Rosio Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 eh wiem wiem PODOBNYCH tematow bylo sporo lecz jak sami wiecie technika idzie do przodu, ceny spadaja i wczenisjesz topici staja sie nieaktualne :wink: tazke prosze was o rade zastanawiam sie nad kupnem : Canona a40 - uzywany 750-800pln, nowy 930pln Minolty E223 - uzywana 600-75-, nowa 800 pln Sony P71 - uzywany kolo 900pln ale nie mam pojecia co wziac, aparacik bedzie sluzyl do uzytku domowego tzn zdjecia rodzinne, wakacje, no i moze swoje wesele tzreba bedzie obfotografowac :) moze jeszcze cos innego? nie wiem czy warto tez kupic uzywany (looknijcie na allegro) czy moze jesli aparat to tylko nowka (tak jak w przypadku hdd lepiej nowke niz uzywke) BTW troche napalilem sie na tego canona ale troszki drogi (jak dla mnie) :? aha znacie moze jakies linki do niech sklepow bo jak narazie to najtaniej na allegro :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 tego canona lepiej sobie daruj... bo watpie zeby byl lepszy od a60 ktory robi gowniane foty.... wez lepiej pentagram photon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 tego canona lepiej sobie daruj... bo watpie zeby byl lepszy od a60 ktory robi gowniane foty.... wez lepiej pentagram photon... buahahahhahahah nie no...... tos mnie rozbroil.... :lol: canon a40-swego czasu chyba najlepszy w swojej klasie i szczerze ci go polece!!! minolta....fajna, ale tylko iso 100 :/ sony-fajny, dobry (chcoiaz na dpreview zjechali go rowno swego czasu ;) ) , jednak akrty MS sa delikatnie mowiac kur.ewsko drogie!!! z tych 3 w eksploatacji najtaniej wyjdzie canon (karta itp) i szczerze z tych 3 najlepiej lezy w dloni. jeszcze jendo do pana rumuna-czy kolega napisal, ze chce kupic aparat, ktorym zrobi ladne zdjecia, czy zabawke, ktora zrobi zdjecia duze (4mpix) , ale beznadziejne??? do tego canona warto dolozyc jedyna wada jest taka, ze ostrosc zlapie dopiero od ok 13 cm, ale wystarczy obiektyw od zenita, lub inne ustrojstwo i juz mozna fotografowac makro ;] ale skoro ty chcesz sluby i inne, to CANON ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 tego canona lepiej sobie daruj... bo watpie zeby byl lepszy od a60 ktory robi gowniane foty.... wez lepiej pentagram photon... Zastanów sie zanim zaczniesz bzdury wygadywać i ludzi w błąd wprowadzać!! :evil: Tutaj było wiele o Cannonie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Zastanów sie zanim zaczniesz bzdury wygadywać i ludzi w błąd wprowadzać!! :evil: Tutaj było wiele o Cannonie... tak wiem czytalem juz ten topic i to kilka razy, choc w nim jest mowa o a70 a nie a40 i dlatego sklaniam sie bardziej ku canonowi ale chcialem sie jeszcze was poradzic bo te 800pln jest dla mie sporo (cala moja pensja) i chce je jak najrozsadniej wydac :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Zastanów sie zanim zaczniesz bzdury wygadywać i ludzi w błąd wprowadzać!! :evil: Tutaj było wiele o Cannonie... tak wiem czytalem juz ten topic i to kilka razy, choc w nim jest mowa o a70 a nie a40 i dlatego sklaniam sie bardziej ku canonowi ale chcialem sie jeszcze was poradzic bo te 800pln jest dla mie sporo (cala moja pensja) i chce je jak najrozsadniej wydac :roll: no to uzywany a40 na allegro :) sam kupilem aparat za wlasne i...to bylo troche wiecej, niz moj miesieczny dochod ;) tak kilkakrotnie :) naprawde warto :) tylko wczesniej zadzwon do sprzedawcy, wypytaj, wybadaj... :) jak znajdziesz oferte, to ;podaj linka, moze razem pomyslimy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ja bym Tobie radzila zebys wzial Sony. Zajebisty jest robi naprawde super zdjecia! swojego czasu widzialam ze wygral test w jakiejs gazecie tylko nie pamietam juz jakiej :| ale mysle ze jakosc miedzu Canonem a Sony jest porownywalna aczkolwiek ja bym wziela Sony:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ja bym Tobie radzila zebys wzial Sony. zapupisty jest robi naprawde super zdjecia! swojego czasu widzialam ze wygral test w jakiejs gazecie tylko nie pamietam juz jakiej :| ale mysle ze jakosc miedzu Canonem a Sony jest porownywalna aczkolwiek ja bym wziela Sony:) zgadza sie ten soniacz jest tez fajny dlatego biore go pod uwage ale z tego co czytalem to jest troszke za delikatny a i serwis sony nie jest tani wiec ten punkt jest tez dal mnie wazny jako ze to bedzie moj pierwszy cyfrak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 a czemu nie a60 ? tak, wiem ze to prawie to samo co a40, ale tak czy inaczej nowszy model a u TIP'a powinienes dostac do 800 zl .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 a czemu nie a60 ? tak, wiem ze to prawie to samo co a40, ale tak czy inaczej nowszy model a u TIP'a powinienes dostac do 800 zl .. mozesz spreyzowac kto lub co to Tip :?: :oops: mam nadzieje ze to nie TIP z reala :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ja bym Tobie radzila zebys wzial Sony. zapupisty jest robi naprawde super zdjecia! swojego czasu widzialam ze wygral test w jakiejs gazecie tylko nie pamietam juz jakiej :| ale mysle ze jakosc miedzu Canonem a Sony jest porownywalna aczkolwiek ja bym wziela Sony:) zgadza sie ten soniacz jest tez fajny dlatego biore go pod uwage ale z tego co czytalem to jest troszke za delikatny a i serwis sony nie jest tani wiec ten punkt jest tez dal mnie wazny jako ze to bedzie moj pierwszy cyfrak :) to wez kup z gwarancja aparat odloz troche kasy. Wiesz aparaty Made In Japan sa raczej solidne, wiec niesadze zeby mogl sie pospuc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 PENTAX :D i no problemos :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 ja bym Tobie radzila zebys wzial Sony. zapupisty jest robi naprawde super zdjecia! swojego czasu widzialam ze wygral test w jakiejs gazecie tylko nie pamietam juz jakiej :| ale mysle ze jakosc miedzu Canonem a Sony jest porownywalna aczkolwiek ja bym wziela Sony:) zgadza sie ten soniacz jest tez fajny dlatego biore go pod uwage ale z tego co czytalem to jest troszke za delikatny a i serwis sony nie jest tani wiec ten punkt jest tez dal mnie wazny jako ze to bedzie moj pierwszy cyfrak :) to wez kup z gwarancja aparat odloz troche kasy. Wiesz aparaty Made In Japan sa raczej solidne, wiec niesadze zeby mogl sie pospuc. serwis sony, juz nawet nie to, ze jest drogi.....jest po prostu chu**** poczytajcie news grupy leja na petenta goraca struga gestego moczu!!!!!!! co do a60 za 800 u tipa.... POKAZ MI TIPA< KTORY MA A60 ZA 800 zl!!! bo nie uwierze....... aha... TIP=tani importer prywatny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERQ Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Z czystego serca mogę polecić ci canon a60, sam mam takiego i jest super jak na swój przedział cenowy no i chodzi na compact flash'ach, które są tańsze niż karty do soniacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 nie wiem jak to jest z Canon'ami ale kiedy ja podlaczam Sony do kompa to nie musze miec zadnego dodatkowego softu, od razu pojawia sie "dysk wymienny" i kopiuje zdjatka w ekspresowym tempie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuchras Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 nie wiem jak to jest z Canon'ami ale kiedy ja podlaczam Sony do kompa to nie musze miec zadnego dodatkowego softu, od razu pojawia sie "dysk wymienny" i kopiuje zdjatka w ekspresowym tempie :) Wydaje mi sie ze ze wszystkimi tak jest, szczegolnie w XPku Bruce, moze jakies fotki :?: Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 nie wiem jak to jest z Canon'ami ale kiedy ja podlaczam Sony do kompa to nie musze miec zadnego dodatkowego softu, od razu pojawia sie "dysk wymienny" i kopiuje zdjatka w ekspresowym tempie :) Wydaje mi sie ze ze wszystkimi tak jest, szczegolnie w XPk kiedys mialam u siebie Fuji Finepix'a i musialam wgrywac soft :| a btw. fajna linia aparatow to wlasnie Finepix Fuji polecam szczegolnie model 410 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Z czystego serca mogę polecić ci canon a60, sam mam takiego i jest super jak na swój przedział cenowy no i chodzi na compact flash'ach, które są tańsze niż karty do soniacza. hmm myslelem ze ten model jest duzo drozszy ale teraz jak zobaczylem na allegro jest roznica zaledwie ok 60pln za nowke a40 - 930 pln a60 - 990pln kurcze ale to juz jest grubo ponad moje przewidywane ok 800pln :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 no to uzywany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Z czystego serca mogę polecić ci canon a60, sam mam takiego i jest super jak na swój przedział cenowy no i chodzi na compact flash'ach, które są tańsze niż karty do soniacza. hmm myslelem ze ten model jest duzo drozszy ale teraz jak zobaczylem na allegro jest roznica zaledwie ok 60pln za nowke a40 - 930 pln a60 - 990pln kurcze ale to juz jest grubo ponad moje przewidywane ok 800pln :? Też mam A60 od kilku dni i jestem bardzo zadowolony !! Niestety przy zakupie chyba jakiegokolwiek cyfraka musisz zainwestwoać w akkumulatory i ładowarkę, o zwykłych bateriach AA nawet nie myśl :) Wracając do A60 to są dwie sprawy które mogły by nie występowac w tym modelu, mianowicie przy nagrywaniu filmików nie działa zoom oraz celownik optyczny jest na "żywca" optyczny... mógłby wyświetlać to samo co LCD :( troszeczkę jest to nie wygodne przy robieniu zdjęć bez użycia LCD... a pozatym aparacik jest miodzik :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A ja i tak polece Minolte 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 bawilem sie niedawno a60 canona jest teraz w promocji za 1200 zl w 4maxie wiem ze to troche wiecej niz chciales dac bylem nim naprawde zachwycony mam nadzieje ze mikolaj uslucha moich prosb w koncu bylem grzeczny :) aha co do pojedynku sony vs canon to kolega mi opowiadal ze znajomy kupil sony z matryca 3.1 i zdjecia byly gorsze niz tego canona a60 z 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Canon 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 tego canona lepiej sobie daruj... bo watpie zeby byl lepszy od a60 ktory robi gowniane foty.... wez lepiej pentagram photon... Zastanów sie zanim zaczniesz bzdury wygadywać i ludzi w błąd wprowadzać!! :evil: Tutaj było wiele o Cannonie... UPDATE: ...z innej beczki: Tutaj wyjaśniło się, że rumun_666 to SlaveBlade czyli szczeniak który nie raz udowodnił jak głupi jest i jak bujną ma wyobraźnię. Tutaj pięknie się popisał. Piszę to dlatego, że chce Ciebie i innych użytkowników uchronić przed radami tego "experta". Mów za siebie... zamiast Afeen, powinno byc Afeer , :arrow: Nie zrobiłem ci nic zebys nazywal mnie "szczeniakiem" :arrow: Photon robi dobre zdjęcia, mamy go w szkole :arrow: nie powiedziałem ze Canon a40 jest zły... tylko ze a60 robi ciulowe foty, więc nie wiem jak z jego poprzednikiem :evil: :arrow: Sam jestes szczeniak, sądząc po tym jak sie wyrażasz to chodzi do przedszkola, a zamiast zająć sie nauką to oglądasz Koziołka Matołka albo inne bzudy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 tego canona lepiej sobie daruj... bo watpie zeby byl lepszy od a60 ktory robi gowniane foty.... wez lepiej pentagram photon... Zastanów sie zanim zaczniesz bzdury wygadywać i ludzi w błąd wprowadzać!! :evil: Tutaj było wiele o Cannonie... UPDATE: ...z innej beczki: Tutaj wyjaśniło się, że rumun_666 to SlaveBlade czyli szczeniak który nie raz udowodnił jak głupi jest i jak bujną ma wyobraźnię. Tutaj pięknie się popisał. Piszę to dlatego, że chce Ciebie i innych użytkowników uchronić przed radami tego "experta". Mów za siebie... zamiast Afeen, powinno byc Afeer , :arrow: Nie zrobiłem ci nic zebys nazywal mnie "szczeniakiem" :arrow: Photon robi dobre zdjęcia, mamy go w szkole :arrow: nie powiedziałem ze Canon a40 jest zły... tylko ze a60 robi ciulowe foty, więc nie wiem jak z jego poprzednikiem :evil: :arrow: Sam jestes szczeniak, sądząc po tym jak sie wyrażasz to chodzisz do przedszkola, a zamiast zająć sie nauką to oglądasz Koziołka Matołka albo inne bzudy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A ja i tak polece Minolte 8) a z tym się zgodze, moj znajomek ma tę minolte i robi nawet spoko fotki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 rumun widze ze koledzy maja juz o tobie wyrobione zdanie wiec twoje porady sa malo wiarygodne i nawet podczepianie pod Reeda nie pomoze powiedz dlaczego wg ciebie zdjecia z a60 sa kiepskie specem od aparatow nie jestem tak jak pisalem uzytkowalem aparat 2 dni i nie mialem do niego najmniejszych zastrzezen sam sie szykuje do kupna takiego slyszalem o nim wiele pozytywnych opinii i to nie tylko od laikow ale tez od fotagrafów, kluczem do swietnych zdjec przy tak malej matrycy jest doskonala optyka canona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Mialem Canona ponad rok iw eim o nim bardzo duzo, pytaj oco chcesz to napewno odpowiem. Pentagramy mozna sobie wsadzic. I nie bede swojego zdania napewno niczym motywowal - jak ktos nie wierzy niech kupi. o Sony nic nie wiem wiec nie powiem. Minolta jest dobrym aparatem. Jednak mozliwosci ma wieksze Canon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 tego canona lepiej sobie daruj... bo watpie zeby byl lepszy od a60 ktory robi gowniane foty.... wez lepiej pentagram photon... Zastanów sie zanim zaczniesz bzdury wygadywać i ludzi w błąd wprowadzać!! :evil: Tutaj było wiele o Cannonie... UPDATE: ...z innej beczki: Tutaj wyjaśniło się, że rumun_666 to SlaveBlade czyli szczeniak który nie raz udowodnił jak głupi jest i jak bujną ma wyobraźnię. Tutaj pięknie się popisał. Piszę to dlatego, że chce Ciebie i innych użytkowników uchronić przed radami tego "experta". Mów za siebie... zamiast Afeen, powinno byc Afeer , :arrow: Nie zrobiłem ci nic zebys nazywal mnie "szczeniakiem" :arrow: Photon robi dobre zdjęcia, mamy go w szkole :arrow: nie powiedziałem ze Canon a40 jest zły... tylko ze a60 robi ciulowe foty, więc nie wiem jak z jego poprzednikiem :evil: :arrow: Sam jestes szczeniak, sądząc po tym jak sie wyrażasz to chodzi do przedszkola, a zamiast zająć sie nauką to oglądasz Koziołka Matołka albo inne bzudy.. Na wstępie: sorki za OT... Rumun, jeśli faktycznie to konto masz jako drugie po banie SlaveBlade to wierz mi, zasłużyłeś na to określenie... po za tym zauważ w jakiej opozycji jesteś ze swoją opinią... a szczenięce lata, wierz mi dawno już mam za sobą... Koziołek matołek to debil, wolę oglądać Dobromira (tego z tą piłeczką) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P0Z Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 ...ciulowe foty, więc nie wiem jak z jego poprzednikiem :evil: Hmm z czego wiem to zdjecia dzieli sie na 2 kategorie : dobre i zle... Jakie sa ciulowe ekspercie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...