Skocz do zawartości
grosikboss

GeForce3 Titanium potrzebuje opinii użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar sobie kupić GeForce3 Titanium. Lecz nie wiem czy TV-OUT w tej karcie będzie spełniał moje wymagania. GeForce2 z TV-OUT wyświetlał na ekranie TV nie pełny obraz dookoła była ramka i nic się nie dało z tym zrobić nawet przy pomocy programu TvTol obraz na początku był pełny a puźniej znikał całkiem. Mam teraz Radeona VE 32MB DDR i obraz na ekranie TV jest pełny ale za dużo na tej karcie poszaleć się nie da. Dlatego chcę wymienić. Mój wybór padł na GeForce3 Titanium myślałem też o Radeonie 8500 który jest lepszy i mam pewność że TV-OUT działa tak jak powinien czyli na pełnym ekranie ale jakoś wole tego GeForca Więc bardzo proszę o wypowiedzenie się na temat TV-OUTA i ogólnie o karcie GeForce3 Titanium. Proszę również o doradzenie którego GeForce3 Titanium wybrać.

Wiesz ... jeśli zależy ci bardziej na super podkręcalności i wydajności - to kupisz 3ti 200/500

Jeśli kupisz radeona 8500/9100 (ale 128 Bit) - to będziesz miał wydajność podobną (może ciut niższą) - za to obraz TV Super.

Mam przed sobą PCWK z 4/2002 i jest tam artykuł o wyjściach TV

Jeśli idzie o 3ti - to przedstawicielem był gainward, Gigabyte i MSI (w innym mumerze było podobne porównanie - i chyba jeszcze jakaś inna karta była) - w tych kartach wyjścia TV nie powalają (nawet w gainwardzie TV-out jest, że tak powiem .... hm.... dużo poniżej poziomu)

Radeony wypadły lepiej - co prawda jest tam tylko radzio VE (czyli 7000) - którego wydajność jest żałosna - ale artykul mial na celu porownanie tylko i wyl tv-out. Wiec tv-out o wiele lepszy byl w radku.

W innym numerze byl tez artykul - 8500 vs 3ti500 - i karty Gainwarda 3ti500 byly troche bardziej wydajne - ale w porownaniu TV-out wypadly ... żałośnie !!!! inni producenci 3ti (leadtek) też wypadli słabo w porównaniu TV-out z ATI. W tej konkurencji Radzio RULEZZ !!!

Panowie mam problem ze znalezieniem jakiej stronki z tymi TV-TOOL może ktoś zapoda jakiegoś linka...thx

http://tvtool.download.ag.bocznica.org

radzio 8500LE rozwala 3ti500 a co dopiero pelny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...