-Nat- Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Jaki polecacie wentyl na Cela 566MHz [bedzie chodzil minimum na 638]? Jaki to ma byc slot? FCPGA? Czy to jest to samo co Slot 370? [bo na AMD jest Slot A ale to napewno nie to]. Aha wentyl w miare niedrogi, bo raczej tymczasowy [max. 3 miesiace]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Jaki polecacie wentyl na Cela 566MHz [bedzie chodzil minimum na 638]? Jaki to ma byc slot? FCPGA? Czy to jest to samo co Slot 370? [bo na AMD jest Slot A ale to napewno nie to].nie slot370 ale socket370 (jezeli slot to slot 1 jak np w PII i "starych" Celeronach) Twoja plyta jest na Slot1 ??? wszystko zalezy jakiego masz celka: - jezeli na przejscowce to kup gdzies na gieldzie sam cooler od BOX'owych Celeronow (coopermine, tualatin) albo np TAKI (zaden z nich nie powinien byc drozszy niz 30zl) - a jak masz slotowego - to bedzie ciezko dostac taki "zabytek" - zostaje gielda lub aukcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Jak masz płytę z socketem, to polecam Titan TTc-D5TB. Kosztuje tylko 35 zł, a skoro ma być tylko "na teraz", to po co ci coś lepszego (i droższego oczywiście..). Zobacz zresztą konfigi ludzi na forum - wielu z nich ma tego wentyla na dużo "cieplejszych" prockach! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Z boku opakowanie mojej plyty mam napisane: BX ATX - SLOT1 Ale nie wiem jak ten procek jest zamontowany, czy na slocie czy na przejsciowce. Jak to sprawdzic? :? [jestem zielony w tych sprawach] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Anybody? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Do chłodzenia Celka 566 nie potrzebujesz takiej wichury miałem kiedyć tekiego Celka chodzi na Auasie TUSL-2 C na 850 przy 1.75 V. A co do cool-erka to się nie wysialaj. Nie słuchaj się rady typu Titan TTC-DT5-TB bo na niego przy twojej płycie nie ma miejsca. Jeśli już Titan TTC-DT3-TB jest troche głośny ( 6200 RPM). Najlepiek wiatraczek od box Celka T Co do socket-ów to zapięcia przy Socket PGA-370, Socket 7, Socket FC-PG370, Socket A, Socket 468 to wszystkie one mają takie sam zapięcia i wymiary zewnętrzne.Najlepiej jak kupisz sobie jakiś mały cooler-ek od AMD Dla pozostałych Cel 566 Coopermine Vcor 1.55 V, FSB 66 Mhz X 8.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Ale nie wiem jak ten procek jest zamontowany, czy na slocie czy na przejsciowce. Jak to sprawdzic? :? [jestem zielony w tych sprawach] bez zdjecia boku obudowy nie da rady stwierdzic :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Raczej na przejściówce. a tak na marginesie to nie możesz normalnie otworzyć obudowy i sprawdzić!!!. dawno skończyła ci się gwarancja co ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Gwarancja sie skonczyla, a obudowe mam ciagle otwarta. Tylko nie wiem czy on jest na slot1 czy na przejsciowce, nie wiem jaka jest roznica :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Slot ma wiatrak i radiator na całej długość. Przejściówka ma kwadratowy radiator. To widać !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Dzis sprawdzilem - jest na przejsciowce. Odkupilem od kumpla jakis wentyl Chronos :) + miedziany radiator. Wykrecilem stary syf i wlozylem to. A stary doczepilem za pomoca gumki i drucika :) na radiator od karty graficznej :D Troche glosno to chodzi :( ale przynajmniej temp. procka mi spadla o jakies 7-8 stopni :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...