Testus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Mam Epoxa 8KHA+ na KT266A i do tego A2400XP+ oraz 2x256mb 333Mhz IMHO troszke sie pamiatki i procek marnuja na szynie 133Mhz Pomyslalem na wymianei plyty na pozwalająca puscic procka na 166Mhz Czy taki numer wyjdzie na KT400A ?? Plyte jak w topicu moge dostac za 260pln wiec nieduzo musiałbym dołożyć. Co o tym myslicie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ja tam mysle ze jeszcze troche i masz mobo na nforce2 - to moim zdaniem lepszy wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 na 8K9A7I spokojnie puscisz proca na fsb166 i wiecej 260pln to rzeczywiscie dobra cena zwlaszcza ze plyta ma mostek vt8237 z SATA na pokladzie mysle ze warto w twoim przypadku przeskoczyc na ta plyte btw. pozdrawiam posiadacza 8KHA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Za 260zł nic lepszego nie dostaniesz, a o dobrej płycie na nForce za te grosze zapomnij. Wg mnie nie zastanawiaj się tylko bierz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Dobra płyta za nieduże pieniądze. Brać i koniec :) pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Dzieki McQueen i cobex ! Mam tylko pytanie ? Da sie na tej plycie poscic Athlona 2400XP na szynie 166Mhz synchronicznie z pamiatkami ? Bo na tym mi glownie zalezy. Ma dzielnik 1/5 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Dzieki McQueen i cobex ! Mam tylko pytanie ? Da sie na tej plycie poscic Athlona 2400XP na szynie 166Mhz synchronicznie z pamiatkami ? Bo na tym mi glownie zalezy. Ma dzielnik 1/5 ? Składałem zestaw na tej mobo ale nie kręciłem na niej procka. Nie chce wprowadzić ciebie w błąd ale wydaje mi sie że się da. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Dzieki Cobex. Poczekam jeszcze na opinie. Bo zamiana dla zamiany mnie nie rajcuje. A tak za 150pln miałbym możliwość overclockingu. Niestety mozliwosci mojej 8KAH+ sie wyczerpały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Dzieki McQueen i cobex ! Mam tylko pytanie ? Da sie na tej plycie poscic Athlona 2400XP na szynie 166Mhz synchronicznie z pamiatkami ? Bo na tym mi glownie zalezy. Ma dzielnik 1/5 ?masz problemy z czytaniem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 KGB sorki ale jakos umknal mi twoj post :) Dzięki za info. Wymieniam więc mobo na 8K9A7I. Szkoda mi wywalac kase na nforce, jak niedługo i tak trzeba sie bedzie na 64bitowe AMDeki przesiadać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 KGB jeszcze jedno pytanie. Przełknie XP Prof wymiane KT266A na KT400A bez reinstalacji systemu ? Bo ja leniwy jestem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 KGB jeszcze jedno pytanie. Przełknie XP Prof wymiane KT266A na KT400A bez reinstalacji systemu ? Bo ja leniwy jestem ;)mostek polnocny na pewno przelknie polodniowy to juz pare bajerow wiecej ale nawet win98 przechodzi - tylko chodzi o skutki XP poradzi sobie w miare ,ale chyba zdajesz sobie sprawe ze brdzie ciut zasmiecony i nie bedzie to swiezy powiew z okienek - choc i tak wyznaje zasade ze win trzeba postawic od nowa co 2 miesiace :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Tak zdaje sobie sprawe, ze już mam syf. Winda reinstalowana rok temu. Po zmianie płyty mus będzie reinstalnąć. KGB - ingerowac w chłodzenie chipsetu ? Moze od razu wymienic paste na jakąś silver i walnać radiator na drugi chipset ? Tak na wszelki wypadek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 paste to napewno przydaloby sie wymienic (dac wiecej) - seryjny radiator poradzi sobie z fsb166 w 100%, co do poludniowego mostka to roznie bywa z tym vt8237 np. na Sloteku grzal sie mocno ,na Epoxie 8kra2i juz niebardzo zobaczysz w eksploatacji - jak palca nie bedziesz mogl dluzej potrzymac to mozesz nalepic tam jakis pasywny radiatorek na dwustronnej tasmie samoprzylepnej (oczywiscie termoprzewodzacej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Wielkie dzieki za porady. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A jak na płytach z KT400A jest ze zmianą mnoznika ? Bo w instrukcji pisze ze max x13 czyli wychodzi ze jest 4-bitowy. A może ja cos zle rozumiem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Abit KD7 mial 5-bit mnoznik ,Epox 8k9l zdaje sie ze tez 8kra2i ma napewno wiec i 8K9A7I bedzie miala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Abit KD7 mial 5-bit mnoznik ,Epox 8k9l zdaje sie ze tez (...) to dobrze Ci sie zdaje :) :) aha co do chlodzenia NB to ja na radiatorku od producenta mam 185fsb 100%stable....wstaje tez na 200fsb :D ale pamieci mi nie pozwalaja :evil: :evil: no ale 190fsb na cl 3 spokojnie pojade :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Wielkie dzieki Panowie. Bede sie więc przesiadał na nowe mobo. Athlonik jest step B0 wiec powalcze troszke. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...