Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki polecacie wentyl na Cela 566MHz [bedzie chodzil minimum na 638]? Jaki to ma byc slot? FCPGA? Czy to jest to samo co Slot 370? [bo na AMD jest Slot A ale to napewno nie to].

Aha wentyl w miare niedrogi, bo raczej tymczasowy [max. 3 miesiace].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki polecacie wentyl na Cela 566MHz [bedzie chodzil minimum na 638]? Jaki to ma byc slot? FCPGA? Czy to jest to samo co Slot 370? [bo na AMD jest Slot A ale to napewno nie to].

nie slot370 ale socket370 (jezeli slot to slot 1 jak np w PII i "starych" Celeronach)

Twoja plyta jest na Slot1 ???

wszystko zalezy jakiego masz celka:

- jezeli na przejscowce to kup gdzies na gieldzie sam cooler od BOX'owych Celeronow (coopermine, tualatin) albo np TAKI (zaden z nich nie powinien byc drozszy niz 30zl)

- a jak masz slotowego - to bedzie ciezko dostac taki "zabytek" - zostaje gielda lub aukcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz płytę z socketem, to polecam Titan TTc-D5TB. Kosztuje tylko 35 zł, a skoro ma być tylko "na teraz", to po co ci coś lepszego (i droższego oczywiście..). Zobacz zresztą konfigi ludzi na forum - wielu z nich ma tego wentyla na dużo "cieplejszych" prockach!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z boku opakowanie mojej plyty mam napisane:

BX ATX - SLOT1

Ale nie wiem jak ten procek jest zamontowany, czy na slocie czy na przejsciowce. Jak to sprawdzic? :? [jestem zielony w tych sprawach]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chłodzenia Celka 566 nie potrzebujesz takiej wichury

miałem kiedyć tekiego Celka chodzi na Auasie TUSL-2 C na 850 przy 1.75 V. A co do cool-erka to się nie wysialaj. Nie słuchaj się rady typu

Titan TTC-DT5-TB bo na niego przy twojej płycie nie ma miejsca.

Jeśli już Titan TTC-DT3-TB jest troche głośny ( 6200 RPM).

Najlepiek wiatraczek od box Celka T

Co do socket-ów to zapięcia przy Socket PGA-370, Socket 7, Socket FC-PG370, Socket A, Socket 468 to wszystkie one mają takie sam zapięcia i wymiary zewnętrzne.Najlepiej jak kupisz sobie jakiś mały cooler-ek od AMD

Dla pozostałych Cel 566 Coopermine Vcor 1.55 V, FSB 66 Mhz X 8.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis sprawdzilem - jest na przejsciowce. Odkupilem od kumpla jakis wentyl Chronos :) + miedziany radiator. Wykrecilem stary syf i wlozylem to. A stary doczepilem za pomoca gumki i drucika :) na radiator od karty graficznej :D Troche glosno to chodzi :( ale przynajmniej temp. procka mi spadla o jakies 7-8 stopni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...