Skocz do zawartości
ssound

Można łaczyc kosci ramu 128 z 256 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Bo slyszalem ze magą byc zwiechy i wogule?

Chodzi mi dokladnie o DDRy mam 128 i che sobie dolozyc 256, bedzie to pamiec tania firmy bez firmy

Jak to bedzie chodzić? Stabilnie? i czy bede mogl dac fsb 143 na takim "zestawie' :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzic powinno bez problemu ... ale czy bedziesz mogl dac FSB 143 bedzie zalezec od tego czy to 256(bo jak rozumem na 128 mozesz dac FSB=143) wytrzyma taka czestotliwosc jak kosci beda szajsowate to nie wytrzymaja i sobie raczej nie podkrecisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie bedzie ci sie nic gryzlo, to bedzie ok, najlepiej, zeby kosci byly tego samego prodoocenta (ja mam rooznych i jedna z mozliwych kombinacji ulozenia w bankach nie dziala :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łączyć można. Co do podkręcania to zależy to od jakości pamięci, ale na 143 MHz większość powinna chodzić. W najgorszym wypadku ustaw parametry jej pracy na najmniej agresywne i powinno być dobrze. No chyba, że będziesz miał pecha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo slyszalem ze magą byc zwiechy i wogule?

Chodzi mi  dokladnie o DDRy mam 128 i che sobie dolozyc 256, bedzie to pamiec tania firmy bez firmy 

Jak to bedzie chodzić? Stabilnie? i czy bede mogl dac fsb 143 na takim "zestawie'  :?

Ja mam właśnie 256 NoName i raz udało mi się na 141 puścić, ale po 10 minutach zawisł. Do 140 jakoś działają, potem padaczka. Normalnie 133 zostawiłem i jest OK. Jak chcesz cudować z pamiątkami, to wywal kasę na lepsze, dołożysz 50 zeta, a zaoszczędzisz miliard w nerwach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam właśnie 256 NoName i raz udało mi się na 141 puścić, ale po 10 minutach zawisł. Do 140 jakoś działają, potem padaczka. Normalnie 133 zostawiłem i jest OK. Jak chcesz cudować z pamiątkami, to wywal kasę na lepsze, dołożysz 50 zeta, a zaoszczędzisz miliard w nerwach  ;)

Ale to nie jest regula. Ja np moje Elixiry (ktorych raczej nie mozna zaliczyc do pamieci markowych :lol: ) ida na 158MHz CL2 a 180MHz CL2.5 i najostrzejsze timingi.... Zalezy jak sie trafi tak sie jedzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam właśnie 256 NoName i raz udało mi się na 141 puścić, ale po 10 minutach zawisł. Do 140 jakoś działają, potem padaczka. Normalnie 133 zostawiłem i jest OK. Jak chcesz cudować z pamiątkami, to wywal kasę na lepsze, dołożysz 50 zeta, a zaoszczędzisz miliard w nerwach  ;)

Ale to nie jest regula. Ja np moje Elixiry (ktorych raczej nie mozna zaliczyc do pamieci markowych :lol: ) ida na 158MHz CL2 a 180MHz CL2.5 i najostrzejsze timingi.... Zalezy jak sie trafi tak sie jedzie :D
Potwierdzam. Mam Elixiry i zachowują się identycznie na Solteku DRV4. Sądziłem, że kupiłem jakąś słabą pamięć, a ta mnie tak pozytywnie zaskoczyła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Mam Elixiry i zachowują się identycznie na Solteku DRV4. Sądziłem, że kupiłem jakąś słabą pamięć, a ta mnie tak pozytywnie zaskoczyła

Tia, Elixiry... ja kupiłem z odzysku 256 DDR za 65 zeta, a na kostkach pisze .. HYUAN ... :lol: :lol: :lol:

No nie lejcie ze mnie, naprawdę tak pisze, nie miałem kasy to kupiłem takie coś...

Jak będę miał kasę, to kupię coś lepszego, no.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia, Elixiry... ja kupiłem z odzysku 256 DDR za 65 zeta, a na kostkach pisze .. HYUAN ...  :lol:  :lol:  :lol: 

No nie lejcie ze mnie, naprawdę tak pisze, nie miałem kasy to kupiłem takie coś...

Jak będę miał kasę, to kupię coś lepszego, no.....

Taa, szkoda tylko, że pamięc teraz taka droga. Ja kupowałem te Elixiry po 220 za kostkę - jakieś pół roku temu to było, a teraz stoją coś około 300-320. Żeby tylko drożej nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie jak to jest z tymi cenami, pewnie czytacie o tym troche to wiecie. Mają stanieć, podrożeć? Kiedy spodizwac sie nizszych cen, slyszalem ze jak sie rok szkolny zaczyna to wszystko idzie w góre?

Moze sie wstrzymac bo teraz musze wywalic 260 zł na tą kostke :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie jak to jest z tymi cenami, pewnie czytacie o tym troche to wiecie. Mają stanieć, podrożeć? Kiedy spodizwac sie nizszych cen, slyszalem ze jak sie rok szkolny zaczyna to wszystko idzie w góre?

Moze sie wstrzymac bo teraz musze wywalic 260 zł na tą kostke  :roll:

Mogę załatwić 256 DDR Kingstona za 240 zeta, ale trzeba by minimum 10 sztuk <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Przy 100 sztukam 220

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie wstrzymac bo teraz musze wywalic 260 zł na tą kostke  :roll:

Mogę załatwić 256 DDR Kingstona za 240 zeta, ale trzeba by minimum 10 sztuk <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Przy 100 sztukam 220

Aha to wezme 11 sztuk :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...