Leonidas Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Mam w tej chwili catalysty 3.4 Ostatnio instalowałem 3.9 i zonk Np. Rayman 2 - 24 fps a w cat 3.4 - 50 fps. Ciekawe co może być powodem. Czy mój egzemplarz karty czy sterowniki. W innych grach spadek wydajności jest nie tak wielki ale widoczny. Np 3dmark 2001 test pixel shader wolniejszy o ok 50 procent na nowych sterach a np demko nature trochę większy wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 no ja tez jestem szczesliwym posiadaczem ati 9500 pro ikozystam z katalistow 3.7 wedlug mnie sa najlepsze a przynajmnieja ja nie mailem z nimi problemow wszystko na nich dziala bez problemu a do tego walnij sobie programik rova tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Mam w tej chwili catalysty 3.4 Ostatnio instalowałem 3.9 i zonk Np. Rayman 2 - 24 fps a w cat 3.4 - 50 fps. Ciekawe co może być powodem. Czy mój egzemplarz karty czy sterowniki. W innych grach spadek wydajności jest nie tak wielki ale widoczny. Np 3dmark 2001 test pixel shader wolniejszy o ok 50 procent na nowych sterach a np demko nature trochę większy wynik. Cat 3.8 i 3.9 to jak na razie wiecej szkody robia niz pozytku, bugi same :/ Naj sa na razie IMHO 3.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 programik rova tunerChyba Riva Tuner :lol: albo np. Power Strip... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Niestety ściągnąłem cat 3.7 i dalej to samo z wydajnością (patrz pierwszy post w tym wątku). Czy ktoś z tu obecnych posiadaczy R 9500 pro może sprawdzić dla mnie test pixel shader w marku 2001 na catalystach 3.7 albo nowszych?? Ja na starych sterach 3.4 mam ok 170 fps a na np 3.7 albo 3.9 mam 90 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 chodzi wogole ten 3d mark na dx 9.0 bo jzu sam nie wiem ??? jedni mowia ze dziala i nni ze nie dziaal hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 chodzi tylko trza wgrać patch do wersji build 330 http://www.futuremark.com/download/?3dmark...2001patch.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 no rzeczywiscie dzieki jzu dziala:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zapodaj wynik pixel shadera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 no mi wyszlo 130 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 no mi wyszlo 130 fpsno mi wyszlo 130 fps nie wiem od czego to zalezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Nie mam pojęcia ale w sumie olałbym sprawę gdyby nie to, że np w Raymanie 3 mam ok 2-krotny spadek wydajności na nowych sterach. Może to wina mojego egzemplarza karty (firmowany przez Supergrace) Może jeszcze ktoś wrzuci wyniki z tego testu dla porównania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Niestety jestem w pracy ale wieczorkiem w domciu zrobie jesli Cie to interesuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 e watpie czy to wina smej karty procesor jest przeciez ten sam z laminatem jest to samo wszystkie te karty praktycznie sie nie ronia a jiesli juz to pamieciami wyjatek tu jest hercules mi sie wydaje ze cos w oprogramowaniu lub sterach mzoesz miec nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Pamiątki mam 3 ns infineony. Mam win xp pro bez service packa 1 direct x 9 b ( przedtem miałem wersję bez b i było to samo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Mam w tej chwili catalysty 3.4 Ostatnio instalowałem 3.9 i zonk Np. Rayman 2 - 24 fps a w cat 3.4 - 50 fps. Ciekawe co może być powodem. Czy mój egzemplarz karty czy sterowniki. W innych grach spadek wydajności jest nie tak wielki ale widoczny. Np 3dmark 2001 test pixel shader wolniejszy o ok 50 procent na nowych sterach a np demko nature trochę większy wynik. Cat 3.8 i 3.9 to jak na razie wiecej szkody robia niz pozytku, bugi same :/ Naj sa na razie IMHO 3.7 nie przesadzaj mi na wszystkich all chodzi i to nawet niezle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 ...tak przy okazji: co sądzicie o DNA do radków?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Mam w tej chwili catalysty 3.4 Ostatnio instalowałem 3.9 i zonk Np. Rayman 2 - 24 fps a w cat 3.4 - 50 fps. Ciekawe co może być powodem. Czy mój egzemplarz karty czy sterowniki. W innych grach spadek wydajności jest nie tak wielki ale widoczny. Np 3dmark 2001 test pixel shader wolniejszy o ok 50 procent na nowych sterach a np demko nature trochę większy wynik. Cat 3.8 i 3.9 to jak na razie wiecej szkody robia niz pozytku, bugi same :/ Naj sa na razie IMHO 3.7 u mnie natomiast najlepiej pracuja cat.3.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 mi wyszlo 130 fps nie wiem od czego to zalezy sprawdzałem ten test u siebie po obniżeniu fsb z 133 na 100 i różnica była spora spadek z 170 fps na 135 czyli test zależy w dużym stopniu od procka i pamięci. Czyli nie zdziwiłbym się jakbym miał tyle samo fps na twoim procku mobo i pamiatkach. Czy mógłby ktoś z radkiem 9500 pro sprawdzić wydajność catalystów 3.4 w stosunku do 3.7 lub 3.8 w popularnych grach ewentualnie w 3dmarku. chciałbym być pewien, że ta różnica w wydajności nie jest domeną wyłącznie mojego egzemplaża. Być może jest to celowy zabieg ati mający umiejscowić radka 9500 pro poniżej 9600 pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DaMcio Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 jak się zmienia inaczej prędkość odświeżania :lol: nie używając RefreszFixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 ok u mnie działają dobrze 3.7 jednak musze mieć jakiś program aby zmienić prędkość odświeżania zauważyłem że po używaniu RefreshFix po jakimś czasie gry mi dziwnie skaczą tzn. tnie się co 30 sek myszka a potem gra i na przemian ... więc czy jest jakiś lepsiejszy program do zmieniania odświeżania niż RefreshFix Ja nie uzywal dodatkowego oprogramowania - w control panelu ATI jest możliwośc zablokowania danego odświeżenia (zakladka ekrany >> klikasz na monitor i wybierasz Force Refresh Rate czy cos w tym stylu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...