Qube-pl Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Witajcie.Od niedawna ma na pokładzie kompa karty ATI(Herc 9800,Herc9600PRO teraz MINT 9700PRO)wszystko w okresie 1 miecha :o .Zauważyłem taką rzecz a mianowicie ...dziwne zachwanie gierek które się wywalają do windowsa.Problem dotyczy MAX PAYNE2,NFS:UNDERGROUND.W 3DM03,3DM01,AQUA MARK 3 niema żadnych problemów.Zapuszczałem benchmarki parokrotnie pod rząd i wszystko było oki.Napięcia oki,temp proca oki,catalist 3,9,windows XP+SP1 system "świeży".Powoli kończą mi sie pomysły co robi.Niechce mi sie ponownie reinstalować systemu by póżniej sie okazało że jest ten sam babol.Wcześniej miałem Creative GForce 4 Ti 4400 128 MB i w żadnych grach nie miałem problemów!!!!!Wszystko sie zaczeło od włożenia pieprzonej karty z układem ATI.Słyszałem żeby wyłączyc VMU remover tak zrobiłem ale to nie rozwiązało problemów.Gry wyskakuja w różnych momentach do wingrozy.Kompa także ustawiałem na default(procek,pamięć) i też to nie rozwiązało problemu:(.Instalowałem także inne catalist i to samo!!!! PROSZĘ O PORADY NA CO JESZCZE MAM ZWRÓCIĆ UWAGĘ ABY ZLIKWIDOWAC TEN W<span style="color:red;">[ciach!]</span>IAJ PROBLEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 moze mobo cos nie lubi vga , sprawc pamieci mem test , albo gold memory , odpal tez hot cpu test , on podaje jakie sa bled typu cpu-mem , mem - chipset itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Próbowałeś jakieś Omegi zamiast Catalistów?. Może stery do płyty głównej inne zapodaj. Zasiłka Ci powinna wyrabiać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 NIektore gierki sie wywalaja pod ATi (sam nigdy nie mialem problemow z ATI) ale po cos w koncu tworza te patche. Looknij na www.ati.com moze cos tam bedzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 z Omegami też próbowałem i to sam sie działo w przypadky MaxPayne2 .No coż ale spróbuje.Czekam na następne propozycje.Pozdro:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 zwieksz napiecie AGP na 1,6 - moze to cos da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 zwieksz napiecie AGP na 1,6 - moze to cos da. Dokladnie :idea: Eewntualnie zapodaj AGPx4 zamiast x8 i wylacz FAST WRITES w biosie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 zwieksz napiecie AGP na 1,6 - moze to cos da. Ale karta ciągnie napięcie bezpośrednio z zasiłki to czy ma to jakiś sens???Sorki że jestem wybredny ale uwieźcie mi mam juz takie ciśnienie na to metalowe pudło ze zaraz sie zajebie albo jego!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 WIELKIE THX ZA RADY-NAPRAWDĘ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Nie mogę ci niestety pomóc, ale powiem tylko że u mnie NFS:U się nie zawiesza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 zwieksz napiecie AGP na 1,6 - moze to cos da. Ale karta ciągnie napięcie bezpośrednio z zasiłki to czy ma to jakiś sens???Sorki że jestem wybredny ale uwieźcie mi mam juz takie ciśnienie na to metalowe pudło ze zaraz sie zajebie albo jego!!!!!!!!!!!!!!!!! Niee karta pobiera prad z 2 zrodel: AGP + zasilka Chyba bmam racje co :) :?: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Słuchajcie włączyłem test mem-wysiedziałem 2.5 godziny doszedłem do 7 z 11 testów.Oto co wyszło.....Na 4 teście program wykazał .12 błedów pamięci!!!!!Czyżby to oznaczało ze problem z moim kompem sie wyjaśnił??Czy są może jakieś dopuszczalne normy??BARDZO PROSZĘ O KOMENTARZE!!!POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 12 bledow to nieduzo ,ale jak mialem kosc co uzyskala 11 to tylko win dobrze chodzil ,kazda gre i 3Dmarka wywalalo (choc 3dmarka nie zawsze) w polaczeniu ze sprawna koscia CS chodzil tylko wolniej na 512mb niz na 256mb (moze nie tyle wolniej co czesto byly przestoje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Qube-pl daj testy na noc to bedziesz wiedzial ile ma bledow , ja u siebie tez raz testowalem 1GB pamieci trwalo to troszki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 12 bledow to nieduzo ,ale jak mialem kosc co uzyskala 11 to tylko win dobrze chodzil ,kazda gre i 3Dmarka wywalalo (choc 3dmarka nie zawsze) w polaczeniu ze sprawna koscia CS chodzil tylko wolniej na 512mb niz na 256mb (moze nie tyle wolniej co czesto byly przestoje) cze Gdzie sciagne te testy i co zrobiles aby naprawic ta sytuacje gdy ci wszystko sie wywalalo ???????? Ja mam teraz problem bo pod Asus P3B-F chodzilo wszystko super a jak zmienilem na to co nizej (Mobo + ram + CPU) to mi sie wszystko wywala co uzywa 3D. Robi sie kaszana na ekranie momentalnie jak wejdzie w tryb 3D. W Win98 bo XP Pro SP1 przeinstalowalem i jak narazie 3D Mark chodzi i Gothic 2 tez. Mozliwe ze problem zwiazany jest z DX9. Po zainstalowaniu ich na XP tez wszystko wywalalo. Narazie wiec mam nowa instalke z DX 8.1 pod XP. Jutro wgram DX9 i zobacze czy zacznie sie wywalac znow czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newtom Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 mam herca9700pro i problem z NFSU (z MP2 zero problemu). Mianowicie zawsze po pierwszym wysciugu pierwszego championshipu mam ekran loadowania, a muzyka leci dalej i slysze ze wyscig juz trwa. Na ślepo moge trafic w quit game i gra wychodzi do menu i wszystko dziala normalnie, widze co robie. Gre testowałem na innym kompie z sapp9600pro na pokladzie, to samo. Omegi 3,8 i 3,9 catalysty zwykle tez. Raczej sama wersja gry nie jest zrąbana bo pożyczyłem potem od kolesia ktory ma 9000pro i mu chodzi i to samo. Oba pierwsze kompy (na 9700pro i 9600pro) łączy tylko jedno: identyczny windows. Czy on moze byc powodem? dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 mam herca9700pro i problem z NFSU (z MP2 zero problemu). Mianowicie zawsze po pierwszym wysciugu pierwszego championshipu mam ekran loadowania, a muzyka leci dalej i slysze ze wyscig juz trwa. Na ślepo moge trafic w quit game i gra wychodzi do menu i wszystko dziala normalnie, widze co robie. Gre testowałem na innym kompie z sapp9600pro na pokladzie, to samo. Omegi 3,8 i 3,9 catalysty zwykle tez. Raczej sama wersja gry nie jest zrąbana bo pożyczyłem potem od kolesia ktory ma 9000pro i mu chodzi i to samo. Oba pierwsze kompy (na 9700pro i 9600pro) łączy tylko jedno: identyczny windows. Czy on moze byc powodem? dzięki.hehe miałem to samo :D sciągnij program fraps fps (dp mierzenia klatek) mi pomogło :) Aha rozdziałkę zwiększy na 1280x1024 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Słuchajcie włączyłem test mem-wysiedziałem 2.5 godziny doszedłem do 7 z 11 testów.Oto co wyszło.....Na 4 teście program wykazał .12 błedów pamięci!!!!!Czyżby to oznaczało ze problem z moim kompem sie wyjaśnił??Czy są może jakieś dopuszczalne normy??BARDZO PROSZĘ O KOMENTARZE!!!POZDROTo odkrec proca :arrow: daj wszystko na default i sprawdz 3 grafa nadal tak sie zachowuje :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Cze.Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć na moje pytanko z p poprzedniego wątku??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 mam herca9700pro i problem z NFSU (z MP2 zero problemu). Mianowicie zawsze po pierwszym wysciugu pierwszego championshipu mam ekran loadowania, a muzyka leci dalej i slysze ze wyscig juz trwa. Na ślepo moge trafic w quit game i gra wychodzi do menu i wszystko dziala normalnie, widze co robie. Gre testowałem na innym kompie z sapp9600pro na pokladzie, to samo. Omegi 3,8 i 3,9 catalysty zwykle tez. Raczej sama wersja gry nie jest zrąbana bo pożyczyłem potem od kolesia ktory ma 9000pro i mu chodzi i to samo. Oba pierwsze kompy (na 9700pro i 9600pro) łączy tylko jedno: identyczny windows. Czy on moze byc powodem? dzięki.hehe miałem to samo :D sciągnij program fraps fps (dp mierzenia klatek) mi pomogło :) Aha rozdziałkę zwiększy na 1280x1024 W sumie przyznam że mam podobny problem czasami, tak samo z World Racing. Reszta gierek śmiga a te akurat tak samo sie zachowują jak u newtom'a. FumFel w czym ten program ma pomóc ? A zresztą ściągne i sam sie przekonam czy dało to coś :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 hmm....no własnie, to jest program do mierzenia klatek i odziwo po jego odpaleniu i udpaleniu gry juztak sie nie dzieje.NIewiem dlaczego, niby co ma piernik do wiatraka ale u mnie działa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ehh panie qube. Wywalanie do pulpitu to sprawa pamiatek. We wszystkie gry ktore podales gralem i nigdy z takimi rzeczami na Ati nie mialem problemow. No oprocz CoD ,ale wylaczylem FW i jest oki. Sprobuj na innych pamieciach a bedziesz wiedzial napewno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newtom Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 odpalilem gre z frapsem i zawiesiła się podczas normalnego wyścigu. Na ekranie zaczęły migać jakies dziwne krzaki, potem wyszlo do windy i wyskoczyl komunikat: vpu recover zresetowal akcelerator graficzny, poniewaz nie dopowiadal on na polecenia sterownika ekranowego, ten problem nalezy zglosic do firmy ati i opcje wyslij nie wysyłaj. Wszystko stało sie na skręconej do ustawien fabrycznych karcie. Help! bez frapsa to samo. mozliwe ze zwalilem zalozenie bloczku bo karta parzy :P Aha jeszcze jedna dziwna rzecz: od kiedy zamontowałem ten bloczek inaczej gra smiga ZA szybko (jak jakas giera z 486). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Heh a mi pomógł FRAPS !!! teraz jest wszystko git, zrówno w World Racing jak i NFS :P Naprawde nie wiem o co biega z tym programikiem ale wazne ze działa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Heh a mi pomógł FRAPS !!! teraz jest wszystko git, zrówno w World Racing jak i NFS :P Naprawde nie wiem o co biega z tym programikiem ale wazne ze działa.. hmm..... tezbyłem zdziwiony :D też nieiwem oso chodzi wogóle.ALe ważne że działą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Panowie po teście -mem test który zapóściłem na 6 godzin wynik jest mianowicie taki.......46 błedów w teście 4 oraz 5 :cry: :cry: Upewnijcie mnie czy moje w/w problemy są wynikiem tych błedów???Mam nadzieje że tak bo miałbym problem z szukaniem przyczyny z głowy.czekam na info.pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 A jak myslisz czego to jest problem? Czlowieku piszesz w cholere postow a masz przyczyne na tacy cos nie tak z twoja glowa czy sie nudzisz zasmiecajac forum bzdetami? Potesatuj sobie zmien Cas na pamiatkach nie potrafisz zrobic niczego samemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A jak myslisz czego to jest problem? Czlowieku piszesz w cholere postow a masz przyczyne na tacy cos nie tak z twoja glowa czy sie nudzisz zasmiecajac forum bzdetami? Potesatuj sobie zmien Cas na pamiatkach nie potrafisz zrobic niczego samemu? O ile sie nie mylę forum jak sama nazwa wskazuje jest po to aby sie wymieniać spostrzeżeniami.jak byś przeczytał mój post na górze to byś zrozumiał ze sprawa jest lekko dziwna.Skoro jesteś takim "mózgiem" to dlaczego nie wywala benchmarków ??Jesli uważasz żee mój post jest śmieciem to napisz do moderatora żeby usunął post cwaniaku.A jak nie chcesz czytac mojego tematu to sobie daruj a nie zawracaj [gluteus maximus].NARA>> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 qube - nie przejmuj sie - ostatnio ludzie chyba traktyuja foum jak miejsce do wyzycia sie - troche szkoda wejdz do biosu i na poczatek - pamiatki ustaw a default ale podnies im napiecie o jeden krok i zapusc test - jak sie poprwi to masz powod bledow - bedzie to znaczylo jedno z 2 - 1) pamiatki sa kopniete bo nie dzialaja nominalnie na default napieciu 2) zasilka dostaracza za malo pradu - maloprawdopodobne mozesz tez na probe ustawic pamiatki na gorsze timingi przy default Vdimm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 qube - nie przejmuj sie - ostatnio ludzie chyba traktyuja foum jak miejsce do wyzycia sie - troche szkoda wejdz do biosu i na poczatek - pamiatki ustaw a default ale podnies im napiecie o jeden krok i zapusc test - jak sie poprwi to masz powod bledow - bedzie to znaczylo jedno z 2 - 1) pamiatki sa kopniete bo nie dzialaja nominalnie na default napieciu 2) zasilka dostaracza za malo pradu - maloprawdopodobne mozesz tez na probe ustawic pamiatki na gorsze timingi przy default Vdimm Dzięki za radę :D .Pamieci są nawet nie żyłowane .Hulaja na ustawieniach bodajze 6.3.3.2,5 już niepamietam. Posprawdzam co i jak.Co do zasiłki to raczej odpada jak sam piszesz wiesz....Chieftec 360 DF:).Powoli mi sie zawęża krąg podejrzanych...i całe szczęście :twisted: :D .THX i POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...