KGB Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 @KGB http://www.3dsoundsurge.com/reviews/nForce.../nForce-p5.html "It?s better than the Live series of cards" Podaj mi test, gdzie wyniki Live'a z Rightmarka będą lepsze. jakos nie widze na jakiej plycie to testowali ciemny monitor mam ,literki mi sie rozplywaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 A ja mam maly problem z abitem nf7-s z SS - no właśnie po chwilce grania w CSa lub czasm też podczas słuchania muzy i kopiowaniu czegoś dźwięk zaczyna mi rzęzić i jest nie do zniesienia - jak rozwiązać ten problem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 wybor jest prosty >... < narazie nie kupuj dzwiekowki ,jak zintegrowana cie nie zadowoli to bedziesz myslal o Live ,Audigi lub Audigi2 to nie do konca tak, dlatego ze bez bezposredniego porownania nie ma szans na ocene. Podlaczy gloniczki do zintegrowanej , pusci muze no i gra, i nic z tego nie wynika, bo zadnych trzaskow czy nadzwyczajnych szumow itp byc nie powinno, ale jak by porownal odtwarzanie np: mp3 do sb Live na dosc dobrych glosnikach to roznica by byla i to duza, ale ta roznice trzeba uslyszec, trzeba miec porownanie. jak lubisz sluchac muzyki, masz dosc dobre glosniki komputerowe badz wierze, lub wzmacniacz i kolumny to bierz sb live, nie bedizxesz zalowal. jak mi padl live i musialem korzystac przez 2 tygodnie ze zinterowanej dzwiekowki to myslalem ze wscieklizny dostane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Kto normalny, tj. zdrowy na ciele i umyśle audiofilsko odsłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e muzykę z komputera? Dla koneserów służą do tego inne urządzenia tudzież pomieszczenia, np. filharmonia, opera, studio nagraniowe. :lol: Inna sprawa jest z grami i tu chodzi o obciążanie przez muzę procesora: teoretyczna kolejność jest ustalona: SS a zaraz potem Creative i Crystal, potem długo, długo nic i cała reszta. Osobnym temat dla muz, szczególnie zintegrowanych z MoBo są przetworniki: bo cóż z tego że SS skoro przetworniki to np. Realtek. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 @KGB http://www.3dsoundsurge.com/reviews/nForce.../nForce-p5.html "It?s better than the Live series of cards" Podaj mi test, gdzie wyniki Live'a z Rightmarka będą lepsze. cala plyuta glowna +500 a live 150 czlowieku zastanow sie co mowisz lama z ciebie :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 W zeszłym tygodniu dokonałem zajedwabistego zakupu - SB Live! 5.1. Dźwięk jest zarąbisty, z wcześniejszą zintegrowaną nawet nie ma co porównywać. Jakość, dostępne opcje do skonfigurowania...A jak się filmy ogląda. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 W zeszłym tygodniu dokonałem zajedwabistego zakupu - SB Live! 5.1. Dźwięk jest zarąbisty, z wcześniejszą zintegrowaną nawet nie ma co porównywać. Jakość, dostępne opcje do skonfigurowania...A jak się filmy ogląda. Miałem już nie odzywać się w tym wątku, ale ta wypowiedź to już mnie kompletnie rozwaliła. Live'a którego kupiłem jakieś 5 lat temu wymieniłem 3 lata temu przez zwośliwość oddałem (za darmo) bratu. Wymieniłem go na Vortexa2 - uważam, że to najlepszy ruch jaki do tej pory zrobiłem jeżeli chodzi o dźwięk. Nawet jeżeli chodzi o zmianę V2 na SS to nie jest taki postęp jak przesiadka z Live na V2. Zachwycanie się dźwiękiem z Live (nawet nie ważne którego) to dla mnie świadectwo obycia z kartami dźwiękowymi. A oglądanie filmów na karcie dźwiękowej to dla mnie już mistrzostwo świata. Zacząłem się zastanawiać, po co kupowałem grafikę?? A co do opcji, to powiedz mi, której brakuje SS albo V2 i jak włączyć na którejkolwiek karcie dźwiękowej kodowanie do AC3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 W zeszłym tygodniu dokonałem zajedwabistego zakupu - SB Live! 5.1. Dźwięk jest zarąbisty, z wcześniejszą zintegrowaną nawet nie ma co porównywać. Jakość, dostępne opcje do skonfigurowania...A jak się filmy ogląda. Miałem już nie odzywać się w tym wątku, ale ta wypowiedź to już mnie kompletnie rozwaliła. Live'a którego kupiłem jakieś 5 lat temu wymieniłem 3 lata temu przez zwośliwość oddałem (za darmo) bratu. Wymieniłem go na Vortexa2 - uważam, że to najlepszy ruch jaki do tej pory zrobiłem jeżeli chodzi o dźwięk. Nawet jeżeli chodzi o zmianę V2 na SS to nie jest taki postęp jak przesiadka z Live na V2. Zachwycanie się dźwiękiem z Live (nawet nie ważne którego) to dla mnie świadectwo obycia z kartami dźwiękowymi. A oglądanie filmów na karcie dźwiękowej to dla mnie już mistrzostwo świata. Zacząłem się zastanawiać, po co kupowałem grafikę?? A co do opcji, to powiedz mi, której brakuje SS albo V2 i jak włączyć na którejkolwiek karcie dźwiękowej kodowanie do AC3? I co z tego, że 5 lat temu? Nigdy nie pakowałem kasy w dźwięk, teraz przesiadając się ze zintegrowanej na mojej MOBO doceniam jak wiele traciły moje uszy. Swój zakup porównuję z tym shitem który miałem wcześniej. Odnośnie filmów to czepiasz się słówek a jeżeli nie zrozumiałeś to piszę: Filmy ogląda się znacznie lepiej, ponieważ dźwięk uzyskany dzięki SB Live! dodaje obrazowi dodatkowych walorów estetyczno-rozrywkowych. Następnym razem wyluzuj trochę starając się zrobić z kogoś debila. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 W zeszłym tygodniu dokonałem zajedwabistego zakupu - SB Live! 5.1. Dźwięk jest zarąbisty, z wcześniejszą zintegrowaną nawet nie ma co porównywać. Jakość, dostępne opcje do skonfigurowania...A jak się filmy ogląda. Miałem już nie odzywać się w tym wątku, ale ta wypowiedź to już mnie kompletnie rozwaliła. Live'a którego kupiłem jakieś 5 lat temu wymieniłem 3 lata temu przez zwośliwość oddałem (za darmo) bratu. Wymieniłem go na Vortexa2 - uważam, że to najlepszy ruch jaki do tej pory zrobiłem jeżeli chodzi o dźwięk. Nawet jeżeli chodzi o zmianę V2 na SS to nie jest taki postęp jak przesiadka z Live na V2. Zachwycanie się dźwiękiem z Live (nawet nie ważne którego) to dla mnie świadectwo obycia z kartami dźwiękowymi. A oglądanie filmów na karcie dźwiękowej to dla mnie już mistrzostwo świata. Zacząłem się zastanawiać, po co kupowałem grafikę?? A co do opcji, to powiedz mi, której brakuje SS albo V2 i jak włączyć na którejkolwiek karcie dźwiękowej kodowanie do AC3? Wawelski. Nie przesadzaj. Miałem Vortexa 1, potem 2 (Diamond MX300 z pozłacanymi końcówkami). Mimo, że jakościa bije inne karty to niestety ale już jej nie rozwijają i ze sterami też problem. Na systemie powyżej WIN ME nie ma już 4kanałów. Sa tylko w stereox2. I mimo, że karta daje świetną jakość to nie ucieszy zwykłych użytkowników. Druga sprawa to przesiadka ze zintegrowanej na np. Live-a. Tu jest spora różnica. Sam kożystałem z wbudowanej C-medii a teraz mam Audigy (wcześniej Livea). Mimo, że CMedia to nie SS to i tu i tu są kiepskie kodeki. Poprostu dźwięk analogowy z płyty jest do pupy! A z dzwiękówki typu Vortex 1/2, Live czy Audigy jest już dużo lepiej. I nawet zwykły użytkownik to odczuje. Wiec nie rozumiem, co chcesz od FirstJoba. Odczuł różnice i to powiedział a ty od razu go zbeształeś choć ma racje. Porównał dzwięk z płyty i z Livea i powiedział prawde. I na koniec nie rozumiem twojego podejścia do ogladania filmów z kompa. przecież to sprzęt mocno multimedialny i nadaje się do tego doskonale (kwestia komponentów). Sam używam kompa do oglądania filmów (głównie w AC3-mam zestaw 5.1) i muszę powiedzieć, że to świetna sprawa. Czy powiesz, że każdy kto ogląda filmy na kompie to lama??? :evil: Nie zgodz się. To świetna rozrywka. Aha. na końcu napisałeś cyt: A co do opcji, to powiedz mi, której brakuje SS albo V2 i jak włączyć na którejkolwiek karcie dźwiękowej kodowanie do AC3? Chodzi Ci o kodowanie czy dekodowanie? Pozdrawiam PS. Nie jeździj po ludziach tylko dla tego, że wyrazili swoją opinie/odczucie. To nie jest przyjemne! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 i nie kupuj płyty gigabyte, to szajs. tylko abit/epox/soltek. z gigabyte będą problemy. jeszcze jest kwestia jakie masz głośniki, bo jak jakieś tłuczki goofniane to olej live i zainwestuj w głośniki. dużo osób kupuje audigy i głośniki za 50 zł :lol: najpierw sprawdź czy ci siebędzie podobał dźwięk ze zintegrowanej karty. w piątek słuchałem zintegrowanej dźwiękówki na shuttle ak12 (kt133) i ładnie grało (wieża sony), nie czułem zniekształceń ale grało cicho i krótko. uzasadnij dlaczego gigabyte to szajs?? sam mam taka plyte i nie narzekam firma lepsza od epoxa i porownywalna z soltkiem co do dzwieku jest dobry spkojnie wystrcza jak nei tworzysz muzy a co do podkrecania mojego bratona puscilem na 3200+( idzie spokojnie na 2310GHZ ale cooler mi nie wyrabia ) bez zmiany napiecia mam 1,68 czyli defaultowe i nie mam zadnych problemow plyta naprawde dobra!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Odczuł różnice i to powiedział a ty od razu go zbeształeś choć ma racje. Przy takim uogólnieniu IMO nie ma racji. Gdyby napisał, że Live jest lepszy od cmedii - OK. Ale napisał generalizując, że Live jest znacznie lepszy od zintegrowanych dźwiękówek (ogólnie) a to nie jest prawdą, zwłaszcza w kontekście tego wątku, w którym sprawa głównie dotyczy live czy SS. I na koniec nie rozumiem twojego podejścia do ogladania filmów z kompa. A gdzie odnosiłem się do oglądania filmów na kompie? Twierdziłem tylko, że oglądanie na karcie DŹWIĘKOWEJ musi być niesamowitym przeżyciem ;) Chodzi Ci o kodowanie czy dekodowanie? Chodzi mi o to, co napisałem, czyli o kodowanie (żeby ZAkodować do AC3). PS. Nie jeździj po ludziach tylko dla tego, że wyrazili swoją opinie/odczucie. To nie jest przyjemne! Nie jeżdżę po ludziach, tylko po ich stwierdzeniach, jeżeli z nimi się nie zgadzam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 A gdzie odnosiłem się do oglądania filmów na kompie? Twierdziłem tylko, że oglądanie na karcie DŹWIĘKOWEJ musi być niesamowitym przeżyciem ;) Dobrze wiesz co chciałem powiedzieć z tą kartą DŹWIĘKOWĄ :wink: . A odnośnie generalizacji - masz rację źle sprecyzowałem mój pogląd. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Chodzi Ci o kodowanie czy dekodowanie? Chodzi mi o to, co napisałem, czyli o kodowanie (żeby ZAkodować do AC3). Oto specyfikacja najnowszych sterowników do SB Audigy 2: Fixes: Removes noise from analog speakers after switching to VXD drivers using Driver Utility. Allows compressed and uncompressed AC-3 signals when using VXD drivers. Resolves noise and distortion issues during extended playback of DVD movies. Removes popping and clicking sounds when decoding AC-3 signals from external DVD players. Updates the speaker settings when connecting or disconnecting headphones from the Platinum Drive or Audigy 2 Drive after changing the volume level and returning from Standby mode. Removes popping sounds when compressed .WAV files are played back in Feature Showcase Demonstration. Updates the speaker volume setting after changing the volume level and restarting the computer. Removes distortion on MIDI notes when the latency is set to below 20 ms on ASIO tracks. Removes static from .MP3 and .WAV files during playback. Outputs Dolby Digital and DTS signals from the software DVD player in 'SPDIF In decode' mode. Launches the OSD (On-Screen Display) main menu when the remote control's Start button is pressed. Removes the error message when launching Creative Graphic Equalizer. Synchronizes monitored SPDIF In Input signals with Input SPDIF signals. Resolves the volume increase issue when adjusting bass or treble levels during DVD-Audio playback. Mutes all audio output when the Platinum Drive or Audigy 2 Drive's 'Push Mute' button is pressed once. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 @kojak_ct No co z tego, że pozwala na skompresowany i nieskompresowany AC-3 i usuneli "popping and clicking sounds when DECODING AC-3"?? Nigdzie nie napisali, że nauczyli kodować do AC-3. To zresztą jest niemożliwe, bo ani Live ani Audigy nie wyrobią - to wymaga za dużej mocy obliczeniowej, by odbywało się realtime. Gdyby kreatura wypuściła kartę kodującą do AC-3 nie omieszkali by się pochwalić i wyraźnie napisać wielkimi literami że "DD Encoding". Twój cytat ma się nijak do mojego pytania. Powiedz mi jak ZAKODOWAĆ na jakiejkolwiek innej karcie niż SS syganał analogowy do DD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Nie będę się kłucił bo tylko SS ma certyfikat DD i jako pierwszy układ na PC dobrze sobie z tym radzi. Ale jak ktoś nie ma amplitunera z systemem DD podłączonym do kompa przez SPDIF to i tak SS będzie gorzej grał na wyjściach analogowych a takią opcję ma wiekszość użytkowników. Dla mnie SPDIF jest nieważny bo niemam dekodera DD. Ale jak ktoś ma to czemu nie? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...