storm Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Mam dwa dyski na jednym xp a na drugim 2k3 jak zmienic wpis w boot.ini zeby mozna bylo wybierac ktory ma sie uruchomic :P :P pozdr :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Chyba sprawa nie sprowadza sie do samego BOOT.INI... Pisze z glowy, ale powinno to prawdopodobnie wygladac tak: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows 2003" /fastdetect W zaleznosci, czy to partycja 1 na tym dysku i czy katalog systemu to Windows. Mam nadzieje, ze uzywajac okreslenia "mam dwa dyski" - pisales o dwoch urzadzeniach, a nie dwoch partycjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 inny sposob Prawy przycisk myszy --> Mój komputer dalej lewym --> Zawansowane --> Uruchamianie i odzyskiwanie -- > Domyslny system operacyjny -->i wybierasz ktory ma sie pierwszy uruchomic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Chyba sprawa nie sprowadza sie do samego BOOT.INI... Pisze z glowy, ale powinno to prawdopodobnie wygladac tak: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows 2003" /fastdetect W zaleznosci, czy to partycja 1 na tym dysku i czy katalog systemu to Windows. Mam nadzieje, ze uzywajac okreslenia "mam dwa dyski" - pisales o dwoch urzadzeniach, a nie dwoch partycjach. dokladnie piszac dwa dyski mialem na mysli dwa urzadzenia :P niestety ustawialem tak wczesniej i nie dziala hmmmm zastanawiam sie czy wogole idzie takie cos zrobic bez uzywania jakiegos programu :? pozdr :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Tak, jak napisalem - sprawa nie sprowadza sie do samego BOOT.INI. Nie robilem tego nigdy, ale zrobisz to pewnie z konsoli odzyskiwania, jak zabootujesz z CD WinXP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Uruchaminie z kilku dysków sprowadza sie tylko do prawidłowej konfiguracji boot.ini. Z którego dysku uruchamiasz kompa? Jeżeli z tego z XP to nawet jak dobrze ustawisz wszystko w boot.ini to w2k3 ci sie nie uruchomi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 no wlansie z tego z xp sugerujesz uruchamianie z tego gdzie jest win 2k3 ?????? i tam zmiane boot.ini?????? pozdr: P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 dzieki sgj :) wlasnie mialem sprawdzac czy tak pojdzie i dziala dzieki za rade widze ze masz obecnie 2k3 wiec mam jeszce jedno pytanko dlaczego w gg emoty sie nie ruszaja jak to mzienic na xp normalnie :P pozdr :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Jesli chodzi o GG to uruchom IE, przejdz do opcji internetowych i w zaawansowanych zaznacz "odtwarzaj animacje na stronach sieci web". Jak chcesz uruchamiac system z dysku XP to musisz zamienic pliki ntldr, ntdetect.com, bootfont.bin na dysku xp na te z płyty instalacyjnej 2003. Po prostu pliki startowe XP nie obsługują nowszego systemu, za to te z 2003 obsługują wszystkie systemy wstecz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 wielkie dzieki jak bede mial jeszce jakis problem z win2k3 to zglosze sie do ciebie :) pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Hallo. Ja także mam problem. Mam dwa dyski Barracude(systemowy) i (U-5). Ostatnio na U-5 coś padło (NTLDR ? MBR ?) i jak dysk jest podłączony do kompa to nie uruchamia się Windows (2k3 Server) nie można też wejśc do ASR z Bootowalnej płytki z instalką (examing drives i zwiecha). Bios ślicznie dysk widzi. Czy jest jakiś soft (cos uruchamianego z dyskietki) w stylu Large Drives Tools (tego nigdzie nie moge "dostać w pełnej wersji" a demo nie maprawia MBR itd) który to naprawi. Stawianie od nowa partycji nie wchodzi w grę bo zależy mi na danych... Z góry dzięki 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 witam, u mnie zadzialalo naprawianie z plyty z win2k3 ale xp nie dzialal i trzeba zrobic tak jak to napisal storm, boot.ini zmienic na partycji z win2k3 i wtedy bedzie chulalo. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 a jak zrobic zeby potem nie wykrywalo 2 dysku po wejsciu do xp:).bo mam 2 dyski i chce zeby tylko 1 byl wlaczony a 2 wyl.i nawet jak pod biosem wylacze to pod win go wykrywa i mam 2 dyski:(.znacie jakis sposob zeby sie tylko jeden wlanczal?albo jakies hasla albo cosik:)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...