Skocz do zawartości
Lifeman

JAka karte wybrac? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze to bylo juz 1000razy ale mi chodzi z zwezenie wyboru do 2 kart. Roznica miedzy nimi jest max 40zl ale nei chce popelnic bledu... :)

Ktora wybrac?

Gainward GeForce4 ULTRA/650 (64Mb) czy Gainward GeForce3 Ti500 (128Mb, TV, DVI). Ktora lepsza? :) Tylko nie mowcie zebym szuakl bo zapewne nikt nie mial do wyboru tych dwoch :). Jesli mozecie pomozcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TI 500 bym nie kupil. Wolalbym Radeona 8500 bo tak samo szybki i w wielu przypadkach szybszy a jest tanszy od Ti500. Co do GF4600 to tez bym nie kupil bo jest droga z tego powodu ze to jest "szczyt techniki" :twisted: dla Nvidia. :wink: Jesli nie lubisz ATI to ja bym raczej sugerowal Ti4200. Znacznie tansza niz Ti4600 a tez jest bardzo szybka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój typ to Gf3 ti500. 64 MB mogą być niewystarczające do najnowszych gier a pamięć ma zawsze kluczowe znaczenie a nie wydajność procesora. Wystarczy sobie porównać pracę kompa na duronie z 256 ram a na athlonie z 128 i wszystko jasne :wink: . Co po szybkim procku jak pamięć bedzie zapchana i proc nie rozwinie skrzydeł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja poczekam na R9500 VIVO. I wcale nie mam kompleksow z moja TNT2 m64  8) 

Pozdro

Dexter

A jest taki ? Bo nieslyszalem o R9500, no ale to nic, bo ostatnio mam jakies zacmienie ;:DD.
Ma wyjść (gdzies czytałem) r9000 r9500 i r9700

Pewnie wyjdą też inne odmiany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój typ to Gf3 ti500. 64 MB mogą być niewystarczające do najnowszych gier a pamięć ma zawsze kluczowe znaczenie a nie wydajność procesora. Wystarczy sobie porównać pracę kompa na duronie z 256 ram a na athlonie z 128 i wszystko jasne  :wink:  . Co po szybkim procku jak pamięć bedzie zapchana i proc nie rozwinie skrzydeł.

Odpal sobie PowerStrip'a podczas jakies gry w 1024*768 32bit full detale

i 1600*1200 32bit full detale i zobacz ile pamieci jest zajete :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzieki biore GF4.

Myslalem tez o Radeon'ie ale patrze na testy na Tom's Hardware i widze ze jest minimalnie gorszy ;), ja nie jestem maniakiem grafy i taka roznica nie robi mo roznicy :). Mozek kiedys sie naucze podkrecac cokolwiek :) to sobie podkrece GeForcea :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój typ to Gf3 ti500. 64 MB mogą być niewystarczające do najnowszych gier a pamięć ma zawsze kluczowe znaczenie a nie wydajność procesora. Wystarczy sobie porównać pracę kompa na duronie z 256 ram a na athlonie z 128 i wszystko jasne  :wink:  . Co po szybkim procku jak pamięć bedzie zapchana i proc nie rozwinie skrzydeł.

Dlatego ja mam GF3 Ti200 @ Ti500 i 128 MB na pokładzie !!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...