Skocz do zawartości
Gentelmen

Siec lokalna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z siecią LAN otóż połączyłem dwa komputery karta ?karta kabel został przygotowany do tego typu połączenia. Problem w tym ze komputery się widza w otoczeniu sieciowym na pierwszym kompie można przeglądać udostępnione zasoby natomiast na drugim otrzymuje monit o tym ze nie mam uprawnień do zasobów jak to zmienić co ustawić. Oba komuperki chodzą na XP adresy Ip ustawiłem na 192.168.0.1 i 192.168.0.2 maska 255.255.255.0 .Ping dochodzi idealnie nawet przy dużych pakietach. Na komputerach są ustanowione udostępniania plików i drukarek. Szukałem jakiś konkretów na forum czy ktoś z miał podobną sytuacje. Doszperałem się tylko pobieżnych informacji o tym ze trzeba cos z zabezpieczeniami zmienić w panelu starowania w opcjach administracyjnych . Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej zagadki jeśli można o dokładną instrukcje. Wiem ze postów o podobnej tematyce jest sporo ale mało w nich konkretów. Czy ktoś z kolegów może opisać sposób rozwiązania tego problemu :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panel sterowania > narzedzia administracyjne > zasady zabezpieczeń lokalnych > przypisywanie praw użytkowników > polisa "odmowa dostepu do tego komputera z sieci" otwierasz, zaznaczasz gość i klikasz usuń

oczywiście robisz to na komputerze do którego nie mozesz sie dostac jako gość 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi