Skocz do zawartości
Gość robot

Abit BH6 rev 1.0 i fsb 133 dzielnik

Rekomendowane odpowiedzi

Zakladam topic tym razem juz wszystko dobrze objasnie i moze ktos poda jakas odpowiedz . chodz o plyte z topica i jak sprawdzic jakie ma taktowanie pci , programowo ewentualnie np jakims programem do pomiaru szybkosci dzialania hdd ?? przy pci 33 dziala zapewne wolniej niz przy pci 44 ? jakies pomysly . wklejam tez informacje z pewnej stronki

I have heard recently that the Abit BH6 is using a 1/4 PCI clock divider when it is using the 133MHz FSB setting. Is this information correct?

To: LJ/SSD/CSC

cc:

Subject: RE: BH6 and 133FSB

yes

2) From: technical@abit.com.tw

At 07:19 PM 1998/8/11 -0400, you wrote:

>To Whom It May Concern:

>

> Does the BH6FL BIOS allow the BH6 to use a 1/4 PCI >clock divider when using the 133MHz FSB speed?

Dear Sir/Ms:

The system will autodetect it and use a 1/4 PCI clock divider when using the 133MHz FSB speed even the specs

does not show it.

Best regards,

abit./fae

tyle tylko ze nie wiem czy koles mial rev 1.0 czy 1.1 i tu jest problem

o ile ma ktos jakies sugestie prosze pisac .

czy to programy czy inne sposoby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dear sir,

to bardzo dobrze ze dziala na pci33mhz (i na 99,99% inzynierowe abita zadbali o to, ze tak jest na fsb133mhz), bo na wiekszej nie dzialalby szybciej, co wiecej mogloby to prowadzic do grzania sie, bledow a nawet uszkodzenia kart pci, agp oraz dyskow.

best regards

m79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dear sir,

to bardzo dobrze ze dziala na pci33mhz (i na 99,99% inzynierowe abita zadbali o to, ze tak jest na fsb133mhz), bo na wiekszej nie dzialalby szybciej, co wiecej mogloby to prowadzic do grzania sie, bledow a nawet uszkodzenia kart pci, agp oraz dyskow.

best regards

m79

a jak bedzie mnoznik pci 1/4 to agp nie bedzie pracowalo na 88MHz 8O

nie wydaje mi sie

nalezy rozgraniczyc mnoznik PCI i mnoznik AGP ,jeden wcale nie wynika z drugiego

co do pracy dyskow to rzeczywiscie szybciej by chodzily ,ale jezeli wytrzymalyby pci 44 - trzeba dobrac taki co wytrzymuje i przetestowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no walsnie chcialbym to jakos sprawdzic bo w rev 1.1 na pewno jest dzilnik 1/4 nawet jesli bios tego nie pokazuje , a juz w 1.0 czytalem raz tak raz siak , co do agp to jest tylko 2/3 no ale mam nadzieje ze moj gf 2 pro leadateka jakos to pociagnie , natomiast dysku 120 nie chce ryzykowac tymbardziej ze juz nie jest na gwarancji . wiec da sie to sprawdzic jakos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze raz dzieki . nowy pc wizard pokazuje taktowanie clk/pci przy fsb 133 , jest to 33 i dzilnik 1/4 , teraz pytanie ile moze wytrzymac moja grafa Geforce 2 Pro Leadateka i ewentalnie jak da sie zmniejszyc wplyw tych 88 mhz zamiast 66 . czytalem ze kazdy geforce powinien to wytrzymac . ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to uwiez , tak jest opisane , poczytaj np o plycie be II , masz tam oficjalnie dzielnik dla pci 1/4 a dla agp tylko 2/3 i 1/1 , czemu tak jest?? nie wiem ale tak jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wierze, ze ten abit przestawia pci, a agp nie dzieli.... pewnie chodzi normalnie na 66

jak ci ktos mowi ze masz rozpiety rozporek to mozesz go olac ,ale

jezeli juz dwie i wiecej osob ci mowi ze masz rozpiety rozporek to spojrz w dol :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...