menelaos Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Jest sprawa bo mam gorąco na procku i chce mieć cicho. Mam Athlona 2000+ i sobie kupiłem tani (55zł) coller, ale za to bardzo cichy. Nazywa sie Arkig Cooling czy jakos tak i nie wiem co dalej. mem 60 stopni, zaniedługo bedę jajecznica se robił :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 To chyba proste, że z równania tanio+cicho wychodzi gorąco. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 kolega ma arctica copper silenta (cosok 6 dych dał, miedziany lub z podstawą miedzianą) i 1800+@2GHz ma coś około 50*C (około) i cicho. kup spire falcon rock 2 lub titana z miedzianym rdzeniem to powinno być dość cicho i wydajnie. za 80 zeta na allegro dostaniesz volcano 7+, jeden z najlepszych coolerów, w trybie low będzie niemal niesłyszalny a temp sporo spadnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 no sam mu go montowałem i ma podstawe miedziana a reszta alu ,ale strasznie nie był wyszlifowany i jeszcze ta pasta .Wyszlifujemy go i jak bydzie kasa to kupimy normlaną paste to temperatura powinna spaść .Aha zapomniłeś napisac ze to Antek w 0.18um Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 kolega ma arctica copper silenta (cosok 6 dych dał, miedziany lub z podstawą miedzianą) i 1800+@2GHz ma coś około 50*C (około) i cicho. kup spire falcon rock 2 lub titana z miedzianym rdzeniem to powinno być dość cicho i wydajnie. za 80 zeta na allegro dostaniesz volcano 7+, jeden z najlepszych coolerów, w trybie low będzie niemal niesłyszalny a temp sporo spadnie. hm.. slyszales kiedy wentyl od v7+? ja mam ow wynalazek i hm.. jest glosny! wyje jak odkurzacz z odleglosci hm.. 6m? poziom wydzielanego halasu nawet na low wynosi 26db , a jak zapewne wiesz to prog ciszy jest ok. 21db [do 1m]. podsumowujac jesli zalezy ci na ciszy i wydajnosci to qp jakiegos zalmana , np ktoregos 7000. albo np radiator od v7+[wypasisty] i jakis wentylek np zalman zmf1 [20zl] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...