Skocz do zawartości
menelaos

Gorki komp......procek

Rekomendowane odpowiedzi

Jest sprawa bo mam gorąco na procku i chce mieć cicho. Mam Athlona 2000+ i sobie kupiłem tani (55zł) coller, ale za to bardzo cichy. Nazywa sie Arkig Cooling czy jakos tak i nie wiem co dalej. mem 60 stopni, zaniedługo bedę jajecznica se robił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega ma arctica copper silenta (cosok 6 dych dał, miedziany lub z podstawą miedzianą) i 1800+@2GHz ma coś około 50*C (około) i cicho.

kup spire falcon rock 2 lub titana z miedzianym rdzeniem to powinno być dość cicho i wydajnie. za 80 zeta na allegro dostaniesz volcano 7+, jeden z najlepszych coolerów, w trybie low będzie niemal niesłyszalny a temp sporo spadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sam mu go montowałem i ma podstawe miedziana a reszta alu ,ale strasznie nie był wyszlifowany i jeszcze ta pasta .Wyszlifujemy go i jak bydzie kasa to kupimy normlaną paste to temperatura powinna spaść .Aha zapomniłeś napisac ze to Antek w 0.18um

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega ma arctica copper silenta (cosok 6 dych dał, miedziany lub z podstawą miedzianą) i 1800+@2GHz ma coś około 50*C (około) i cicho.

kup spire falcon rock 2 lub titana z miedzianym rdzeniem to powinno być dość cicho i wydajnie. za 80 zeta na allegro dostaniesz volcano 7+, jeden z najlepszych coolerów, w trybie low będzie niemal niesłyszalny a temp sporo spadnie.

hm.. slyszales kiedy wentyl od v7+? ja mam ow wynalazek i hm.. jest glosny! wyje jak odkurzacz z odleglosci hm.. 6m? poziom wydzielanego halasu nawet na low wynosi 26db , a jak zapewne wiesz to prog ciszy jest ok. 21db [do 1m].

podsumowujac

jesli zalezy ci na ciszy i wydajnosci to qp jakiegos zalmana , np ktoregos 7000.

albo np radiator od v7+[wypasisty] i jakis wentylek np zalman zmf1 [20zl]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...