Skocz do zawartości
Testus

Epox 8K9A7I - czy warto ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Epoxa 8KHA+ na KT266A i do tego A2400XP+ oraz 2x256mb 333Mhz

IMHO troszke sie pamiatki i procek marnuja na szynie 133Mhz

Pomyslalem na wymianei plyty na pozwalająca puscic procka na 166Mhz

Czy taki numer wyjdzie na KT400A ?? Plyte jak w topicu moge dostac za 260pln wiec nieduzo musiałbym dołożyć. Co o tym myslicie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 8K9A7I spokojnie puscisz proca na fsb166 i wiecej

260pln to rzeczywiscie dobra cena zwlaszcza ze plyta ma mostek vt8237 z SATA na pokladzie

mysle ze warto w twoim przypadku przeskoczyc na ta plyte

btw. pozdrawiam posiadacza 8KHA+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki McQueen i cobex ! Mam tylko pytanie ? Da sie na tej plycie poscic Athlona 2400XP na szynie 166Mhz synchronicznie z pamiatkami ? Bo na tym mi glownie zalezy. Ma dzielnik 1/5 ?

Składałem zestaw na tej mobo ale nie kręciłem na niej procka. Nie chce wprowadzić ciebie w błąd ale wydaje mi sie że się da.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB jeszcze jedno pytanie. Przełknie XP Prof wymiane KT266A na KT400A bez reinstalacji systemu ? Bo ja leniwy jestem ;)

mostek polnocny na pewno przelknie

polodniowy to juz pare bajerow wiecej

ale nawet win98 przechodzi - tylko chodzi o skutki

XP poradzi sobie w miare ,ale chyba zdajesz sobie sprawe ze brdzie ciut zasmiecony i nie bedzie to swiezy powiew z okienek - choc i tak wyznaje zasade ze win trzeba postawic od nowa co 2 miesiace :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zdaje sobie sprawe, ze już mam syf. Winda reinstalowana rok temu. Po zmianie płyty mus będzie reinstalnąć. KGB - ingerowac w chłodzenie chipsetu ? Moze od razu wymienic paste na jakąś silver

i walnać radiator na drugi chipset ? Tak na wszelki wypadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paste to napewno przydaloby sie wymienic (dac wiecej) - seryjny radiator poradzi sobie z fsb166 w 100%,

co do poludniowego mostka to roznie bywa z tym vt8237 np. na Sloteku grzal sie mocno ,na Epoxie 8kra2i juz niebardzo

zobaczysz w eksploatacji - jak palca nie bedziesz mogl dluzej potrzymac to mozesz nalepic tam jakis pasywny radiatorek na dwustronnej tasmie samoprzylepnej (oczywiscie termoprzewodzacej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit KD7 mial 5-bit mnoznik ,Epox 8k9l  zdaje sie ze tez (...)

to dobrze Ci sie zdaje :) :) aha co do chlodzenia NB to ja na radiatorku od producenta mam 185fsb 100%stable....wstaje tez na 200fsb :D ale pamieci mi nie pozwalaja :evil: :evil: no ale 190fsb na cl 3 spokojnie pojade :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...