Skocz do zawartości
Fallout

Jakie chłodzenie dla Pentium 4 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie polecacie chłodzenie dla P4 2.4? Mało jest wentylatorów pod Socket 478 więc myśle że z wyborem nie bedzie zbyt duzego problemu..

ja zastanawiałe,m się nad Tt Volcano 7+ lub nad Tt P4 Spark 7+

a co wy o tym sądzicie ??

moze jest jeszcze coś innego godnego uwagi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Zalman 7000. Poszukaj na Allegro tam dosyc tanio chodza zarowno AlCu jak i czyste Cu. Pod P4 nie ma duzych problemow ze zmieszczeniem tego na mobo, ale musisz uwazac zeby zasilka nie bylo za blisko plyty. Zmierz ile masz miejsca wolnego wokol socketa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha :D:D no to z tego wynika że chyba jednak spark no bo na zalmana moze mnie być nie stać chociaż nadal sie zastanawiam.. interesują mnie juz tylko te 3

-Volcano7+

-Spark7+

-Zalman7000Alcu

najpierw jak mozecie to wykluczcie 1 :D a więc albo spark albo volcano potem zastanowie się nad jednym z pozostałych i nad zalmanem :D chyba was nie zamieszałem ???:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

v7+ ma tylko dobry radiator.

teraz sobie qpilem szefcia 420 df z pfc i tylko v7+ slysze , cholernie buczy a chodzi na low. jednym slowem [no , dwoma :P]: nie polecam.

jesli chcesz miec wydajnie to albo 7000cu/al-cu albo radiator od v7+ i jakis wentylek , np od arctic coolinga na tzw 'sznurek' [u mnie to dzialalo , temp zblizone do wyjca od v7+]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO ja mam podobny dylemat i cały czas śledze ten topic. 65 stopni w stresie to szkoda proca na taką zabawe nie ?

no ale do tego właśnie jest regulacja obrotów w tym sparku .. jest za duza temperatura to albo sam zwiekszasz obroty albo za pomocą czujnika sam to robi....

sam nie wiem właśnie.. ale chyba volcano wykluczam bo ponąć odkurzacz no i zostake spark i zalman.. no ale troche kasy też brakuje no i nie wiem.. jezelui bede chciał mniej wydac to wezme sparka .. sam nie wiem.. moze ktoś jeszcze powie coś na tym forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...