Skocz do zawartości
Maq4all

Co się stało z SONO??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy coś wiecie na temat co się stało z firmą Sono która produkowała płyty główne w Polsce w Wołowie.

Byłem na ich polskiej stronie która się wogóle nie wyświetla, tak samo z tajwańską, a główna czyli kanadyjska nie była aktualizowana od 2 lat lat http://www.sono.ca

A płyty tej firmy nigdzie nie można dostać szukałem w kilkudziesięciu dużych sklep w polsce i nigdzie ani widu, a ni slychu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tylko interesuje co się stało z tą firmą bo na początku jak zaczeła budowę fabryki w polsce to wszędzie było głóśno w prasie (CHIP) i wszelskie notatki prasowe na temat tej firmy są o otwarciu i produkcji płyt w polsce. A teraz nagle ta firma znikneła. Nigdzie o tym nic nie pisze. Sam mieszkam niedaleko wołowa, ale nigdy tak nie jeźdzę bo nie mam poco. Wiem że Sono miało budować drugą fabrykę w Nowej Hucie.

Osobiście mam płytę ASUS'a, ale mnie interesuje co się stało z tym "pionierskim" projekcie, produkcji płyt w polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... a ja miałem nawet kiedyś płyte na Intelu BX tej firmy (SONO International)...

Wg mnie nie było to do końca badziewie, bo o ile pamiętam wszystko działało stabilnie i bez większych problemów.

Nawet mojego ówczesnego celka 433 podkrecilem na 540 i było spox :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi