Skocz do zawartości
Qube-pl

Czy to problem z ATI?????NVIDIA PLEASE COME BACK??

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchaj.. sam napisałeś że wywala ci coś koło 45 błędow w MEMtest. To jest raz.

Dwa

zapuść program Prime95 na con. 2h, jeżeli nie wywali błędu to będziemy szukać dalej.

Jeżeli natomiast wykrzaczy się w tych 2h to właśnie tu jest pies pogrzebany... i to ze benchmarki sie nie wywalają nie jest zadnym wyznacznikiem stabilności systemu.

W 80% problemów (IMHO) Prime95 jest właśnie takim wyznacznikiem stabilności. Testuje CPU->Chipset->RAM. Czyli najważniejsze elementy w kompie...

Zrób tak jak ci napiałem i daj odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Miałem dokładnie ten sam problem, czyli testy OK a gry wracały do Windy (XP SP1).

Szukałem po sprzęcie, czyli standardowo - procek pamięci itd na default ale to nic nie pomogło.

Podkręciłem więc kompa do poprzedniego poziomu i już miałem się poddać, ale znalazłem starszą gierkę Screamer 4x4. Pomyślałem że może ona mi chociaż pójdzie i ją zapuściłem.

Jakie było moje zdziwienie jak i ona się wywaliła ale zanim to się stało wyskoczył komunikat o jakimś problemie z klawiaturą. Mam taka klawiaturę z dod. przyciskami i dodatkowym oprogramowaniem do ich obsługi - wyłączyłem jej dodatki na pasku i..... WSZYSTKIE GRY CHODZĄ BEZ PROBLEMU :!: :!: :!: :lol:

Więc może i ty masz podobny problem - może z klawiaturą albo myszką - jak widzisz wszystko ma wpływ.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy ma ati 9600 pro i niektore gry mu na nim skacza =) (np. mafia) tak jakby dogrywal dysk - mimo ze nie dogrywa...

Po wylaczeniu v-sync antyaliasingow itd, wogole sie w nic nie da grac ;]]]] zmiany sterownikow nic nie daja, puscilem karte u siebie i podobny efekt =). Bedzie teraz wymienial karte - zobaczymy jak bedzie z kolejna. Prawie napewno nie kupie sobie nigdy karty ati. Same problemy, i grupa fanow podobna do tych od hond civic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa

zapuść program Prime95 na con. 2h, jeżeli nie wywali błędu to będziemy szukać dalej.

Jeżeli natomiast wykrzaczy się w tych 2h to właśnie tu jest pies pogrzebany... i to ze benchmarki sie nie wywalają nie jest zadnym wyznacznikiem stabilności systemu.

W 80% problemów (IMHO) Prime95 jest właśnie takim wyznacznikiem stabilności. Testuje CPU->Chipset->RAM. Czyli najważniejsze elementy w kompie...

Oki dzieki za rade.Zrobie test i zobaczej jak wyjdzie.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy ma ati 9600 pro i niektore gry mu na nim skacza =) (np. mafia) tak jakby dogrywal dysk - mimo ze nie dogrywa... 

Po wylaczeniu v-sync antyaliasingow itd, wogole sie w nic nie da grac ;]]]] zmiany sterownikow nic nie daja, puscilem karte u siebie i podobny efekt =). Bedzie teraz wymienial karte - zobaczymy jak bedzie z kolejna. Prawie napewno nie kupie sobie nigdy karty ati. Same problemy, i grupa fanow podobna do tych od hond civic.

8O '

A mój kumpel miał 5600 ultra, jak grał to mu się dźwięk przycinał, a po włączeniu AA i AF to olaboga, wszystko stało w miejscu...

Nie zdąrzył sprawdzić wsystkich sterowników (troche dużo ich nv spłodziła :twisted: z czego tylko 1/10 nadaje się do użycia :twisted: ) tylko wziął i wymienił karte na Radka. Teraz jest zadowolony. Prawie napewno nie kupie sobie nigdy karty nv. Same problemy z tymi FXami i grupa fanów podobna do tych od kaszlaków...

:twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa

Oki dzieki za rade.Zrobie test i zobaczej jak wyjdzie.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też miałem ten problem, po prostu wywal catalysty 3.9, bo to z nimi są te problemy i zainstaluj stare 3.6, pomoże na pewno...

mi tam na wszystkich dobrze chodzi od 3,2 do 3,9 nie maialem jak narazie problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.. sorki za takie denne glupie pytanie ale skad moge zassac 3.7/omegi 3.7?

szukalem , wierzcie mi.. na tweaku , na guglach i jedyne co znalazlem to 3.8 i 3.9 ktorych z raczej wiadomych powodow wolalbym nie uzywac..

jeszcze raz sorki , licze na wasza pomoc mimo to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.. sorki za takie denne glupie pytanie ale skad moge zassac 3.7/omegi 3.7?

szukalem , wierzcie mi.. na tweaku , na guglach i jedyne co znalazlem to 3.8 i 3.9 ktorych z raczej wiadomych powodow wolalbym nie uzywac..

jeszcze raz sorki , licze na wasza pomoc mimo to...

Proszę cie bardzo oto link :D http://www.driverheaven.net/downloads/index4.htm .POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

wpinam karte , podlaczam dodatkowe zasilanie , wlaczam kompa i nic :((((((((((((((((((((((((((((((( monit sie nie wlacza , nie zapodaje sygnalu. wentyl na grafie sie kreci. co sie dzieje? blagam pomozcie..

help :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa

No i po wszystkim...Po niecałych 30 min. wyskoczył bład po zapuszczeniu prime95 torture test iż jest jakiś błąd w hardware.Podam troszkę pózniej co tam jest dokładnie napisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w Prime 95 wywaliło mi takie błędy :( Czego to jest wina??Czekam na odpowiedź?Pozdro

[Thu Dec 04 20:56:50 2003]

FATAL ERROR: Final result was 4A5B1740, expected: 86B106EB.

Hardware failure detected, consult stress.txt file.

[Fri Dec 05 00:19:35 2003]

User: Qube-pl, cube-pl@wp.pl

User: Qube-pl, cube-pl@wp.pl

[Fri Dec 05 18:56:44 2003]

FATAL ERROR: Rounding was 0.4999961853, expected less than 0.4

[sat Dec 06 09:51:39 2003]

UID: S144578, User: Qube-pl, cube-pl@wp.pl

[sat Dec 06 10:22:24 2003]

Self-test 1280K passed!

[sat Dec 06 10:50:35 2003]

Self-test 1024K passed!

[sat Dec 06 11:07:36 2003]

Self-test 896K passed!

[sat Dec 06 11:24:21 2003]

Self-test 768K passed!

[sat Dec 06 11:36:25 2003]

FATAL ERROR: Rounding was 0.4999828339, expected less than 0.4

[sat Dec 06 13:34:03 2003]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miaółem takie objawy jak zasilacz nie wyrabiał ...

pytanie jaki masz? bo te radki to troche wiecej jak gf 4 ti biara prądu oprocz 9600 pro

wogole to jak sie ma stery do gf a potem od radka to sie sieka robi w systemie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja może nieco trywialnie, ale zapodaj najnowsze patche do NFS:U I Max Payne ( ten doczekał sie juz dwóch). U mnie NFS też dziwnie wywalał, zapodałem patcha i problem znikł. To tak an dodatek bo z tego co dotychczas opisałeś to wygląda na 90% na problemik z pamięcią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm..dzieki za info o drugim patchu do maxa :D nawet nie wiedziałem hehe. Teraz jeszcze problem doszedł z FIFĄ 2004,natomiast o dziwo NFS:U juz nie wywala :?: :?: 8O .Już prawie daje 100% że to pamięć.I zreszta taka mam nadzieje że tak jest bo by mi sie problem rozwiazał.No może poza wyborem pamieci :P .Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...