Skocz do zawartości
AndiDVB

Czy warto MSI G4TI@300/600 x4 64MB wymienic na Radka ??

Rekomendowane odpowiedzi

siemka mam pytanko moze troche glupawe ale chce wymienic grafe na Ati Radeona 9500 lub 9800SE ale oczywiscie do przerobienia .

Ale jesli nie uda mi sie zmodowac tych kart to bede mial je w normalnym wykonaniu no i troche na pewno podkrecone.

I teraz czy bedzie znaczaca widoczna roznica w graniu po wymianie mojego G4TI 4200@300/600 na te radki w normalnym trybie bez moda.

moze nie ma sensu taka wymiana???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom tez sie zastanawiam nad wymianąna radka 9500 ale koniecznie pro

jezeli tobie chodzi też o pro to wydaje mi się że sens jest...ale w radeona 9500 bez pro to sie raczej nie pakuj... na temat 9800 se nie bede sie wypowiadał bo nie znam sie na tych nowych radeonach tj. 9600 i 9800 ale 9800 chyba jest najwyższym modelem /:P ale Se w gh4 mx nie oznaczało special edition lecz cośzancznie gorszego :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli tobie chodzi też o pro to wydaje mi się że sens jest...ale w radeona 9500 bez pro to sie raczej nie pakuj... na temat 9800 se nie bede sie wypowiadał bo nie znam sie na tych nowych radeonach tj. 9600 i 9800 ale 9800 chyba jest najwyższym modelem /:P ale Se w gh4 mx nie oznaczało special edition lecz cośzancznie gorszego :D:D

SE <<<<<<< pelny Radek 9800

Powiedz ile musialbys doplacic, to powiemy Ci czy sie oplaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli tobie chodzi też o pro to wydaje mi się że sens jest...ale w radeona 9500 bez pro to sie raczej nie pakuj...

Jesli tego 9500np da sie na 100% zmodowac do 9700 to warto dokonac takiej wymiany. Sam mam takiego i bez dodatkowego chlodzenia wyciagam na nim 17 tysiecy w 3DM2k i ponad 5300 w 3DM2k3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ale tu chodzi o moja wymiane w kompie nie z kims

odnosnie radka wlasnie przed chwila dogadalem sie za 100 Euro jest to model 9500 Saphire 256 bit 128 DDR i smiga na 9700 programowo i nie byl krecony sprzetowo, czyli 4 potoki dodatkowe smigaja na 100%

chyba warto to kupic???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ale tu chodzi o moja wymiane w kompie nie z kims

odnosnie radka wlasnie przed chwila dogadalem sie za 100 Euro jest to model 9500 Saphire 256 bit 128 DDR  i smiga na 9700 programowo i nie byl krecony sprzetowo, czyli 4 potoki dodatkowe smigaja na 100%  

chyba warto to kupic???

gdzie kupujesz tego radeona, bo takie szafirki widzialem na ebay.de tyle ze za ~140euro, no i nie ma pewnosci ze sa modowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja napisalem ze nic nie doplacam ja go moge kupic za 100 euro

to nie jest wymiana !!!!!

a jest on zmodowalny na 100% bo aktualnie smiga jako 9700 programowo a czy uda mi sie go przerobic na pro to nie wiem bo gostek leci na ustawieniach standartowych tylko tyle co wgral drivery modowe na 9700

kupuje go za 100 euro a moj G4Ti zostaje u mnie i bedzie di sprzedania jak beda leprze osiagi w 3dmarku i w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...