Skocz do zawartości
engus

2 wentyle do 1 gniazda 3pin??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czy do pojedynczego złacza 3pin dla wiatraka na płycie głównej można podpiąć 2 wentylatory 8x8cm(około 2W każdy)? Nie wiem jakie jest dopuszczalne obciążenie prądowe takiego gniazda, a nie chciałbym nic spalić... :wink: Pytam bo chcę podłączyć do niego regulator obrotów dla 2 wentylatorów. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ten regulator jest w stanie przeniesc moc 4W ? tak z ciekawosci pytam bo LM317 potrafi przeniesc 2A ,ale te kupne to nie wiem

po co ryzykowac podlaczanie do plyty glownej skoro mozna bezposredni do zasilacza podlaczyc ten regulator - obrotow i tak nie odczytasz z dwoch naraz - musialbys podlaczyc kontrole obrotow do dwoch roznych gniazd

obejzyj dokladnie plyte ,jezeli gniazdo na plycie jest zasilane bezposrednio z ATX (widac sciezke na zewnatrz - szeroka sciezke) to mozesz podlaczac do plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość co robi te regulatory mówi, że wytrzyma 6W... licząc że typowy 8x8cm nie pobiera więcej jak 2W to jedyny problem mógłby być z obciążeniem dopuszczalnym gniazda 3 pin. BTW: w tym regulatorku 1 wiatrak jest monitorowany, drugi nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...