kamerek Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 partition magic zamisat mi polaczyc 2 logiczne z rozszerzonej partycji to mi jedna skasowal wiec fdiskiem z instalki windy xp oporcz primary partycji c z winxp zrobilem w rozszerzonej logiczny dysk d - ale w winxp pokazuje mi go jako f hehe i 2 sprawa - dysk WD 80gb 8mb i mi pokazuje w dos jako 76gb - spox ale teraz w winxp pokazuje mi ze w sumie wychodzi 74,5gb ehh czy cos sie popierzylo z partycjami ? niby nie pokazuje bledow ale nie robilem testow jakimis inymi progsami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 no niby wd winDLg pokazje ze wszystko ok 78gb czyli jest spox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze zaden z dyskow nie ma tyle ile jest na nim napisane. Mam 2 dyski i pod WinXP wyglada to tak: 120GB = ~114GB 60GB = ~57GB wiec z twoja 80 jest wszystko OK. A co do tego PQM, to czuje, ze sam cos zamieszales :lol: , a nie program. Robilem taka operacje kilkakrotnie i nigdy nie bylo problemow, tzn. nic nie znikalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze zaden z dyskow nie ma tyle ile jest na nim napisane. Mam 2 dyski i pod WinXP wyglada to tak: 120GB = ~114GB 60GB = ~57GB z tego co wiem, to sie mylisz... kazdy dysk ma tyle ile na nim napisane (no chyba ze ma przeklejona naklejke;) ) a roznice wynikaja z niedokladnosci obliczania miejsca na dysku przez system operacyjny (head, cyl, etc). Tak mnie uczyli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze zaden z dyskow nie ma tyle ile jest na nim napisane. Mam 2 dyski i pod WinXP wyglada to tak: 120GB = ~114GB 60GB = ~57GB z tego co wiem, to sie mylisz... kazdy dysk ma tyle ile na nim napisane (no chyba ze ma przeklejona naklejke;) ) a roznice wynikaja z niedokladnosci obliczania miejsca na dysku przez system operacyjny (head, cyl, etc). Tak mnie uczyli :) Kto cie tego uczył? Windows i wszystkie programy zliczają poprawnie. To producenci dysków podają nieprawdziwe informacje. Bierze sie to stąd ze producenci dysków nie prawidłowo liczą pojemnośc dysku licząc ze 1KB to 1000 bajtów, przez co uzyskuje sie zawyzoną pojemnośc, bo wiadomo że 1 KB to 1024bajty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze zaden z dyskow nie ma tyle ile jest na nim napisane. Mam 2 dyski i pod WinXP wyglada to tak: 120GB = ~114GB 60GB = ~57GB z tego co wiem, to sie mylisz... kazdy dysk ma tyle ile na nim napisane (no chyba ze ma przeklejona naklejke;) ) a roznice wynikaja z niedokladnosci obliczania miejsca na dysku przez system operacyjny (head, cyl, etc). Tak mnie uczyli :) Kto cie tego uczył? Windows i wszystkie programy zliczają poprawnie. To producenci dysków podają nieprawdziwe informacje. Bierze sie to stąd ze producenci dysków nie prawidłowo liczą pojemnośc dysku licząc ze 1KB to 1000 bajtów, przez co uzyskuje sie zawyzoną pojemnośc, bo wiadomo że 1 KB to 1024bajty. Dokładnie... Prawde mowiac dokaldnie na 120 mam 111.7, co jest rowne 119.936.961.740B Te 119.9 daje im podstawe do naklejenia etykietki 120GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...