XvX Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Mam nastepujący problem. Podczas grania np. w Vice City na full detalach zauważyłem przycinki przy szybszych zwrotach, to nie wina wygórowanej graiki, bo gdy na jakiejś grze karta nie wyrabia, wtedy widać spadek frame'ów a nie takie skoki. Poza tym po kilku minutach gry komp sie zawiesza i koniec! Dzieje się to tylko przy grze. Czym może być spowodowane takie zachowanie??? Jak to zdiagnozować? Mój sprzęt: AMD XP 2200+ BOX MSI KT4aV (Via KT400A Chipset) 512 DDR PC 3200 HDD WD Caviar 80 Gb 8MB Cache Prolink GF Ti4200 128 MB DDR RAM 255/500 Hz AGP8x VIVO DX 9.0 WIN 98 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 może coś się przegrzewa , moze zasiłka nie wyrabia jaka masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Mam nastepujący problem. Podczas grania np. w Vice City na full detalach zauważyłem przycinki przy szybszych zwrotach, to nie wina wygórowanej graiki, bo gdy na jakiejś grze karta nie wyrabia, wtedy widać spadek frame'ów a nie takie skoki. Poza tym po kilku minutach gry komp sie zawiesza i koniec! Dzieje się to tylko przy grze. Czym może być spowodowane takie zachowanie??? Jak to zdiagnozować? Mój sprzęt: AMD XP 2200+ BOX MSI KT4aV (Via KT400A Chipset) 512 DDR PC 3200 HDD WD Caviar 80 Gb 8MB Cache Prolink GF Ti4200 128 MB DDR RAM 255/500 Hz AGP8x VIVO DX 9.0 WIN 98 ale przy tej grze się to tylko dzieje czy na wszystkich ? Pamiętam jak spolszczenie do vice city zainstalowałem i gra się wieszała :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Nie mam ostanipo czasu grać i zdązyłem to zauwazyć tylko na 2 zainstalowanych grach: Vice City i 18 Wheels of Steal: Across America. Ale pojeżewam, że chodzio wsyzstkie. Jak sprawdzić, czy "coś się przegrzewa" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 zainstaluj sbie MBM 5 i zobacz jakie temp. pokazuje, ale najlepiej bedzie jak dotkniesz radiator procka i jezeli bedzie parzyl lub bedzie bardzo goracy to mozliwe ze proc sie grzeje, sprawdz tak samo z grafa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 mam jakis program PC Alert dodany do pł. głównej. A dokładnie co to jes ten MBM 5? Gdzie go znaleźć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Jakie temperatury CPU, chipsetu, GPU, RAM i pamięci na grafice? Tam, gdzie nie ma czujników sprawdź organoleptycznie. Obstawiam chłodzenie GPU albo pamięci na grafice. Sprawdź też napięcia. Czy w czasie spowolnienia nie miesza dyskiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Proste że zasilacz. Ja mam to samo z GF3. Po paru minutach każda gra 3D sie zawiesza. Czas na Chiefteca 360. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 A co mam podać, jeśli chodzi o zasilacz? Jakie dane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Napięcia. Odczytaj np. programem AIDA32. Ale i bez tego wiadomo że raczej o to chodzi. Podaj marke i moc twego zasilacza (podejrzewam że [ciach!]iany, a reszta sprzętu też mocna). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Napięcia. Odczytaj np. programem AIDA32. Ale i bez tego wiadomo że raczej o to chodzi. Podaj marke i moc twego zasilacza (podejrzewam że <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, a reszta sprzętu też mocna). Odpaliłem najnowszego AIDA32 szukam i nie wiem gdzie znaleźć zasilacz... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Napięcia. Odczytaj np. programem AIDA32. Ale i bez tego wiadomo że raczej o to chodzi. Podaj marke i moc twego zasilacza (podejrzewam że <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, a reszta sprzętu też mocna). Odpaliłem najnowszego AIDA32 szukam i nie wiem gdzie znaleźć zasilacz... :roll: ROTFL :lol: komputer/czujnik-wartosci napięc no i masz jeszcze BIOS podaj producenta zasiłki ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 UWAGA! Nie będe udzielać tych iformacji, zęby jakiemuś producentowi koło [gluteus maximus] nie robić :) Przeinstalowałem stery na najnowsze z N'vidii i po ostrym tescie - 1,5 godziny w GTA VC i 18 WOS:Across America (przy zamkniętej obudowie oczywiście :wink: ) i nic! Ani drgnęło :) W najbliższym czasie przeprowadzę kolejne testy i poinforumję na forum :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...