Skocz do zawartości
grosikboss

GeForce3 Titanium potrzebuje opinii użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar sobie kupić GeForce3 Titanium. Lecz nie wiem czy TV-OUT w tej karcie będzie spełniał moje wymagania. GeForce2 z TV-OUT wyświetlał na ekranie TV nie pełny obraz dookoła była ramka i nic się nie dało z tym zrobić nawet przy pomocy programu TvTol obraz na początku był pełny a puźniej znikał całkiem. Mam teraz Radeona VE 32MB DDR i obraz na ekranie TV jest pełny ale za dużo na tej karcie poszaleć się nie da. Dlatego chcę wymienić. Mój wybór padł na GeForce3 Titanium myślałem też o Radeonie 8500 który jest lepszy i mam pewność że TV-OUT działa tak jak powinien czyli na pełnym ekranie ale jakoś wole tego GeForca Więc bardzo proszę o wypowiedzenie się na temat TV-OUTA i ogólnie o karcie GeForce3 Titanium. Proszę również o doradzenie którego GeForce3 Titanium wybrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak bedziesz brał gf3ti200 to tylko i wyłącznie GAINWARD za 370zl masz zajebista karte ktora sie wkreca na powyzej taktowan ti500!! ma Tv-OUT PHILIPSA, wiec obraz powinien byc dobry....a dzis zainstalowalem sobie MOHHA i opalilem w 1024 i wszystko na maxa i chodzilo zajebiscie plynnie wiec grafa jest jak za ta cene zadawalajaco wydajna....CALL OF DUTY tez ladnie pomyka w tysiącu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiałem się czy kupić tę karte porównywałem testy na benchmark i za cenę 355 zł to dobra karta , lekko podkręcić i z tego co opisują ci któży ją mają to niezły wybór za taką cene zobacz na komputronik sklep .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grzesiu: 

A GeForce 3 od Leadteka to już nie jest dobre :?:

no dobre jest, tyle ze lepiej gainwarda bo za ta cene masz o wiele wiecej.....no i co gainward to gaiward :) :) :D i bardzo ladnie sie wkreca....ladny kolorek dobre chlodzonko itp.....tylko jeden blad...cooler na GPU wyjący jak 747 no ale da sie przezyc :? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze się, że dostaniesz więcej w końcu Leadtek ma 175/400 a Gainward ma 200/450. Jednak jak dobrze się orientuje Leadtek'i się lepiej kręcą. Ja na standardowym chłodzeniu, bez radiatorków na pamięci wycisnołem 175/400@255/541 a Wiatraka, jak nie było słychać tak nie słychać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze się, że dostaniesz więcej w końcu Leadtek ma 175/400 a Gainward ma 200/450. Jednak jak dobrze się orientuje Leadtek'i się lepiej kręcą. Ja na standardowym chłodzeniu, bez radiatorków na pamięci wycisnołem 175/400@255/541 a Wiatraka, jak nie było słychać tak nie słychać.

hmm, dzis robilem testy na 3dmarku 2001Se + patch DX9.0 i mialem stable czestotliowsc(bez GPU recovery) 250/545...wiec prawie tak samo sie kreca....a tv-out sprawuje sie na pewno bardzo dobrze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Tv-out faktycznie jakość ujdzie w tłoku chciaż r9000 od qmpla jest lepszy, klonowanie mozna wymuścić TVtoolem.

Co do winfast vs. Gainward to tu niema się co kłucić która lepsza bo winfasta i tak niegdzie nie qpisz, no i ta 3 gwara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Tv-out faktycznie jakość ujdzie w tłoku chciaż r9000 od qmpla jest lepszy, klonowanie mozna wymuścić TVtoolem.

Co do winfast vs. Gainward to tu niema się co kłucić która lepsza bo winfasta i tak niegdzie nie qpisz, no i ta 3 gwara

tv out ujdzie :) a winfasta akurat mam do sprzedania po bardzo okazyjnej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tv out ujdzie :) a winfasta akurat mam do sprzedania po bardzo okazyjnej cenie :)

O jakiej cenie rozmawiamy ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka.. Zastanawiam sie wlasnie nad zakupem tego GF.. Mam tylko jedno pytania - jak chodzi na nim NFS:U ? Jakie max. rozdzielczosci w ktorych gra jest plynna ?

jeszcze tego nie mialem na swoim kompie .poza tym to zalezy tez troszke od reszty kompa inaczej bedzie chodziło na tym gifie wpietym do antka 1GHz 256ram a inaczej na p4 3,2 i 512ram ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w moim Gainwardzie sa Etrontechy 3.5 ns Kręca się na 600 Mhz ale są artefakty ja mam ustawione na 550 i jest ok

W NFS UG w 1024x768 detale na maxa bez blura bo to syf giera śmiga że az miło Czasem są przycięcia ale to jest raczej wina małej ilości ramu

TVout jest zarąbisty obraz idealny ale musze zaznaczyć że to jest mój 2gi 3Ti200 Gainwarda i ten 1wszy miał jakiegoś skopanego TVouta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienilem moj podpis :D Zeby nikt nie mowil ze mam GF 4200 a pytam sie o Ti 200 - musialem sie pozbyc tamtego kompa - kasa potrzebna byla - nie korzystalem z Tweeka chyba z 5 miesiecy ale teraz skladam sobie powoli zestaw a nie mam za duzo kasy i nie wiem co wybrac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze ja sie wypowiem w tym temacie jako byly posiadacz karty GF3 Ti200 produced by LEADTEK ( Jackul ja ode mnie kupil )

to tak :

wyjscie TV : - brak podwojnego ramdaca jest wada wszsytkich Gf3 - ale filmy odtwarza na drugim ekranie przy pomocy TV toola , co umozliwia prace na monicie jak i ogladnie filmu na TV

co do TV-OUT w kartach Nvidia ( tez GF3) - zalezy jak sie trafi - bywaja karty z beznadziejnym TV-OUT a bywaja z super TV-OUT - ( chodzi tutaj o jakosc wyswietlanego obrazu ) - na Leadteku ktory mialem , wyswietlanie obrazu na TV bylo znakomite !!! serio !!!

co do podkrecalnosci kart Leadteka - chodzi tutaj o GF3 Ti 200 - moj GF3 latal na wodzie (AS3 zapodane na GPU) ponad 275 MHz - nie pamietam ile dokladnie , ale 281 ROCK STABLE !!! - serio - nie pieprze farmazonow !! - szkoda ze nie moge zapodac wynikow 3dmarka , a bylo blisko 12K !! :cry:

Gainwardy wszytkie sa na MAX ŻyŁOWANE !!! - to ze pisze ze jest to Gainward Ti 450 - to oznacza ze pamieci sa taktowane ponad standard GF3 ti200 - GF3ti500 byl chwytem marketingowym - po prostu podkrecony 3ti200 - tyle ze taktowanie wbudowane mial w biosie - a jaki problem to zflashowac na kartach GF3ti200 !!? ?

Polecam zarowno Leadtek'a jak i Gainwarda - obie firmy robia znakomite karty GF3 ( gainwarda sa tylko NOWE !) przewyzszajace jakies tam pality , pielwiev'y i inne minty pod wzgledem jakosci wykonania , jak i wydajnsci

ufff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B3T0N--> TI 500 różnił się od TI 200 płytką drukowaną, miał na niej więcej tych tranzystorów i innego badziewia, oraz TI 500 miał wyższe napięcia na GPU i pamięci.

Ale z tym chwytem marketingowym to prawda- na początku sprzedarzy geforce TI 500 był o 800 złoty droższy od TI 200!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam zamiar sobie kupić GeForce3 Titanium. Lecz nie wiem czy TV-OUT w tej karcie będzie spełniał moje wymagania. GeForce2 z TV-OUT wyświetlał na ekranie TV nie pełny obraz dookoła była ramka i nic się nie dało z tym zrobić nawet przy pomocy programu TvTol obraz na początku był pełny a puźniej znikał całkiem. Mam teraz Radeona VE 32MB DDR i obraz na ekranie TV jest pełny ale za dużo na tej karcie poszaleć się nie da. Dlatego chcę wymienić. Mój wybór padł na GeForce3 Titanium myślałem też o Radeonie 8500 który jest lepszy i mam pewność że TV-OUT działa tak jak powinien czyli na pełnym ekranie ale jakoś wole tego GeForca Więc bardzo proszę o wypowiedzenie się na temat TV-OUTA i ogólnie o karcie GeForce3 Titanium. Proszę również o doradzenie którego GeForce3 Titanium wybrać.

Wiesz ... jeśli zależy ci bardziej na super podkręcalności i wydajności - to kupisz 3ti 200/500

Jeśli kupisz radeona 8500/9100 (ale 128 Bit) - to będziesz miał wydajność podobną (może ciut niższą) - za to obraz TV Super.

Mam przed sobą PCWK z 4/2002 i jest tam artykuł o wyjściach TV

Jeśli idzie o 3ti - to przedstawicielem był gainward, Gigabyte i MSI (w innym mumerze było podobne porównanie - i chyba jeszcze jakaś inna karta była) - w tych kartach wyjścia TV nie powalają (nawet w gainwardzie TV-out jest, że tak powiem .... hm.... dużo poniżej poziomu)

Radeony wypadły lepiej - co prawda jest tam tylko radzio VE (czyli 7000) - którego wydajność jest żałosna - ale artykul mial na celu porownanie tylko i wyl tv-out. Wiec tv-out o wiele lepszy byl w radku.

W innym numerze byl tez artykul - 8500 vs 3ti500 - i karty Gainwarda 3ti500 byly troche bardziej wydajne - ale w porownaniu TV-out wypadly ... żałośnie !!!! inni producenci 3ti (leadtek) też wypadli słabo w porównaniu TV-out z ATI. W tej konkurencji Radzio RULEZZ !!!

Panowie mam problem ze znalezieniem jakiej stronki z tymi TV-TOOL może ktoś zapoda jakiegoś linka...thx

http://tvtool.download.ag.bocznica.org

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem ten test PCWK z 4/2002 i jednak GeForce Gainwarda ma dalej ten bubel z wyświetlaniem na ekranie TV cytuje „Mankamentem była stale widoczna, ok. centymetrowa ramka wokół wyświetlanego na ekranie telewizora obrazu komputerowego, której nie udało się pozbyć” :(

Jednak jeśli chodzi o wyjście TV-OUT ATI jest lepsze. Hmm trzeba się będzie zastanowić nad Radeonem 8500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...