Fallout Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 jezeli komp. po podkreceniu procesora nie jest stabilny i sie resetuje noi i jezeli podniesie sie napiecie to czy jest to w jakis sposób niebezpieczne ? procesoer podkreciłem z 2.4 na 3.0 (P4) podnisłem napięcie +7.5% pamięci podkręciłem z 333 na 400 (Twinmos) napięcie + 0.1V Agp wzrosło wraz z podkręceniem magistrali i żeby wszystko chodziło stabilnie napięcie również +0.1V czy to jest w jakims stopniu zagrozeniem dla kompa ?? czy moze to raczej znikomy wzrost napięcia?? temperatura po 2 godzinach grania w fife 2004 okolo 43 stopni... jak na razie 100% stabilnie .. czy tak moze zostać i czy to bedzie bezpieczne ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Podniesienie napiecia niesie za soba wieksze wydzielanie ciepla, wiec w jakims tam stopniu moze byc niebezpieczne przy bardzo slabym chlodzeniu. Temperatura jaka podales jest jak najbardziej ok wiec nie masz sie czego obawiac :wink: W kazdym razie dla pewnosci zapusc na pare godzin PRIME95 Torture Test i wtedy dokonaj pomiaru temp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 NOM TORTURE TEST CHODZI JUZ OKOLO 2 GODZINY no i nie zwiesił sie anie nie wyłaczył ani razu.. .::D w windowsie pokazuje temp 51 stopni do 55 max no a w biosie nie widze :D ale na pewno wiecej nie jest bo mam włączony alarm i jezeli przekroczy 60 stopni to włącza sie pc speaker a ani razu go nie usłyszałem :D Czy moge uznac że wszystko jest w porządku i że nie ma obaw mimo podwyższonego napiecia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 no i na dodatek jak na razie wszystkie testy w torture są passed :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 postanowiłem i tak jakoś zainwestowac w lepsze chłodzenie i co mi polecicie ?? ja zastanawiam sie głównie nad Volcano 7+ i nad P4 Spark 7 rożnica jakies 20 zł... no i sam nie wiem.. czekam na jakieś sugestie... z góry dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 P4 Spark 7 +oczywiście :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 ej no chyba ktoś jest na tym forum ??:D:D::D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Mniejwięcej tak wygląda ikonka do edycji postów, użyj jej proszę następnym razem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 aha ok .. nie ma sprawy.. :P nawet nie wiedziałem że tak się da sorry.. ale mam nadzieje że ktoś mi podpowie w końcu..... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 na prime 95 chodził przez 3 godziny i 28 minut no i wszystko było ok.. wszystkie testy passed zadnego zwisu i reseta.. max tempera podczas torture wynosiła 55 stopni Co przez to rozumieć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ze wszystko jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 aha .. no ok dzięki :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...