Skocz do zawartości
modfs

Obudowa - jaka? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie ;)

Prosilbym o namiary na jakos przywoita obudowe:

- cena 200-300 PLN

- w miare wysoka (nie wiem, ile ma moja aktualna, bo z innego kompa pisze, ale CPU fan mam bezposrednio pod zasilaczem, co zdrowe nie jest... ;) )

- najlepiej bez zasilacza (kierujac sie miedzy innymi postami z tego forum postanowilem nabyc cos lepsiejszego ;) ... np Chiefteca 360W, musze polookac jeszcze na forum, zalezy mi na czyms w miare cichym)

- fajnie by bylo, jak by miala przezroczysta z boku obudowe (po prostu milo to wyglada, jakiego moddingu specjalnie nie przewiduje)

- jakis panel z portami na przodzie (zwykle tam sa USB, fireware, sluchawki...)

- oczywiscie scianki boczne zdejmowane oddzielnie ;)

- w miare solidna (no!)

Jak widac wymagania nienajmniejsze, a w kasa nienajwieksza ;) Coz, jesli ktos ma propozycje droszke drozsze, to z checia wyslucham, ale raczej nie moge tu za bardzo szarzowac... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paprotek

nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze to nie jest klasyczny Chieftec MiddleTower - bo ten ma tylko 3 wneki 5.25 i jest od klasycznego wezszy o ponad 2cm, nizszy o ponad 6cm i plytszy o ponad 3cm :!:

czyli nie jest duzy (zasilacz tuz nad plyta glowna) - a nie o taki chodzilo autorowi watku

modfs

kup Chiefteca MiddleTowera - bedziesz mial od razu zasilacz i obudowe - ja bym bral DX-01B-D-U czyli klasyczny MiddleTower Chiefteca (o przepraszam ChenMinga) ;) - miedzy zasialczem a plyta jest okolo 60mm przerwy - niestety nie ma okna :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi z bud tylko thermaltake się podoba :)  cena może zabija , no ale budy  nie wymienia się co chwila :)

Pozdrawiam

jak ja bym bral bude to CHIEFTEC DA-01W....tyle ze nie idzie go niegdzie dostac :( kosztuje cos kolo 500zl + zasilka 360watt chieftec....mozna sprzedac zasilke za 180zl i masz bude za np. 350zl....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umm, no ten Thermalake to fajny jest, ale cena jakas taka dziwna ;)

Na razie to chyba Chieftec wyglada rozsadnie, 450-500 PLN za obudowe z dobrym zasilaczem to akceptowalna dla mnie cena. Szkoda ze panel boczny nie jest przezroczysty (na stronie Chiefteca zobaczylem, ze panel mozna dokupic, ale "troszke" drogo...) i ze nie ma wyjscia na sluchawki (zastanawiam sie, czy nie mozna by na wlasna reke tego dorobic...). No i jest spory wybor kolorystyczny, aczkolwiek w sklepach to i tak beda dwa modele na krzyz, a przydaloby sie zobaczyc, jak dany kolor prezentuje sie w naturze, a nie na zdjeciu... :)

Ta obudowa Anteca jest calkiem przyjemna, ale musialbym do tego dolozyc zasilacz, a jak pisalem planuje cos przywoitego dodac zamiast tykajacej bomby zegarowej w rodzaju Codegena...

Dzieki wszystkim za odpwiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma? A moze by tak czerwona... ? ;)

No to jest wlasnie ta o ktorej myslalem, ale 310 to chyba cena bez zasilacza?

Hmm, maly edit...

Tak sie przyjrzalem troche dokladniej zdjeciu i jakby troche sie rozni od tych Chieftecow ze strony producenta... To chyba model bez panelu z portami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paprotek

nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze to nie jest klasyczny Chieftec MiddleTower - bo ten ma tylko 3 wneki 5.25 i jest od klasycznego wezszy  o ponad 2cm, nizszy o ponad 6cm i plytszy o ponad 3cm :!:

czyli nie jest duzy (zasilacz tuz nad plyta glowna) - a nie o taki chodzilo autorowi watku

wiem wiem, ale on chcial w miare tansza obudowe, podal przedzial cenowy do 300 zł tak wiec dalem mu taki przyklad by sie zmiescic :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zupelnie nie rozumiem co tak ludzi ciagnie do xaser'ow - jak dla mnie wygladaja masakrycznie :/ a do tego sa tak oplakatowane logami thermaltake'a ze az oczy bola - majac ponad 900zl na bude wydalbym tak jak wydalem 500na chiefteca black dragon a za pozostala kase wypozasylbyym go w bajery techniczno-pomiarowe ktore i tak blyby wyzszej klasy niz zastosowane w xaser'ach. Na szczescie nie mam 900zl :) no w kazdym razie topic jest jaki jest i tt i jego buda definitywnie tu nie pasuje - antec balansuje na krawedzi ale jest poprostu sliczny :)

generalnie jak chcesz wydac 300zl na bude bez zasilki o wez chiefteca z zasilka za 300 (buda) + odrazu zamow z zasilka (to wyjdzie ponad 300, ale bedzie komplet od razu gotowy) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli dobrze rozumiem to chcesz kupic bude za ok. 200-300 zl i do tego zasilacz Chieftec 360 W.

Sam zasilacz kosztuje ok. 200 zl wiec moze kup bude Chiefteca razem z tym zasilaczem - np. HiFi Black DX-01-BD-U za ok. 450 zl - http://www.chieftec.pl/colorMX.htm - taka obudowa nie bedzie spelniala wszystkich Twoich wymagania tzn. nie bedzie miala przezroczystego boku a na przednim panelu bedzie tylko USB i FireWire a nie bedzie wyjscia na sluchawki. Taki gotowy panel boczny u Chiefteca to koszt ok. 200 zl.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi podoba sie Compucase LX-6A19 ze zwzgledu na dwa wentylatory 12cm uzyte do chlodzenia. Niestety nie wiem gdzie mozna ja kupic w PL.

Dołączona grafika

ta obudowa jest eXtra jak dla mnie, tutaj jest o niej wiecej: link, i jaka cena 39$ i 59$ za big towera spoko :) ale gdzie taka w Polsce :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umm, no juz pisalem wczesniej, ze te Chiefteki to niezle wygladaja dla mnie i gdybym sie na to zdecydowal, to bym wzial buda+zasilacz (czarna? niebieska?? czerwona??? ;)). Tylko troche zaluje za nie ma tego wyjscia na sluchawki, to przeciez taka drobnostka, mogli o tym pomyslec. Brak przezroczystego panelu jakos przeboleje... ;). Na razie musze sie wybrac w obchod po sklepach, moze gdzies dorwe te obudowe i obejrze dokladniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...