Skocz do zawartości
qbass

Cyfra +/ Cyfrowy Polsat/Czy cos innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec moj stary chce cos załozyc . ALe nie wie dokladnie co.

Wiec moze byscie dorazdzili bo ja wogóle nie jestem w temacie.

Jak ktos sie w tym orietuje prosze o cene zalozenia i miesieczny abonament. Jakie programy sa dostepne. Za jakie trzeba płacic.

Mile widziane oceny samych uzytkownikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całą pewnością nie radzę ci korzystać z usług cyfrowego polsatu !! Są to takie złodzieje, że mała głowa. Wymigują się od dodawania nowych kanałów, podnoszą rachunki, założyli mi sprawę sądową o nieprzestrzeganie regulaminu w umowie, której oczywiście nie złamałem. Radzę się trzymać z daleka od nich.

Propunaję cyfrę +. Jest dość droga ale MNÓSTWO dobrych kanałów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam cyfre+ ale w sumie to zalozylem sobie jak byla wizja tv jeszcze :P i od tamtego czasu mam i jest wypas :D a teraz niedawno sie polaczyly te firmy i jest cyfra+ i pelno programow canal'y+ sa super :P ale hbo nie mam :) bo za duzo chca

p.s mam jedynie problem z pilotem bo ledwo dziala :/ i nie wiem czy dekoder z pilotem mi wymienia :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam lepszą propzycję. Skołuj tak z 500zeta i zaloz satelite :)

Do kompa kartę DVB i jazda :D

Koło 2000 kanałów chyba, można się postarać i rozkodować C+, HBO i inne (ale mnie nie pytaj jak :P). Poza tym wszystkie ligi świata :P w piłce nożnej, jakaś NBA itp.

No i 0zł abonamentu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam lepszą propzycję. Skołuj tak z 500zeta i zaloz satelite :)

Do kompa kartę DVB i jazda :D

Koło 2000 kanałów chyba, można się postarać i rozkodować C+, HBO i inne (ale mnie nie pytaj jak :P). Poza tym wszystkie ligi świata :P w piłce nożnej, jakaś NBA itp.

No i 0zł abonamentu :D

tu kolega ma racje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam Cyfre + z pakietem bialym bo zloty byl za drogi jak dla mnie. Brakuje mi teraz bardzo Canal+ Niebieskiego :cry:

Orientuje sie ktos moze po jakim czasie i na jakich warunkach mozna zerwac umowe z Canalem :?: Mam to juz ponad 2 lata i w sumie za bardzo nie ogladam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos sie w tym orietuje prosze o cene zalozenia i miesieczny abonament.  Jakie programy sa dostepne. Za jakie trzeba płacic.

W tej chwili jeśli masz coś wybierać, to nic innego niż Polsat. On ma w tej chwili najlepszą ofertę, której C+ nigdy nie przebije. W Polsacie abonament masz 29zł, a w C+ podstawowy chyba 56zł + 8zł za paczkę Discovery, którą Polsat daje w abonamencie. W Polsacie masz też TVN24, więc nie ma sensu interesować się C+ zwłaszcza, że potem ciężko się od nich odczepić. Mówiąc krótko, Cyfra ma 2xHBO i 3xCanal+, ale za to musiałbyś płacić 80zł miesięcznie drożej, więc wniosek jest jeden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie polecam cyfry+... bylem ich abonentem od kilku dobrych lat najpierw 3 lata canal plus, potem cyfra, a nastepnie platforma cyfrowa "cyfra+" (po polaczeniu z wizja) i co z tego mialem... nic, raz na jakis czas dodali jakis program, no i ten abonament, coraz wyzszy... w koncu zrezygnowalem! W Polsce nie ma zdrowej konkurcencji! Jesli nie chcesz duzo placic polecam polsat cyfrowy, osobiscie nie mam, ale widzialem u wujka, poza kilkoma problemami typu, abonament zaplacony, a dekoder zabkolowany, wszystko ok, no i ladny talerz daja. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos sie w tym orietuje prosze o cene zalozenia i miesieczny abonament.  Jakie programy sa dostepne. Za jakie trzeba płacic.

A ja polecam Polsat Cyfrowy. Ja sie nie nudze, siostra ma co ogladac [ mala] - Fox kids, cartoon network. Mialem cyfre + ale za drogo i poza pilka nozna nic tam nie ogladalem. Teraz mam Polsat i mam co ogladac [ za darmo ]. Siatkowka, NHL, liga niemiecka, holenderska, rozne kanaly, bedzie TVN turbo w lutym. Mysle ze sie nie zawiedziesz 8) 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polsat cyfrowy to shit straszny.

Te radia co daja to wolniejsze od mojej komorki.

Przelaczasz program przez 3-5 sekund kazdy.

Czesto sie wiesza. A te programy to zalezy kto co lubi. Ja nie lubie tych wszystkich discovery (szkoda czasu), polsat sport i same ligi niemieckie w noge (najwieksze g**** swiata). Nie znajdziesz NBA, nic o sportach extremalnych. Kanaly muzyczne to istny kanal.

Shitowa VIVA i jakies niemieckie MTV do d***.

Taka wiesniacka muze tam zapodaja, ze sie tylko chlastac.

Pamietam Wizje. To byl miod.

MTV amerykanskie (i kilka innych mniej waznych), DSL, eurosport, sporty extremalne (mistrzostwa swiata w jezdzie na rolkach, deskach itp - wtedy mialem zjawke na to ze hej), NBA nonstop, kanal o grach komputerowych game one ( na polsacie jest game network - co za kpina - nie dorownuje G1 pod zadnym wzgledem), HBO. Bylo drogo dlatego starszy zmienil na polsat i od tej pory nie ogladam telewizji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam cyfre ze Srebrnym pakietem

Uważajcie bo na umiowie jest drobnym maczkiem napisane ze doliczają 10zł co miesiąć za najmem dekodera. Ale przyjnamniej dorzucili mi za free HBO2 :)

Aha kobus ma racje - pilot jest do du.py :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polsat cyfrowy to shit straszny.

Te radia co daja to wolniejsze od mojej komorki.

Przelaczasz program przez 3-5 sekund kazdy.

Czesto sie wiesza. A te programy to zalezy kto co lubi. Ja nie lubie tych wszystkich discovery (szkoda czasu), polsat sport i same ligi niemieckie w noge (najwieksze g**** swiata). Nie znajdziesz NBA, nic o sportach extremalnych. Kanaly muzyczne to istny kanal.

Shitowa VIVA i jakies niemieckie MTV do d***.

Taka wiesniacka muze tam zapodaja, ze sie tylko chlastac.

Pamietam Wizje. To byl miod.

MTV amerykanskie (i kilka innych mniej waznych), DSL, eurosport, sporty extremalne (mistrzostwa swiata w jezdzie na rolkach, deskach itp - wtedy mialem zjawke na to ze hej), NBA nonstop, kanal o grach komputerowych game one ( na polsacie jest game network - co za kpina - nie dorownuje G1 pod zadnym wzgledem), HBO. Bylo drogo dlatego starszy zmienil na polsat i od tej pory nie ogladam telewizji.

No wiesz... Ja lubie czasem ogladnac Discovery ... i te inne, np. Reality TV. Lige niemiecka i holenderska bardzo lubie, chociaz przyznam ze wole angielska [ ManU r0x ]. Jest Game One i Game Network. Sa kanaly o sportach extremalnych, np. na AXN czasem leca, sa tez inne tylko o tej tematyce, wystarczy poszukac. Ja na VIVIE polskiej ogladam tylko czwartek/niedziela 22.00 program HH, tramwajowa liste przebojow [ sroda 17-18] i rap kanciape [ sroda 21.00].

Niestety brak mi NBA, ale za to czasem mozna ogladnac NHL ;]

U mnie nie ma problemu z zawieszaniem dekodera [ przerobiony softem stary dekoder Cyfry +], kanaly przelaczaja sie 1-2 sek. Nie wiem o co Ci chodzi :?:

Jest tez Playboy TV i inne [ relax .... ].

Przeciez tu tez jest eurosport, eurosport news itd. Mnostwo kanalow do ogladania.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej sie nie dowiedzialem jak to jest z umowa Cyfra +....po jakim czasie mozna im podziekowac i czy zabieraja sprzet :?:

Chyba po 2 latach [ nie wiem jak teraz]. Sprzet oczywiscie ze zabieraja :P Kolo mnie mieszka dystrybutor, jak sie komus konczy umowa i nie chce oddac dekodera to idzie ze swoimi znajomymi policjantami postraszyc go. Jak to nie ma skutku to sprawa jest w sadzie. Szkoda nerwow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba po 2 latach [ nie wiem jak teraz]. Sprzet oczywiscie ze zabieraja :P Kolo mnie mieszka dystrybutor, jak sie komus konczy umowa i nie chce oddac dekodera to idzie ze swoimi znajomymi policjantami postraszyc go. Jak to nie ma skutku to sprawa jest w sadzie. Szkoda nerwow.

Co?? Tuner nie należy do dystrybutora, tylko do Cyfry, więc tak naprawdę dystrybutora, który przyjdzie po dekoder można strzelić pałą przez łeb, policjantom wytoczyć proces o nadużywanie stanowiska, za co dostaną dyscyplinarkę i tyle.

Sorry, ale w tym wypadku gadasz bzdury. Zanim zwróci się dekoder, trzeba mieć formularz zwrotu, a ten dostaje się od C+, po uprzednim zerwaniu umowy, co zwykle graniczy z cudem. C+ uznaje, że jak nie wyraziłeś chęci zerwania umowy, to przedłuża ją na kolejne 2 lata, więc tak sama z siebie jej nie zakańcza (co już jest naruszeniem prawa, bo brak sprzeciwu nie może być traktowany jako wyrażenie zgody). Po drugie, chcąc zerwać umowę, też trzeba się namęczyć, wysyłać pisma poleconym za potwierdzeniem odbioru (wszystkie inne w tajemniczy sposób znikają) i liczyć na cud. A formularze zwrotu przychodzą często po kilku miesiącach.

Poza tym dystrybutor, to sprawę w sądzie może wytoczyć najwyżej sobie. C+ używa do tego firmy egzekucyjnej Kruk, która podobnie jak C+ działa jak najbardziej bezprawnie i którą również można olać.

poczytaj sobie archiwum pl.rec.telewizja jak ludzie walczą z C+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co?? Tuner nie należy do dystrybutora, tylko do Cyfry, więc tak naprawdę dystrybutora, który przyjdzie po dekoder można strzelić pałą przez łeb, policjantom wytoczyć proces o nadużywanie stanowiska, za co dostaną dyscyplinarkę i tyle.

Sorry, ale w tym wypadku gadasz bzdury. Zanim zwróci się dekoder, trzeba mieć formularz zwrotu, a ten dostaje się od C+, po uprzednim zerwaniu umowy, co zwykle graniczy z cudem. C+ uznaje, że jak nie wyraziłeś chęci zerwania umowy, to przedłuża ją na kolejne 2 lata, więc tak sama z siebie jej nie zakańcza (co już jest naruszeniem prawa, bo brak sprzeciwu nie może być traktowany jako wyrażenie zgody). Po drugie, chcąc zerwać umowę, też trzeba się namęczyć, wysyłać pisma poleconym za potwierdzeniem odbioru (wszystkie inne w tajemniczy sposób znikają) i liczyć na cud. A formularze zwrotu przychodzą często po kilku miesiącach.

Poza tym dystrybutor, to sprawę w sądzie może wytoczyć najwyżej sobie. C+ używa do tego firmy egzekucyjnej Kruk, która podobnie jak C+ działa jak najbardziej bezprawnie i którą również można olać.

poczytaj sobie archiwum pl.rec.telewizja jak ludzie walczą z C+.

po pierwsze wszystkie wazne listy wysyla sie poleconym!!

po drugie, z tego co wiem umowa automatycznie przedluza sie co roku, (w sieciach komorkowych sa 2 lata :) )wiec jesli chcesz z nimi zerwac to musisz do nich napisac, ~2 miesiac wczesniej! wylaczaja ci cyfre i w okreslonym czasue musisz pofatygowac sie do dystrybutora, zdajesz dekoder, jesli czegos brakuje placisz jakies gorsze, u mnie brakowalo kabla telefonicznego :)

generalnie nie mam bladego pojecia o czym mowisz, zerwanie umowy to zadne problem!

a co do tego braku sprzeciwu... wszyscy operatorzy komorkowi, po skonczeniu sie umowy, przedluzaja ja na czas nieokreslony, chyba ze nie wyrazisz zgody.... nie widze tu problemu?!

PS. a co do przekretow z c+, o tym nawet w radiu zet byl caly program... generlnie trzeba uwazac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie Polsat oferuje programy muzyczne?? Z tego co widze to niebardzo z tym u nich.

Viva polska, mtv france, 102.5 hit channel, onyx tv, sat.tv,zik - moze cos pominalem. Sa tez radia, ale ja nie slucham ;]

Do tego jest jeszcze - DeeJay TV, Count Down TV, Magic TV, VH 1 European, mcm europe i jeszcze jakies tam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam cyfre+ jest wypasik :D no za 90zl co prawda :/ ale c+ sa wszystkie i naprawde dopre filmy leca hbo nie mam

A nie orientuje sie ktos jak jest z wymiana dekodera na lepszy model? bo moj to od wzji PHILIPS i ledwo dycha a pilot brak slow :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec dostalem maila od cyfry+ i :/ nei wiem co mam przez to rozumiec przeczytajcie i mi powiedzcie czy dekoder za friko mi uznaja?

Szanowny Panie,

dziekujemy za nadeslana korespondencje. Po zapoznaniu sie z jej trescia informujemy, iz w przypadku ujawnienia ukrytych wad technicznych sprzetu wynikajacych z przyczyn tkwiacych w nim w chwili wydania, podlega on bezplatnej wymianie dokonywanej przez Autoryzowanego Dystrybutora Cyfry+.

W przypadku innych uszkodzen niz wyzej okreslona wada, wymiana sprzetu odbywa sie odpłatnie, za zapłata przez Abonenta kosztow naprawy sprzetu - w przypadku uszkodzenia dajacego sie usunac w drodze naprawy albo - za zaplata pełnej wartosci sprzetu, jezeli uszkodzenia lub zniszczenia nie da sie usunac w drodze naprawy.

W zwiazku z powyzszym prosimy o udanie sie do najblizszego Autoryzowanego Dystrybutora Cyfry+ w celu sprawdzenia przyczyny wadliwego funkcjonowania sprzetu.

Natomiast wymiany samego pilota mozna dokonac rowniez u Autoryzowanego Dystrybutora Cyfry+. Jezeli pilot jest wadliwy wymiana jest bezplatna, jesli natomiast zostal uszkodzony opsata wynosi 50zl.

Wyrazamy nadzieje, iz nasze wyjasnienia okaza sie dla Pana wystarczajace.

Z powazaniem,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze wszystkie wazne listy wysyla sie poleconym!!

Po pierwsze to się jeszcze nie zdarzyło by C+ jakikolwiek list wysłała poleconym. Oni wszystko wysyłają zwykłymi. Poczytaj sobie na grupach co wyrabiaja ze swoimi klientami.

po drugie, z tego co wiem umowa automatycznie przedluza sie co roku, (w sieciach komorkowych sa 2 lata :) )wiec jesli chcesz z nimi zerwac to musisz do nich napisac, ~2 miesiac wczesniej!

Po drugie, to NIGDZIE (oprócz C+) umowa nie przedłuża się o kolejny okres bez zgody obu stron. U operatorów komórkowych po dwóch latach automatycznie przechodzi na umowę na czas nieokreślony i można ją zerwać w każdej chwili. Żadna szanująca się firma nigdy nie pozwoli sobie na przedłużenie umowy bez wiedzy klienta. Owszem obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia (np. w Erze), ale umowa w żadnym wypadku nie przechodzi na kolejne 2 lata bez zgody klienta!!

wylaczaja ci cyfre i w okreslonym czasue musisz pofatygowac sie do dystrybutora, zdajesz dekoder, jesli czegos brakuje placisz jakies gorsze, u mnie brakowalo kabla telefonicznego :)

Może powiesz, który dystrybutor chce odbierać od klienta dekoder, skoro do tej pory miał za to marne grosze, a teraz chyba po ostatnich zmianach musi to robić za darmo. Poczytaj sobie chociażby Satkuriera, jak dystrybutorzy kleli na C+ za to, że przestała im płacić za odbiór dekodera. Być może w ostatnim czasie coś się zmieniło, ale i tak większość robi to przy pomocy kuriera.

generalnie nie mam bladego pojecia o czym mowisz, zerwanie umowy to zadne problem!

No najwyrażniej nie masz większego pojęcia o czym mówię, bo zerwanie umowy, to heroiczny wysiłem i walka z góry skazana na przegraną. Być może miałeś szczęście, ale jak poczytasz wypowiedzi osób, które również tego próbowały, to włos się jeży na głowie, co C+ wyprawia. Zapraszam do archiwum pl.rec.telewizja i wątków z ostatnich kilku miesięcy. Teraz być może trochę sie to poprawiło, ale jeszcze jakiś czas temu zerwanie umowy graniczyło z cudem.

a co do tego braku sprzeciwu... wszyscy operatorzy komorkowi, po skonczeniu sie umowy, przedluzaja ja na czas nieokreslony, chyba ze nie wyrazisz zgody.... nie widze tu problemu?!

Zgoda, na czas nieokreślony, a nie na określony. Rozumiesz różnicę? Czas nieokreślony pozwala na zerwanie umowy w dowolnym momencie i nie zmusza Cię, do płacenia przez kolejny rok abonamentu, mimo iż sobie tego nie życzysz. C+ bez zgody klienta przedłuża na kolejny rok. Tak więc nie pozwala jej zakończyć wtedy gdy się chce, bo za to grożą kary pieniężne.

PS. a co do przekretow z c+, o tym nawet w radiu zet byl caly program... generlnie trzeba uwazac!

Był niejeden i co z tego? C+ nadal ma wszystko w du**, nawet UOKiK nic nie może zdziałać. Traktowanie klienta jak zło konieczne, oszustwa na programach, nieuzasadnione podwyżki, łamanie prawa. Weźmy chociażby oszustwo z kartami pre paid. C+ oferuje do sprzedaży same karty kodowe w na pierwszy rzut oka atrakcyjnej cenie 500zł za 5 miesięcy. W reklamie masz napisano, że są tam kanały tematycznie i filmowe (m.in. 3x Canal + i chyba HBO). Po bliższym przyjrzeniu okazuje się, że jest to oferta kanałów filmowych, do których z łaski dorzucono kilka (nie wszystkie - i to jest w tym wszystkim najważniejsze) kanałów tematycznych. Tak więc to co wygląda atrakcyjnie okazuje się o wiele droższe niż przy normalnym abonamencie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam cyfre+ jest wypasik :D no za 90zl co prawda :/ ale c+ sa wszystkie i naprawde dopre filmy leca hbo nie mam 

A nie orientuje sie ktos jak jest z wymiana dekodera na lepszy model? bo moj to od wzji PHILIPS i ledwo dycha a pilot brak slow :/

Żartujesz? Nikt Ci nie wymieni dekodera na lepszy model od tak sobie. Nie zdziwiłbym się, gdyby kazali Ci zapłacić za nowy z 800zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narzekacie na brak programów? Patrz 5 post...

Jak to ludzie nie czytają co na forum się pojawia :D :P

Owszem czytają, tylko Twój post, to jedna wielka bzdura. Po pierwsze C+ da się odkodować, to fakt, ale nie za darmo. W tym wypadku jest to zrzutka na jeden abonament + opłata za prąd dla komputera, itp, czyli nie 0zł, a co najmniej 25-30zł miesięcznie, bo abonament dzieli się na 8 osób.

Po drugie coraz więcej pakietów zmienia system kodowania (np. ostatnio Premiere, a nawet Polsat zaczyna ostro tępić piractwo) i o oglądaniu możesz zapomnieć. Tak więc jeśli coś się w tym kierunku nie zmieni, to niedługo na kartach DVB będzie można oglądać coraz mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu... Mareczek, ta cyfra to musiala Tobie niezle dopiec, ja bez problemu zerwalem z nimi umowe, w sumie calkiem niedawno, dokaldnie w kwietniu, wlasnie z powodu nieuzasadnionych podwyzek abonamentu!!

PS. a prawda jest taka ze wszystkie problemy zaczely sie po polaczeniu cyfry z wizja!!!!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

manial :D hehe ja nie narzekam co prawda, a z tv nie korzystam tylko moja rodzinka :P i gdyby nie cyfra to bym tv nie mial :P bo mieszkam miedzy blokami i zwykla antena nie daje rady sa zaklocenia cholerne itd. wiec dla mnei cyfra pasuje tylko ten abo eh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi