nietykalny86 Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Witam! Potrzebuję dysku, który będzie pracował 24h 365 dni w roku na serwerze. Który lepiej wybrać dysk z poniższych. Dyski są nowe, ale bez gwarancji (mam o wiele taniej dzięki temu). 1. Hitachi (dawniej IBM) 41,1GB ATA100 model: IC35L060AVV207-0. z 2MB cache 7200 rpm 2. Seagate Barracuda 4 7200 rpm Ata 100 z 2MB cache. Napiszcie co jest wadą i co zaletą wymienionych dysków. Który mniej awaryjny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 mam 2. Seagate Barracuda 4 7200 rpm Ata 100 z 2MB cache. i jakos od poltora roq nic mu nie dolegalo i nadal dziala moj komp chodzi czasami i miesiac bez wylaczania :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 bez gwarancji to duzo taniej moze sie okazac duuzo drozej :P Baracuda 4 mocno sie grzeje wiec do serwera hmm jak dla mnie niebardzo ,choc napewno cisza jest duzym atutem (jezeli serwer w domu) o awaryjnosci IBMa ostatnio nie slyszy sie ,sam mialem ale D... i byl glosny ,te nowsze juz podobno nie poza tym byl nie do zdarcia -musialem go lutowac i nadal zyje ja bym bral tanszy ,jezeli cena ta sama to kierowalbym sie w strone IBM (zimniejszy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bacHor Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ja mam IBMa i walcze z nim od dobrych 5 lat. Dysk nie ma juz dwuch pinów (starość nie radość) a nadal chodzi bez zarzutów! Jeżeli IBM podtrzymał tradycje (w co wierzę) to bez wątpienia brałbym tego wywodzącego się z lini IBMowskiej. A jeżeli chodzi o wydzielane ciepło to sam nie wiem: ale wydaje mi się, że dyski na 7200 obr/min to dość "ciepłe" i jeżeli miałyby pracować 365 dni w roku to ze wzgledów bezpieczeństwa zadbałbym o jakies chłodzenie. Moim zdaniem Hitachi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Mam Barracude ale 7-emke i nic sie nie grzeje a tez ma 7200obr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Mam Barracude ale 7-emke i nic sie nie grzeje a tez ma 7200obra potrafisz odroznic cyfre 4 od 7 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Bierz IBM-a te są juz przeciez poparwione a na serwer. eh nei ma oco sie zastanawiam tylko go brac. ps. tylko sie upewnij ze to nowy ibm ;)Bierz IBM-a te są juz przeciez poparwione a na serwer. eh nei ma oco sie zastanawiam tylko go brac. ps. tylko sie upewnij ze to nowy ibm ;) Cholera zaraz cie tykne!! CHyba widzisz ze to podkrecanie! Widzisz jakas zaleznosc? MAm nadzieje ze to pomyla bo bede ciebie przesladawac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...