Bierny Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Witam! Mam dwa kompy, do jednego mam podłączony internet, a drugi jak narazie stoi odłogiem. Próbuje to komputery połączyć w sieć, dołożyłem drugą kartę sieciową do kompa w którym jest internet i za pomocą udostępniania połączenia sieciowego udostępniłem drugiemu komputerowi internet. I tu jest problem. Na drugim komputerze nie ma internetu. Ustawiłem ip, bramę i dns tak jak powinno być, czyli komputerowi z interneten na drugą sieciówkę nadałem ip 10.1.1.1 a w drugim kompie 10.1.1.2 Maski takie same, wiadomo. W drugim dałem brame jako 10.1.1.1 i dns tak samo, oprócz tego jeszcze kilka dns tpsa. Teretycznie powinno chodzi, pingi z onetu i wp przychodzą tak jakby internet był, ale stronki się nie otwierają, nie ma też gg ani poczty. Czy ktoś może mi napisać od początku do końca jak zrobić to połączenie przez udostępnienie połączenia. CZy może trzeba to zrobić przez połączenie mostowe. Pomóżcie proszę !!!! Pozdrawiam Bierny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Witam. Po pierwsze wybrales zly dzial forum :!: Wracajac dop sprawy, olej te windowsowskie udostepnianie. Zainstaluj jeden z tych programow: Sygate Office Network, WInroute, Wingate ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierny Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 ok, dzięki i przepraszam. Skoro już wiem co robić, to wywalcie tego posta jeśli jest w złym miejscu ;-) Pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 a uruchamiales na kompie - kliencie kreatora polaczen z internet explorera ? wogle jak udostepniasz przez ICS to serwer musi miec ip 10.0.0.1, albo to lbo wlazasz udostepnienie nie dla tej karty sieciowej co trzeba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...