mariusz994 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Mam od 2-óch dni win XP prof. z service packiem oczywiście, i mam pare pytań,jeśli ktoś mi pomoże z góry dzięki :) : 1. Dlaczego odświerzanie ekranu w grach czy w 3d marku w rozdziałce 1024x768 spada do 60hz a na pulpicie i w ustawieniach ekranu mam ustawione na 85Hz. Gdzie to się ustawia żeby było prawidłowo, bo na wszystkich sterach jest tak samo. 2. W menadżer zadań na zakładce procesy pisze "proces bezczynności" i obciąza to 98% CPU i zajmuje 20kb w pamięci, aka to aplikacja i co to jest ? 3. Dlaczego zawsze po starcie systemu gdy otwieram folder Mój komputer, to przez 5 minut pojawia się klepsydra i nic się nie pojawia , jakby system coś wykrywał.... 4.Jakie usługi w win XP można bezpiecznie wyłączyć , bo aż 100MB siedzi mi w pamięci, przy zamkniętych programach 5.Gdzie się ustawia tryb zgodności z win 98 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 www.winxp.com.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 1. nVidia umiesciła odpowiednie ustawienia w swoich sterownikach. Oprócz tego jest dużo programów które wymnuszają prawidłowe odswiezanie w grach. 2. Proces bezczynnosci oznacza ze system nic nie robi. Nie jest to obciązenie procesora tylko % nie wykorzytsanej mocy procesora. 3. Jakis błąd 4. Zalezy od zastosowan systemu. Na stronie podanej wyzej powinny byc odpowiednie informacje. 5. Tryb zgodnosci wybiera sie klikając prawym klawiszem myszy na danym programie i odpowiednie ustawienia znajdują sie po kliknięciu na własciwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...