Skocz do zawartości
finalcell

Bloczki robione dremelem

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm... mi po 3 toyi i jednej podrubce (szara taka nie pamietam) nasuwa sie jedna mysl lepiej kupic jednego Dremla bo pochodzi 10000 razy dluzej a podruby kosztowaly mnie juz prawie 200 zl  :cry: wiec cenowo wychodzi na to samo ble .

A co z gwarancja????

Przeciez cos takiego podlega reklamacji. Niema nigdzie w instrukcji napisane ze trzeba robic jakies postoje w cieciu ;)

no wlasnie niestety jest :) nie pamietam dokladnie ile bylo w moim T.I.P. ie (padl po niecalym tygodniu - niczego nie frezowalem... 6mm poliweglan cialem :/ ), ale mniej wiecej praca : odpoczynek = 1 : 3 :? latwo rozpoznac spalony silnik :P

Bo strasznie jedzie i cala obudowa jest czarna?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem te "cudowne" dremele w praktikerze i generalnie nie ma w nich nic ciekawego - ot takie mniejsze wiertarki - to samo (praktycznie rzecz biorąc, zakładając, że korzystam z tego czegoś w jednym miejscu i nie potrzebuje z tym co chwila gdzieś chodzić ) uzyskuje sie poprzez podpięcie do wiertarki elastycznej przedłużki - końcówka za którą trzymam jest mniej więcej taka sama jak ta z dremela. nie trzeba chyba mówić że wiertarka większą ma moc i żywotność niż owy dremel. cena takiej przedłużki raczej niższa jest niż dremel. 8) a więc nie ulegajcie zbyt pochopnie urokowi dremela bo są rozwiązania równie funkcjonalne, a o wiele tańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem te "cudowne" dremele w praktikerze i generalnie nie ma w nich nic ciekawego - ot takie mniejsze wiertarki - to samo (praktycznie rzecz biorąc, zakładając, że korzystam z tego czegoś w jednym miejscu i nie potrzebuje z tym co chwila gdzieś chodzić ) uzyskuje sie poprzez podpięcie do wiertarki elastycznej przedłużki - końcówka za którą trzymam jest mniej więcej taka sama jak ta z dremela. nie trzeba chyba mówić że wiertarka większą ma moc i żywotność niż owy dremel. cena takiej przedłużki raczej niższa jest niż dremel.  8) a więc nie ulegajcie zbyt pochopnie urokowi dremela bo są rozwiązania równie funkcjonalne, a o wiele tańsze.

A nie jest tak ze dremel ma ze 3x wieksza predkosc obrotowa :?: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest chyba mało istotne przy frezowaniu miedzi z użyciem dremela lub rozwiązań dremelopodobnych - duże obroty dają dużo :D ale jak ci nie daj Boże tarczka z frezu "wyjedzie" to może być nieciekawie ( wiem bo zacząłem dzisiaj bloczek robić :D ) - jeżeli o mnie chodzi to po moich dzisiejszych doświadczenich jestem zwolennikiem małych obrotów, dużej mocy i silnego dociskania tarczki do powierzchni frezowanej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi