adas Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Mam sprzęt tak jak w podpisie. Chce wydać max. 300 zł na procesor aby gry chodziły płynniej. Mam na oku 2 modele- Athlona XP Palomino 1900+ za 245 zł. i Athlona XP Thorton 2000+ za 290 zł. Procesora nie będe podkręcał bo mam kiepską płyte główną i tani cooler. Czym różnią sie te procesory? czy są duże różnice w wydajnośći miedzy nimi? Oto linki do procesorów : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18354149 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18092109 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 bierz 2000+ na jadrze throtona - na pewno sie mniej grzeje i jest w nowszej technologi wykonany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Ale czy moja stara badziewiasta płyta główna ze starym biosem wykryje procesor na rdzeniu Throton?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Zależy od rev płyty. Sprawdź (AFAIR w lewym dolnym rogu płytki) i odwiedź stronę producenta i tam zobacz, obsługę jakich procków dodały ostatnie BIOSy (oczywiście musisz też flashnąć sobie tego BIOSa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Ta płyta obsługuje procki do 2000+ a po upgrejdzie biosu do 2200+. Słyszałem że czasem po zmianie biosu płyta odmawia posłuszeństwa wiec dam sobie spokój. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Jak wgrasz bios odpowiedni dla twojej wersji płyty to nic się nie powinno dziać. A jaka jest data biosu, który masz w tym momencie wgrany? Jak obsługuje Thoroughbredy to Thorton też pójdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Nawet jeżeli niezmienusz biosu to płyta wywali komunikat unknown procesor type i tyle ale dziłać będzie wiem bo miałem 1800 w k7vza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 l7s5a spox bedzie dzialc mialem taka plytke kupiona 3 lata temu i chodzila spox z ath 2000xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...