xan Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Nie wiem jak reszta w każdym razie ja mam barracude 80-tke i wymieniałem ją już cztery razy i nikomu nie polece tego dysku. Ta firma ma po prostu u mnie jeden wielki MINUS Czlowieku nie mozliwe zeby padly 4 dyski pod rzad , moze sprawdzisz czy inne podzepoly w kompie nie psuja tego dysku , zanim zwalisz na firme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jezeli chodzi o wybor dysku to miedzy Maxtor WD i Seagate , i kazdy z nich jest rewelacyjny , a czy bedziesz mial pecha czy nie :) to nie moja sprawa . Ja mam BIV od roku , obciazona na maxa ( siec 50 kompow i i chodzi praktycznie po 24h na dobe , i jak narazie smiga idealnie ), tyle ze wymienilem zasilacz , bo stary byl tragiczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Nie wiem jak reszta w każdym razie ja mam barracude 80-tke i wymieniałem ją już cztery razy i nikomu nie polece tego dysku. Ta firma ma po prostu u mnie jeden wielki MINUS Czlowieku nie mozliwe zeby padly 4 dyski pod rzad , moze sprawdzisz czy inne podzepoly w kompie nie psuja tego dysku , zanim zwalisz na firme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jezeli chodzi o wybor dysku to miedzy Maxtor WD i Seagate , i kazdy z nich jest rewelacyjny , a czy bedziesz mial pecha czy nie :) to nie moja sprawa . Ja mam BIV od roku , obciazona na maxa ( siec 50 kompow i i chodzi praktycznie po 24h na dobe , i jak narazie smiga idealnie ), tyle ze wymienilem zasilacz , bo stary byl tragiczny. Zgadzam się z xanem. NIe chce mi się wieżyć , ż padły Ci dyski aż cztery. Przyczyną może być nieudolność twoja lub jak wspomniał xan może inne podzespoły psyją twoje dyski, choć szczerzę mówiąć wątpię w to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 kupilem maxtora 120gb 7.200 co prawda 2mb cashe 3 razy wymieniali 1 raz bad sectroy, 2 raz logika dysku, 3 raz bad sectory!!! czyli 2,5 miesiaca dyski byly w naprawie chcesz maxtora to kupuj ja bym wybral seagate, a najlepiej samsunga 3 lata gwarancji. zreszta sam mam teraz samsunga 160gb 7.200 8mb cashe i jest ekstrea ma dopiero 3 miechy wiec o awaryjnosci trudno powiedziec. zapomnialem napisac maxtor nie chodzil dluzej niz 3 miesiace, ale to wystarczylo zeby 100gb danych poszlo fruu!!! moj kumpel tez mial problemy z maxtorami ale 60 i 80 takze nie polecam. polecam za to seagate i samsunga mialem juz w swojej karierze kilkanascie hdd od 120mb connera zaczynajac i tylko maxtory mi padaly no i jeden seagate 1gb medalist, ale to byl smieszny dysk - niski jak na 3,5 tamtych czasow. a bym zapomnial mialem tez kiedys maxtora 80mb tez padl - pamietam ze elektronika dysku byla polaczona z dyskiem za pomoca gumek jak w kalkulatorach feeee jak to moglo dzialac (a dzialalo 3 lata) jesli mial bym wybrac to: samsung,seagate, wd..............maxtor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 ok ,facet jest w 100 pewny ze dysk ma 1 rok gwarancji :| kapa. Dzwonie do innegio sklepu - nadal sprawdzam barraqde. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgadzam się z xanem. NIe chce mi się wieżyć , ż padły Ci dyski aż cztery. Przyczyną może być nieudolność twoja lub jak wspomniał xan może inne podzespoły psyją twoje dyski, choć szczerzę mówiąć wątpię w to. Juz kiedys dawano temu na forum wiele o tym bylo , i ogolnie rzecz biorac z doswiadczenia . Bad Sectory na dyskach pojawiaja sie gdy ( mamy uszkodzana tasme , zasilacz podaje za male za duze, badz sa skoki napiecia , jezeli mowa o 5 V to padnie elektornika , jezeli o 12V to pojawia nam sie mile problemy z talerzami , badami i tak dalej . Uszkodzony kontroler na plycie tez potrafi zdzialac cuda . Kolejna sprawa to za duza temp dysku, kiedys bylo tak z BIV a ostatnio WD sie grzeja . A juz najlepszy powod padania dyskow , to fakt iz zdarzaja sie takie fimy ktore kupuja dyski z naprawy, a potem handluja nimi jako nowymi. Jezeli komus pada jeden dysk kupiony w dobrej firmie, to sie zgodze moze sie zdarzyc , ale jak juz powiedzialem nie ma bata zeby 3 pod rzad padly . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 hmm....ja tez przymiezam sie do dysku 120gb no i moge sobie qpic barke 120gb 8mb kaszki i wd-ka(tak zachwalanego) 1`20gb 8mb kaszki.... a slyszalem kiedys ze aby oddac wd-ka na gwarancje trzeba dac odczyt z jakiegos tam programu....?? no i jak to uslyszalem to zdecydowalem ze kupie baracude....no ale dysku nie kupilem bo nie mam $$ ale jest to prawda czy bzdura? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cynkiel Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Nie wiem jak reszta w każdym razie ja mam barracude 80-tke i wymieniałem ją już cztery razy i nikomu nie polece tego dysku. Ta firma ma po prostu u mnie jeden wielki MINUS Czlowieku nie mozliwe zeby padly 4 dyski pod rzad , moze sprawdzisz czy inne podzepoly w kompie nie psuja tego dysku , zanim zwalisz na firme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jezeli chodzi o wybor dysku to miedzy Maxtor WD i Seagate , i kazdy z nich jest rewelacyjny , a czy bedziesz mial pecha czy nie :) to nie moja sprawa . Ja mam BIV od roku , obciazona na maxa ( siec 50 kompow i i chodzi praktycznie po 24h na dobe , i jak narazie smiga idealnie ), tyle ze wymienilem zasilacz , bo stary byl tragiczny. Pierwsza barracude kupiłem półtora roku temu i chodzila przez dobre 6 miesiecy, nastepna chodzila juz tylko 4, trzecia chodzila do wrzesnia tego roku. Obecnie mam czwartą i póki co działa. Wiec nie wiem czy to jest wina sprzętu. P.S Dysk nie był ani razu wyjmoany z kompa :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Hmmm a mozesz powiedziec w jaki sposob padly ???. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 kupilem maxtora 120gb 7.200 co prawda 2mb cashe 3 razy wymieniali 1 raz bad sectroy, 2 raz logika dysku, 3 raz bad sectory!!! czyli 2,5 miesiaca dyski byly w naprawie chcesz maxtora to kupuj ja bym wybral seagate, a najlepiej samsunga 3 lata gwarancji. zreszta sam mam teraz samsunga 160gb 7.200 8mb cashe i jest ekstrea ma dopiero 3 miechy wiec o awaryjnosci trudno powiedziec. zapomnialem napisac maxtor nie chodzil dluzej niz 3 miesiace, ale to wystarczylo zeby 100gb danych poszlo fruu!!! moj kumpel tez mial problemy z maxtorami ale 60 i 80 takze nie polecam. polecam za to seagate i samsunga mialem juz w swojej karierze kilkanascie hdd od 120mb connera zaczynajac i tylko maxtory mi padaly no i jeden seagate 1gb medalist, ale to byl smieszny dysk - niski jak na 3,5 tamtych czasow. a bym zapomnial mialem tez kiedys maxtora 80mb tez padl - pamietam ze elektronika dysku byla polaczona z dyskiem za pomoca gumek jak w kalkulatorach feeee jak to moglo dzialac (a dzialalo 3 lata) jesli mial bym wybrac to: samsung,seagate, wd..............maxtor no właśnie, kolega miał dysk maxtora 30 GB i zdech po ok miesiącu, później nowy z wymiany tyle samo pochodził, zmienili na 40GB i śmiga już dość długo. mi padł caviar pomimo nie podkręcania poprzedniego kompa, samsung chodzi idealnie - cichutko i szybciutko. kolega ma 120GB samsunga i jest teżniesamowisie zadowolony, na forum chyba kgb ma 2 samsungi i ładnie chodzą. ale jak ktośchce sięmęczyć z caviarami to niech się męczy. no i seagate sąsuper, a do tych z 8mb cache dają 3 lata gwarancji więc na równi seagate i samsung. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 tylko maxtor ze 120 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 no właśnie, kolega miał dysk maxtora 30 GB i zdech po ok miesiącu, później nowy z wymiany tyle samo pochodził, zmienili na 40GB i śmiga już dość długo. mi padł caviar pomimo nie podkręcania poprzedniego kompa, samsung chodzi idealnie - cichutko i szybciutko. kolega ma 120GB samsunga i jest teżniesamowisie zadowolony, na forum chyba kgb ma 2 samsungi i ładnie chodzą. ale jak ktośchce sięmęczyć z caviarami to niech się męczy. no i seagate sąsuper, a do tych z 8mb cache dają 3 lata gwarancji więc na równi seagate i samsung. niewidziała du... słonca ale zawsze swoje 3 grosze wpier....... rzuc sie juz chłopie z okna ze swoimi smutaskimi textami "miałem caviara-zdech" x1.000.0000 było juz przez ciebie pisane "ktos tam cos ma -miał" - z pół miliona razy a ze szajsungi sa ...."super" to wszyscy dookoła wiemy ps.cały czas mam wrazenie ze bardzo chcesz ten swój dysk dowartosciowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 A ja właśnie zakupiłęm mojego drugiego Maxtora tym razem DiamondMax Plus9 160 GB Sata. Ale jest szybki s.... :twisted: Testy dla niedowiarków tutaj http://www.tomshardware.pl/storage/20030314/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 kto tym debilom z th powiedział ze te maxtory maja rok gwary?? od zawsze te na sata maja 3 lata nawet tyle miały w marcu -dacie artykułu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cynkiel Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Hmmm a mozesz powiedziec w jaki sposob padly ???.Wszystkie zaczynały piszczeć a po gruntownym skanowaniu u kumpla (bo u mnie sie nawet nie chcial komp z nimi uruchomić) to okazywalo sie ze mialy bady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Tu się zgodzę z przedmówcą. Szybki s.... :twisted: i do tego 3 lata gwary. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 baraki 120gb/8mb kaszy MAJA 3 lata gwary , ja nie mam tej mozliwosci ale jak kto moze na forum zdjecia wrzucac to niech poda maila ,wysle mu scan karty gwarancyjnej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 dobra chbya przychylam sie do tego maxtora, bo kurde ten seagate chyba nie ma 3 lat gwarancji, a do tego podobno maxtory sa duzo szybsze :> - tylko ze glosniejsze :(. <span style="color:red;">[ciach!]</span>a to jest najbardziej idiotyczny wybor pod sloncem :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 a ze szajsungi sa ...."super" to wszyscy dookoła wiemy ps.cały czas mam wrazenie ze bardzo chcesz ten swój dysk dowartosciowac niewidziała du... słonca ale zawsze swoje 3 grosze wpier....... to dziala w obie strony :P jakos mi najbardziej do gustu przypadl Samsung ,moze dlatego ze przez 3 lata nie sprawial problemow ,moze dlatego ze IBMa mialem zaglosnego i za slabego mechanicznie ,ze Maxtory odwalaja maniany i nie daja sie wykrywac ,ze Seagate ma problemy z okresleniem pojemnosci i potrafi stukac, ze WD glosne jak diabli i pasc potrafia tak same z siebie cholerka ,nic poza Samsungiem nie zostalo :roll: a moze to dlatego ze jestem po prostu uparty :? AMD R nie musi swojego dysku dowartosciowywac poniewaz posiada identyczny model jak ja i raczej nic mu nie brakuje fakt ze sie chlopak troche podniecil ,bo chyba sam do konca nie wierzyl ze kupujac Samsunga kupi normalny ,wydajny dysk nie sprawiajacy problemow jeden sie nawrocil ,reszta dalej trwa w niewiedzy - ale tak podobno latwiej zyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 dobra chbya przychylam sie do tego maxtora, bo kurde ten seagate chyba nie ma 3 lat gwarancji, a do tego podobno maxtory sa duzo szybsze :> - tylko ze glosniejsze :(. <font color="#FF0000">[ciach!]</font> to jest najbardziej idiotyczny wybor pod sloncem :| są duzo szybsze i porównywalne jesli chodzi o hałas z baraką Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 bartezjusz ale czy dalbys rade w jakis sposob zdefiniowac ten halas maxtora? :) bo widze ze masz i baraka i maxtora. Wiesz mojej barraqdy nie slychac wcale, wiec jezeli maxtor jest glosniejszy no to rozumiem ze bedize go slychac troche. Natomiast ciarki mnie przechodza jak sobie przypomne te statre 6 gb na przyklad szajsungi ktore wyły jak sam sqrwysyn. Ostatnio lasce do kompa kupilem jaka 40 maxtora i owszem slychac go, natonmiast nie jest to halas ktory by przeszkadzal. Kompa mam dobre 2 metry od lozka. chodzi o chrobotanie? Czy jakis pisk? Bardzo prosze o odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 a ze szajsungi sa ...."super" to wszyscy dookoła wiemy ps.cały czas mam wrazenie ze bardzo chcesz ten swój dysk dowartosciowac niewidziała du... słonca ale zawsze swoje 3 grosze wpier....... to dziala w obie strony :P jakos mi najbardziej do gustu przypadl Samsung ,moze dlatego ze przez 3 lata nie sprawial problemow ,moze dlatego ze IBMa mialem zaglosnego i za slabego mechanicznie ,ze Maxtory odwalaja maniany i nie daja sie wykrywac ,ze Seagate ma problemy z okresleniem pojemnosci i potrafi stukac, ze WD glosne jak diabli i pasc potrafia tak same z siebie cholerka ,nic poza Samsungiem nie zostalo :roll: a moze to dlatego ze jestem po prostu uparty :? AMD R nie musi swojego dysku dowartosciowywac poniewaz posiada identyczny model jak ja i raczej nic mu nie brakuje fakt ze sie chlopak troche podniecil ,bo chyba sam do konca nie wierzyl ze kupujac Samsunga kupi normalny ,wydajny dysk nie sprawiajacy problemow jeden sie nawrocil ,reszta dalej trwa w niewiedzy - ale tak podobno latwiej zyc wiele razy było pisane- nie ma hdd bezawaryjnych na forum samsungów pada najmniej bo i userów jest pewnie z 10 zreszta -mam teraz w kompie 3 rózne dyski - mam wglad bezposredni i obiektywny a jutro wezme tego samsunga -zobaczymy co z nim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 dobra chbya przychylam sie do tego maxtora, bo kurde ten seagate chyba nie ma 3 lat gwarancji, a do tego podobno maxtory sa duzo szybsze :> - tylko ze glosniejsze :(. <font color="#FF0000">[ciach!]</font> to jest najbardziej idiotyczny wybor pod sloncem :| są duzo szybsze i porównywalne jesli chodzi o hałas z baraką 8O 8O 8O baraki 120gb /8mbkaszy MAJA 3 LATA GWARY , a jak ci w sklepie mowia inaczej to raczej juz do tego sklepu nie wracaj ,bo cie ktos chce w rogi wywalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 seagate mam 2 dyski 40 i 80 gb tej firmy, maja juz niezly przebieg, sa ciche i moim zdaniem warte polecenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Szymon barak wydaje przy odczycie i zapisie delikatny metaliczny swierkot (nie bardzo wiem jak to opisac) - w porównaniu do wdc jest on cichszy natomiast bardziej długotrwały -wdc warknie głosno i nisko ale krótko spodziwałem sie po nim ze bedzie praktycznie niesłyszalny-ale cóz takich hdd juz nie ma natomiast maxtor dziwk wydaje bardzo podobny do baraki - w zamknietej budzie czasem słychac delikatny stukot głowic z tym ze jest bardziej wrazliwy jesli chodzi o dzwiek na to gdzie sie znajduje tzn. po przykreceniu do koszyka do chiefteca chrubocik był czasem głosniejszy niz w barace -widocznie ruch głowic powoduje wieksze wibracje niz w seagate-poradziłem sobie z tym znakomicie-kupiłem dupne radiatory -przykreciłem z boku -gabka od spodu i lezy sobie na dole budy chłodzony przez papsta - tiptop wydajnosc - przeciez wazna rzecz!!!???-ehehe powiem tyle: barak 7 7.200 120 gb na ntfs -ponizej krytyki przerzucanie filmu z partycji na partycje zajmuje praktycznie 2x wiecej czasu niz na wdc czy maxtorze ładowanie gier -praktycznie to samo wiec nie polecam wez pod uwage WDC -naprawdę b.dobre dyski- wbrew temu co piszą poniektórzy zwłaszcza jest jeden taki ....... sa to dyski niezwodne , wydajne-czasem lekko hałasujące przez moje łapy -nie skłamie w ciagu kilku ostatnich lat przewineło sie z 50 róznych hdd - nie padł kompetnie zaden -ale albo trzeba miec szczescie (oby mnie nie opusciło) albo po prostu odpowiednio sie z dyskami obchodzic reasumujac : Maxtor badz WDC reszta nie zaprzataj sobie głowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 przyznam ze mnie przekonujesz :-). Dodatkowo patrze w pronoxie HDD MAXTOR 6Y120P0 120GB ATA-133 (7200) CACHE 8M 359.99 wiec wychodzi 439 zł z vatem czyli jest ok, natomiast nie wiem ile dostane na niego gwarancji :-/ Bo jak rok to tragedia :|. Rozumiem ze Ty na Twoj masz 3 lata? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 tak bierz Maxtora i pozniej pojdziesz do kolegi ze starszym kompem i takiego [ciach/] sobie zgrasz od niego na razie moge powiedziec tylko : Maxtor - NIE Samsung - TAK inne sprawdze to powiem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 nie ruszam dysku z kompa ;-). Raczej to ludzie do mnie znoszą cos zgrywać, a tej mojej 60 nei ruszylem ani razu, boje sie po prostu ;-). Natomiast doszedlem do wnisku ze jak mam 3 letnia gware to jak sie posypie trudno, wymianią nie mam super waznych dokumentow a jak cos to zarchiwizuje an cd :-) poprzeklinam i mi przjedize :D. Za to ta wydajnosc maxtorów mnie cieszy...jedyne co musze sie dowiedziec co z ta gwarancja :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 powiem tak padły mi dwa WD jeden Segate samsungi mam 3 i je chwale - jeden przezył upadek z metra na podłoge i dalej działa - zrubcie to z innym dyskiem ? nastepny dysk tez bedzie samsungiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Hmmm... tak sobie pomyślałem, że wszystkim prawie padł jakiś dysk. Ludzie!!! co wy robicie z tymi dyskami, rzucacie je o "ścianę" czy "cuś takiego". Nie dziwię się, jeżeli non stop wyjmujecie dysk z obudowy i lecicie do kumpla po filmy nie zwarzając na bezpieczeństwo waszego ukochanego dysku. Ja w swoim 3 letnim doświadczeniu słożyłm kupe kompów i jak do tej pory żaden z moich kientów nie zwrócił ani jednego dysku. Fakt,faktem nie wyjmowali ich (tak myślę) ze swoich obudów, a jeżeli tak to podejrzewam, że starali się je przenosić w bezpieczny sposób. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 mi tam nic nie padlo...wymienilem bo glosno mialem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...