modfs Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Jak w temacie ;) Prosilbym o namiary na jakos przywoita obudowe: - cena 200-300 PLN - w miare wysoka (nie wiem, ile ma moja aktualna, bo z innego kompa pisze, ale CPU fan mam bezposrednio pod zasilaczem, co zdrowe nie jest... ;) ) - najlepiej bez zasilacza (kierujac sie miedzy innymi postami z tego forum postanowilem nabyc cos lepsiejszego ;) ... np Chiefteca 360W, musze polookac jeszcze na forum, zalezy mi na czyms w miare cichym) - fajnie by bylo, jak by miala przezroczysta z boku obudowe (po prostu milo to wyglada, jakiego moddingu specjalnie nie przewiduje) - jakis panel z portami na przodzie (zwykle tam sa USB, fireware, sluchawki...) - oczywiscie scianki boczne zdejmowane oddzielnie ;) - w miare solidna (no!) Jak widac wymagania nienajmniejsze, a w kasa nienajwieksza ;) Coz, jesli ktos ma propozycje droszke drozsze, to z checia wyslucham, ale raczej nie moge tu za bardzo szarzowac... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 jak do 300 zl to moze ta http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7875 fajny chieftec za mala kase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 ja bym proponowal cos takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1847 kumpel ma taka tylko z innym panelem (te tutaj sa ladniejsze ,mam taka midi) w srodku jest dobrze rozplanowana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Paprotek nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze to nie jest klasyczny Chieftec MiddleTower - bo ten ma tylko 3 wneki 5.25 i jest od klasycznego wezszy o ponad 2cm, nizszy o ponad 6cm i plytszy o ponad 3cm :!: czyli nie jest duzy (zasilacz tuz nad plyta glowna) - a nie o taki chodzilo autorowi watku modfs kup Chiefteca MiddleTowera - bedziesz mial od razu zasilacz i obudowe - ja bym bral DX-01B-D-U czyli klasyczny MiddleTower Chiefteca (o przepraszam ChenMinga) ;) - miedzy zasialczem a plyta jest okolo 60mm przerwy - niestety nie ma okna :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Ja znalazłem taką http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6942 troche drogo ale tańszych nie było z okienkiem z boku, wszystkie bez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 mi z bud tylko thermaltake się podoba :) cena może zabija , no ale budy nie wymienia się co chwila :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 mi z bud tylko thermaltake się podoba :) cena może zabija , no ale budy nie wymienia się co chwila :) Pozdrawiam jak ja bym bral bude to CHIEFTEC DA-01W....tyle ze nie idzie go niegdzie dostac :( kosztuje cos kolo 500zl + zasilka 360watt chieftec....mozna sprzedac zasilke za 180zl i masz bude za np. 350zl.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 ja bym wybrał ta http://4max.pl/produkt.asp?g=36&gg=21&id=54 ale nie wybjore bo w lotka nie wygrałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Mi podoba sie Compucase LX-6A19 ze zwzgledu na dwa wentylatory 12cm uzyte do chlodzenia. Niestety nie wiem gdzie mozna ja kupic w PL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 ja bym wybrał ta http://4max.pl/produkt.asp?g=36&gg=21&id=54 ale nie wybjore bo w lotka nie wygrałem :) w pcproject 900zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modfs Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Umm, no ten Thermalake to fajny jest, ale cena jakas taka dziwna ;) Na razie to chyba Chieftec wyglada rozsadnie, 450-500 PLN za obudowe z dobrym zasilaczem to akceptowalna dla mnie cena. Szkoda ze panel boczny nie jest przezroczysty (na stronie Chiefteca zobaczylem, ze panel mozna dokupic, ale "troszke" drogo...) i ze nie ma wyjscia na sluchawki (zastanawiam sie, czy nie mozna by na wlasna reke tego dorobic...). No i jest spory wybor kolorystyczny, aczkolwiek w sklepach to i tak beda dwa modele na krzyz, a przydaloby sie zobaczyc, jak dany kolor prezentuje sie w naturze, a nie na zdjeciu... :) Ta obudowa Anteca jest calkiem przyjemna, ale musialbym do tego dolozyc zasilacz, a jak pisalem planuje cos przywoitego dodac zamiast tykajacej bomby zegarowej w rodzaju Codegena... Dzieki wszystkim za odpwiedzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Polecam Chiefteca. Dodam ze na www.chieftec.pl mozesz qpic te budy z niestandardowymi zasilaczami - np 420 DF zamiast zwyklej 360, a nawet bez zasilki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 hmn.... :D (około 310 zł )... lepszej niema Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modfs Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Nie ma? A moze by tak czerwona... ? ;) No to jest wlasnie ta o ktorej myslalem, ale 310 to chyba cena bez zasilacza? Hmm, maly edit... Tak sie przyjrzalem troche dokladniej zdjeciu i jakby troche sie rozni od tych Chieftecow ze strony producenta... To chyba model bez panelu z portami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Paprotek nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze to nie jest klasyczny Chieftec MiddleTower - bo ten ma tylko 3 wneki 5.25 i jest od klasycznego wezszy o ponad 2cm, nizszy o ponad 6cm i plytszy o ponad 3cm :!: czyli nie jest duzy (zasilacz tuz nad plyta glowna) - a nie o taki chodzilo autorowi watku wiem wiem, ale on chcial w miare tansza obudowe, podal przedzial cenowy do 300 zł tak wiec dalem mu taki przyklad by sie zmiescic :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 obudowy thermatake dla mnie sa zbyt pstrokate :wink: wole cos bardziej stonowanego kolorystycznie np moje marzenie Antec MidiTower PlusView 1000 AMG :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raulgonzalez Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Heh ja mam dylemataabo Codegen 6063 Neon albo Antec Midi Tower Plus Viev 1000AMG http://sklep.barwkomp.pl/index.php?js=2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 zupelnie nie rozumiem co tak ludzi ciagnie do xaser'ow - jak dla mnie wygladaja masakrycznie :/ a do tego sa tak oplakatowane logami thermaltake'a ze az oczy bola - majac ponad 900zl na bude wydalbym tak jak wydalem 500na chiefteca black dragon a za pozostala kase wypozasylbyym go w bajery techniczno-pomiarowe ktore i tak blyby wyzszej klasy niz zastosowane w xaser'ach. Na szczescie nie mam 900zl :) no w kazdym razie topic jest jaki jest i tt i jego buda definitywnie tu nie pasuje - antec balansuje na krawedzi ale jest poprostu sliczny :) generalnie jak chcesz wydac 300zl na bude bez zasilki o wez chiefteca z zasilka za 300 (buda) + odrazu zamow z zasilka (to wyjdzie ponad 300, ale bedzie komplet od razu gotowy) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koola Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Jesli dobrze rozumiem to chcesz kupic bude za ok. 200-300 zl i do tego zasilacz Chieftec 360 W. Sam zasilacz kosztuje ok. 200 zl wiec moze kup bude Chiefteca razem z tym zasilaczem - np. HiFi Black DX-01-BD-U za ok. 450 zl - http://www.chieftec.pl/colorMX.htm - taka obudowa nie bedzie spelniala wszystkich Twoich wymagania tzn. nie bedzie miala przezroczystego boku a na przednim panelu bedzie tylko USB i FireWire a nie bedzie wyjscia na sluchawki. Taki gotowy panel boczny u Chiefteca to koszt ok. 200 zl. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Heh ja mam dylemataabo Codegen 6063 Neon albo Antec Midi Tower Plus Viev 1000AMGhttp://sklep.barwkomp.pl/index.php?js=2eeee... gdzie Ty tu masz dylemat?? :wink: ANTEC !!!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Heh ja mam dylemataabo Codegen 6063 Neon albo Antec Midi Tower Plus Viev 1000AMGhttp://sklep.barwkomp.pl/index.php?js=2hmmm.. no rzeczywiscie dylemat, raczej polewa bo to glupie porownanie, anteca do codegena :lol: ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Mi podoba sie Compucase LX-6A19 ze zwzgledu na dwa wentylatory 12cm uzyte do chlodzenia. Niestety nie wiem gdzie mozna ja kupic w PL. ta obudowa jest eXtra jak dla mnie, tutaj jest o niej wiecej: link, i jaka cena 39$ i 59$ za big towera spoko :) ale gdzie taka w Polsce :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 kup sobie codegena z bocznym panelem przezroczystym (około 170 zł) i do tego chiefteca 360W - aczkolwiek mając taką kasę kupiłbym ślicznego Anteca (ale zabrakłoby mi na zasilke) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 priv - MA-01-BLD( big tower matrix) , super stan bez zasilki - 330 peso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modfs Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Umm, no juz pisalem wczesniej, ze te Chiefteki to niezle wygladaja dla mnie i gdybym sie na to zdecydowal, to bym wzial buda+zasilacz (czarna? niebieska?? czerwona??? ;)). Tylko troche zaluje za nie ma tego wyjscia na sluchawki, to przeciez taka drobnostka, mogli o tym pomyslec. Brak przezroczystego panelu jakos przeboleje... ;). Na razie musze sie wybrac w obchod po sklepach, moze gdzies dorwe te obudowe i obejrze dokladniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Paprotek, Antec SLK3700AMB jest bazowany na tym miditower, mozna powiedziec ze jest nawet lepszy, chociaz ja nie lubie bud z dzwiczkami. Mozesz go dostac w Komputroniku razem z zasilaczem za 470 PLN. Podobna konstrukcje ma tez Antec SLK3700-BQE za 450 PLN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raulgonzalez Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ale jednak roznica w cenie jest 250 zl :) a to jest sporszo jak na mnie :D ale wim pewnie powiecie mi ze te 250 zl to antec nadrabia z nawiazka swoimi walorami :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ja ma najtancza wersje enlighta pa buda wysoka dodatkwowe chlodzneie 6 wejsc pod usb full wypac za 230zl zasilacz 300 W wyrabua u mnie na napeicach 3,31 11,90 i 5,08 pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 TYLKO CHIEFTEC :):):) bez względu na cenę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinucha1 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 jestem szczesliwym posiadaczem budy z podpisu i szczerze polecam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...