj-1000 - ok 600zl SONY MDR-V700dj - slabe sa (konstrukcja, nie dzwiek) - 400zl Sennheiser HD 250 II - nie mialem ich, ale podobno dobre - ok 640zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Grinchu ale zasugeruj sie jakością a nie ceną tylko ^^ta ale nie za 450zl. Za taka cene mozna miec cos innego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 A ja sobie ostatnio MediaTech za 39zł kupiłem :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 sennheiser - i nie pytaj dlaczego - posluchaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 za 25zł w MM sa PHILIPSY :D jak za ta cene WYPAS :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 bierz audio 90 :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 najpeije kupic zwykłe philispsy 195-tki za 30 zł i też grają ( ja tam jestem zadowolony ) a nie wymyślać cuda na patyku Ta, a najlepiej zamiast Porsche kupic poloneza, tez jedzi, mniej pali, bagaznik 5 razy wiekszy, wiekszy, 5 osobowy no i kurcze co ja tu bede mowil sto razy ladniejszy, ta linia a nie jakas krowia kopula hehe !!! :lol: :lol: :lol: Stawiam na te Audio 90 ze wzgledu na niezly power a lubie przywalic, oj cos slabo slysze, mozesz mowic glosniej? :lol: :lol: :lol: A generalnie to tez jestem zwolennikiem raczej oszczedzania na sluchawkach, ale jesli cenisz sobie jakosc na sluchawkach no i masz potrzebe tego mikrofonu (czyzby do prowadzenia rozmow telefonicznych?) to oszczedzac nie mozesz, mysle ze te za 190 beda najlepszym wyborem moja decyzje motywuje tym ze te za 130 sa niemalze takie same a roznia sie parametrami wiec jest niemalze pewne ze te za 190 musza miec lepsza jakosc, no a te za 450 moim zdaniem to przerost formy nad trescia, po prostu nie sa warte tych pieniedzy, no i musisz pytac osob ktore sie znaja na sluchawkach, zwlaszcza drogich, no bo moja opinia nie jest zwiazana z praktyka, ja mialem juz chyba z 10 roznych panasonicow, thomsonow, philipsow ale nie wydaje mi sie zeby to bylo cos specjalnego :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...