dakeyras Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Chciałem spytać czy ktoś wie coś więcej na temat tej karty, może ktoś kupował? Pytam ponieważ karta na obrazku na stronie wygląda zupełnie inaczej niż ta testowana na benchmarku na początku roku. Ten z benchmarka ma ładny Herculesowy wentylator, a tu jest jakiś standardowy i w ogóle karta wygląda strasznie standardowo. Do tego wydaje mi się, że jakiś czas temu jak była informacja na benchmarku, że będą te Herculesy, to że widziałem coś, że to będą 9500@9700, ale nie jestem pewien. Także nie wiem czy bawić się w to czy wziąć sobie po prostu Radka 9600Pro :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 jak polegasz na komputroniku i ich zdjęciach to zginiesz polecam www.sirius.pl tylko dtalego że dają oryginalne zdjęcie do danego sprzętu a nie jak komputronik zdjęcia niezgodne często z rzeczywistością:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Ale w Siriusie nie mają Radeona 9700 :( Zresztą w ogóle gdzieś wyczytałem, że na czerwonym laminacie to są jakieś gorsze wersje, bo oryginalne Herculesowe są na niebieskim. Mogę liczyć na jeszcze jakieś komentarze? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Ale w Siriusie nie mają Radeona 9700 :( Zresztą w ogóle gdzieś wyczytałem, że na czerwonym laminacie to są jakieś gorsze wersje, bo oryginalne Herculesowe są na niebieskim. Mogę liczyć na jeszcze jakieś komentarze? :wink: Jak nie maja :?: :!: :?: :!: A to to co ? - http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=7700&sid=1 Ja wiem czy gorsze ? Sam sie zastanawiam nad tym Herculesem, ale moze poczekam jeszcze z tydzien i zobacze co sie bedzie dziac oraz poczekam na komentarze tych co juz kupili ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 No właśnie nie ma, bo jest w dostawie. Mieli mieć już koło 20.11, bo pytałem na gg, a do tej pory cisza i nic nie wiadomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 No właśnie nie ma, bo jest w dostawie. Mieli mieć już koło 20.11, bo pytałem na gg, a do tej pory cisza i nic nie wiadomo. Hmmmm, w komputroniku mieli dostac 22.11 a dostali 28.11 i juz maja w sprzedazy. Ja poki co poczekam jeszcze troszke. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Tyle, że ja już zamówiłem kompa bez karty graficznej a nie chcę żeby za ozdobę służył :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Ja zamowilem przed chwila. Bede informowal jakby cos sie dzialo. Na benchmark jest recenzja (jezeli im mozna wierzyc :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Chciałem spytać czy ktoś wie coś więcej na temat tej karty, może ktoś kupował? Pytam ponieważ karta na obrazku na stronie wygląda zupełnie inaczej niż ta testowana na benchmarku na początku roku. Ten z benchmarka ma ładny Herculesowy wentylator, a tu jest jakiś standardowy i w ogóle karta wygląda strasznie standardowo. Do tego wydaje mi się, że jakiś czas temu jak była informacja na benchmarku, że będą te Herculesy, to że widziałem coś, że to będą 9500@9700, ale nie jestem pewien. Także nie wiem czy bawić się w to czy wziąć sobie po prostu Radka 9600Pro :-/ Dzis dostalem odpowiedz ze jest to oryginalna karta ATI OEM, pamieci - hynix 3,6 ns, nie probowali podkrecic wyzej niz 325/600. Oraz ze raczej nie da sie go zmodowac na 9700 PRO -_- Mam juz mieszane uczucia :D Jak bedzie sie krecic ta karta na tych pamiatkach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 zawsze to lepsze niz 9500 pro i 9600 tx. A w tej cenie to i tak okazja. A ilosc kart szybko ubywa radze sie pospieszyc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 zawsze to lepsze niz 9500 pro i 9600 tx. A w tej cenie to i tak okazja. A ilosc kart szybko ubywa radze sie pospieszyc!!! Jak dojdzie do Ciebie karta to zdaj sprawozdanie jak sie kreci i wogule. Zalezy mi na tym, poniewaz jeszcze sie nie zdecydowalem na karte. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Te pamieci nie robia dobrego wrazenia :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Mam możliwość kupna w 3mieście Radeona 9700, ale sklep też specjalnie będzie zamawiał, gdy ktoś będzie chętny, a nie mają na stanie, więc nie zobaczę przed kupnem jak to wygląda. Co prawda mówią, że Herculesa, ale w Komputroniku tak samo twierdzili :-D. Tak czy siak nie chcę kupować 9600Pro, a 9500Pro nie ma, więc jest to jedyne sensowne rozwiązanie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Ale w Siriusie nie mają Radeona 9700 :( Zresztą w ogóle gdzieś wyczytałem, że na czerwonym laminacie to są jakieś gorsze wersje, bo oryginalne Herculesowe są na niebieskim. Mogę liczyć na jeszcze jakieś komentarze? :wink: pierwsze słysze żęby hercules na czerwonym laminacie był gorszy :| sam mam takiego i nie narzekam - no dobra mógłby sie kręcić lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Poinformuje jak sie kreci. Z poczatku mialem zamawiac w siriusie ale zostalem poinformowany ze podnosza cene do 1099 zl :( ladnie ich zgrzalo. A myslalem ze sirius to pozadna firma - zawiodlem sie chyba juz nic tam nie kupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Ale w Siriusie nie mają Radeona 9700 :( Zresztą w ogóle gdzieś wyczytałem, że na czerwonym laminacie to są jakieś gorsze wersje, bo oryginalne Herculesowe są na niebieskim. Mogę liczyć na jeszcze jakieś komentarze? :wink: pierwsze słysze żęby hercules na czerwonym laminacie był gorszy :| sam mam takiego i nie narzekam - no dobra mógłby sie kręcić lepiej. JEDNAK ten Radeon 9700 w komputroniku jest BUILT BY ATI a nie Herculesa !!! Grrrrr..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Ale w Siriusie nie mają Radeona 9700 :( Zresztą w ogóle gdzieś wyczytałem, że na czerwonym laminacie to są jakieś gorsze wersje, bo oryginalne Herculesowe są na niebieskim. Mogę liczyć na jeszcze jakieś komentarze? :wink: pierwsze słysze żęby hercules na czerwonym laminacie był gorszy :| sam mam takiego i nie narzekam - no dobra mógłby sie kręcić lepiej. JEDNAK ten Radeon 9700 w komputroniku jest BUILT BY ATI a nie Herculesa !!! Grrrrr..... To chyba nawet lepiej, ze Build by ATi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Ale w Siriusie nie mają Radeona 9700 :( Zresztą w ogóle gdzieś wyczytałem, że na czerwonym laminacie to są jakieś gorsze wersje, bo oryginalne Herculesowe są na niebieskim. Mogę liczyć na jeszcze jakieś komentarze? :wink: pierwsze słysze żęby hercules na czerwonym laminacie był gorszy :| sam mam takiego i nie narzekam - no dobra mógłby sie kręcić lepiej. JEDNAK ten Radeon 9700 w komputroniku jest BUILT BY ATI a nie Herculesa !!! Grrrrr..... To chyba nawet lepiej, ze Build by ATi Na mnie wieksze wrazenie jednak robi Hercules .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 przecierz od poczatku pisalo ze beda to OEM'y wydane przez Herculesa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 przecierz od poczatku pisalo ze beda to OEM'y wydane przez Herculesa No moze i pisalo, ale jednak jest to Built by Ati ... Sam juz nie wiem co kupic .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A co w tym takiego złego, że Built by ATI? Tzn też bym wolał Herca, ale to chyba nadal jest stary dobry Radek 9700? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gotti Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 A co będzie lepsze: 9500PRO (8x1!) 3.3 Samsung za 700zł czy 9700non-pro 3.6 Hynix ?za 1049zł? (właśnie z komputronika) Dodam, że miałaby to być karta, na co najmniej cały przyszły rok, więc te 256bit troche kusi? Do konfiguracji z Bartonem i NF7 ?na WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 ten 9500 powinin ci spokojnie styknąć a i troche grosza zostanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 A te Radki(9700) w sklepach to już ostatnie serie, czy bedą jeszcze pod koniec miesica? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falafel1 Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Tak sie zastanawiam... Taka okazja moze oznaczac ze cos jest w tej karcie skopane np. kiepskiej jakosci komponenty owocujace slabym obrazem itp. Jak dostaniecie w ta karte w swoje lapki dajcie znac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Nawet mnie nie denerwuj, że coś może być nie tak :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Mam i narazie jest ok. Tylko ze teraz zainstalowałem wina 2003 i catalysty (3.9) się buntują... nie uruchamia się Panel ATI, bo twierdzi, że sterowniki sa nie zainstalowane. Pod XP nie ma tego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Jak sie kreci? Zwlaszcza pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falafel1 Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Avi_s dobrze ze nia zainstalowales Longhorna... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 A co będzie lepsze: 9500PRO (8x1!) 3.3 Samsung za 700zł czy 9700non-pro 3.6 Hynix ?za 1049zł? (właśnie z komputronika) Dodam, że miałaby to być karta, na co najmniej cały przyszły rok, więc te 256bit troche kusi? Do konfiguracji z Bartonem i NF7 ?na WC. co z tego że 9500PRO ma pamięci lepsze o 0,3 NS (podkręci się dzięki temu pewnie o jakieś 30-50 MHz więcej niż ten radzio 9700) - ale za to ma 128 Bit szynę pamięci i nie da się tego nadrobić szybszym taktowaniem (zmodować też się nie da) !!!! a 9700 ma pełną 256. Wg mnie po max overclockingu wydajniejszy będzie 9700 - aczkolwiek cena jak najbardziej przemawia za 9500 PRO - i do mocnego procka i szybkich pamięci będzie to wystarczająca karta (no chyba że masz kasę i możesz ją wydać to wtedy 9700 - lub dołożyć jeszcze 200 zł i kupić Radeona 9800 SE AIW od Herculesa - i zmodować do 9800 PRO, gratis dostajesz kartę ALL in Wonder - z wszystkim co to oznacza) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...