Skocz do zawartości
Th0m4S

Gainward GF3 Ti 200 czy GF FX 5200 128/128??

Rekomendowane odpowiedzi

strasznie ciężko zrozumieć co piszesz, do tej pory nie wiem które cyferki to który wynik której karty ale ....

ja bym chętnie zamienił mojego GF3 na firmowego FX5200 ultra, bez wahania. póki co dokońzcę szlifować radia na pamięci GF3 i będę kręcił dalej, wiem że na 550 się sypie ale ale pomiędzy 500 a 550 nie sprawdzałem. może 4cm radiatory pomogą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Ginward GF3Ti200 (250/550) i jestem bardzo zadowolony. W dzisiejszych czasach do grania w 1024x768 starczy w sam raz. W 3DMark2001 mam 96xx pkt., a to ze brak mu wsparcia DirectX9 to jest malutki minusik, bardzo maluuuuuuuti... Ile jest gier z DirectX9? Jak beda pojawiac sie w ogromnej masie (pewnie nie wczesniej niz za 6 miesiecy), to wtedy cena FX5600; R9600 bedzie na podobnym poziomie co obecnie GF3 i wtedy warto w nie zainwestowac, a narazie ta kase wole wydac na cos innego. Zdecydowanie bardziej polecam GF3 niz FX5200. Ten FX to tylko wynik chorego marketnigu nVidi, co z tego ze ma w nazwie "FX", jest do bani... ta karta jest o kilka lat nowsza od GF3, a jest (w skrajnie sprzyjajacych warunkach) na podobnym wydajnosciowym poziomie co poczciwy GF3. Trzy lata w swiecie komp. to przepasc! nVidia "zachwyca" swoimi produktami i wpycha ludzom lipe, wypisujac wielkie hasla: "FX" i "DirectX9", booooooooooze i co z tego... Wystarczy spojrzec co przez 3 lata potrafi sie zmienic w innych dziedzinach "komputeronautyki", albo jeszcze inaczej, zobaczcie jak wygladal postep w swiecie k. graficznych kiedys. Tam kazda nastepna karta byla naprawde wielkim krokiem do przodu (TNT, TNT2, GeForce), a od czasu serii GF2 zaczynaja sie dziac bardzo dziwne rzeczy... Krotko mowiac nVidia i konkurencja zaczynaj boksowac w miejscu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wyobraź sobie co by było, gdyby w sklepach były tylko GF FX i radeony 9800 PRO, każdy po ponad 2000 zł. jedyna możliwość to kupienie nowej grafy za te 2000 lub używana.

a co z nowymi komputerami ??? wszystkie zestawy typu celeron 1700 + radeon 9800 pro :?: zawsze jest rynek średni (FX5600, radeon 9600) oraz najwyższy dla "czubków" i maniaków wydajności oraz low-end czyli dla ludzi, którzy nie muszą mieć 15 000 w 3dmarku a do zwykłego grania w medium lub high wystarcza taka właśnie karta.

ostatnio gram tylko w counter strike i nie potrzebuję mocniejszej grafy, kolega ma 2100 pkt w 3dm'01se a gra w CS z AAx4 i anizo x8, ja też.

GF3 to był niewypał z tego względu, że jako nowa karta był niesamowicie drogi, jakiś czas temu staniał ale za te same pieniądze można kupić radeona 9100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...