Noodleee Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Wiadomosc jest nastepujaca odpalam nfs underground i po przejechaniu jednego wyscigu gra zaczyna chodzic w trybie slide show wczesniej wieszal mi sie max payne 2 przypuszczam ze przez zasilke wiem ze walkowane to bylo setki tysiace razy.... ale slideshow w nfs u to moze byc wina zasilki czy czegos innego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Jak widzisz ja tez mam Radeona 9100 i nie mam zadnych problemow z ta gra...to raczej wina sterow!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 mam nowe catalysty ze stronki ati sciagnalem je w piatek a wina mam 2k wiec stery raczej mam dobre a jakie ty masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 mam nowe catalysty ze stronki ati sciagnalem je w piatek a wina mam 2k wiec stery raczej mam dobre a jakie ty masz? 1. Najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze 2. Najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze dla starszego sprzętu. Już wiele osób zgłaszało problemy z nowymi sterownikami i radkami 9100. Sprawdż catalysty 3.6 lub 3.7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 ale zeby raz dzialal normalnie zapycha sie potem robie restart komapa i znow chwile chodzi "ogien na dachu" a potem to samo Czy szanowny Dijkastra odpowie przyjacielowi Yarpena? :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A któż to wie? Ale przecież nie szkodzi spróbować, to chwila roboty. Poszukaj starszych driverów i sprawdź. Poza tym część gier działa pod win2K wyraźnie wolniej, niż pod innymi OS. BTW service pack jakiś jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 tak jest sp4, stery mam starsze gdzies na dysku a moze zapodac oryginalne stery z herculesa btw chodzi core 250 memory 290 i nioe ma bledow a poszedl i na 300 ale co z tego jak sie tnie nfs Buuuuuuuuuuuuu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 do 9100/8500 IMO najlepsze sa caty 3.2 - wlasnie takich uzywam i nie ma zadnych problemow ... ja stawiam wiec na stery - podaj tez jaki masz konfig no i sam podejrzewasz zasilke wiec i pochwal sie co to za zasilka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Noodleee, a w zasadzie jaki komp, w szczególności ile ramu? Może Ci tnie, bo swapuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 athlon 2000 @ 2400/ 256 ddr twinmos /333, twardy 40gb ale 5400RPM/ zasilka to jakas totalna kicha taka standardówa co ja zapodali kiedys do celerona 533 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Ale nie przesadzaj z tym zasilaczem, jakby to był on, to komp by Ci się wieszał, a nie przycinał. Tego ramu to faktycznie mało, do tego potencjalnie wolny dysk. Jeżeli możesz, pożycz od kogoś troszkę pamięci, i sprawdź. Jeżeli nie, ustaw swapa na minimum 500mb (bez maximum lub w okolicach 700-800) jeśli się da, to na innej niż systemowa partycji, zdefragmentuj go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 celerona 533 hmmm troche to czasu minelo i pewnie do tamtego konfigu dostales jakis noname 250W :| teraz masz juz troszke bardziej pradozerny sprzet z tym redeonem na czele ! pokombinuj z tymi sterami najpierw bo ja tu upatruje przyczyne a potem zalatw od kumpla jakas mocniejsza zasilke i potestuj (lecz watpie aby skakal z wny zasilacza)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 dzieki wielkie za pomoc aha a catalys 3.2 to gdzie jeszcze mozna w necie dorwac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Ech. http://search.ati.com/nasearch.asp?Query=c...w&go.x=0&go.y=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 THX po stokroc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 tu jest ladniej graficznie :lol: http://www.driverheaven.net/downloads/index4.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 w jakim programie ustawiles swojego radka na takich wysokich czestotliwosciach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 ja sie bawilem riva tunnerem ale to niezaleznie od programu wyciskasz takie takty - to zalezy od karty, firmy, pamieci ... ja jestem zadowolony z wyniku :) (pamieci EtronTech 3.5ns) - seryjne chlodzenie i zadnych radiatorkow :) lecz to samo uzyskalbym z poziomu sterownikow czy tez np. w power stripie jakiego ty masz radka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 radeon 9100 2d prophet od herculesa:) ma ktos jakas stronke o konmfiguracji radkow albo gdzie mozna sciagnac profile do gier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 poszukaj rage 3d tweak, jest tam kilka profili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 no mam rage3d i sporo profili bez przesady nie.... ale chodzi o profil do NFSU jak w temacie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 wlasnie zlazlem z foeum rage3d i okazuje sie ze sporo ludzi ma problemy z nfsu w zwiazku z powyzszym jesli ktos ma radka 9100 i chodzi mu nfsu jak marzenie to niech podesle swoja konfiguracje, po drugie czy mozna gdzies sciagnac profile do rage3d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 jezeli jeszcze ktos czyta to forum to zapodalem cat 3.7 rage3d bo tam jest opcja do wspomagania pracy hd do no i gra zaczela plywac z tym ze tez do czasu jak wczesniej "zapychala sie po 1-2 wyscigach to teraz dzieje sie to po jakis 7-8 wiec resteart i gram a co :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Kolego, ale edytuj swoje posty, trzy pod rząd to przesada. Służy do tego taki guziczek: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Jakos nie narzekam na wydajnosc 9100 w NFS U. Najnowsze Catalysty, W2K i gra ukonczona bez najmniejszych problemow z grafiką. Efekty na max prawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Jakos nie narzekam na wydajnosc 9100 w NFS U. Najnowsze Catalysty, W2K i gra ukonczona bez najmniejszych problemow z grafiką. Efekty na max prawie. a miewasz w zasie wyscigow takie polsekundowe freezy gry ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 no mi sie właśnie tak dzieje.. po jakimś czasie.. ale tylko czasami.. czasem przestaje i mozna znowu grac.. takie freeze na pół sekundy.. podobnie miałem w HotPersiut2... tam pomogło przegranie wszystkiego z płytki na hdd i zainstalwoanie "patcha"... no ale tutaj nic z płytki nie jest doczytywane więc już całkiem nie wiem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 moim zdaniem to wina engine gry ktory w krotkim zcasie che przepchnac duza liczbe danych do karty i z tad te freezy, denerwuja mnie bo czesto sie rozbijalem w waznych momentach... np redukowalem biegi w momecie kiedy freez, gra rusza dalej a biegi nei zredukowane i jebut bokiem w sciane na zakrecie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 byla juz o tym mowa w jakims temacie :) tez mam od czasu do czasu 3, 4 jakby lagi na wyscig - jednak gdy powtarzam jazde to sie juz nie zdarza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWEGO Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Elo! Ja na sprzecie z podpisu i cat.3.9, winXp pro sp1, nie mam problemow z nfsem, biega w max rozdzielczosci. Acha i nie mam drugiej kosci ramu pzdr! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...