Goofy Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zacznę od tego, że na linuksie /uniksie to znam sie tyle co miałem na uczelni w ciągu 1 semestru. Więc nie wszystko jest dla mnie oczywiste. Pytanie proste mam knoppix on CD i za każdym razem muszę wpisywać przy starnie knoppix myconf.... (doszedłem po dniu jak zapisać konfig na dysk :) ). Wię cpytanie jak ustawić knoppixa aby automatycznie przy zamykaniu zapisyawał konfig do tego pliku. I jak wypalić płytę aby od razu startowała " z parametrwm" myconf ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Wklep w google "Knoppix remastering howto" i dowiesz się wszystkiego. Może nawet znajdziesz tłumaczrnie tego dokumentu na język polski. Od razu ostrzegam że nie jest to takie proste, ale jak będziesz postępował zgodnie z instrukcjami to zrobisz sobie z knoppixem co tylko będziesz chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Myślałęm, że to będzie łatwiejsz coś w rodzaju dp liku autorun.ini dodać knoppix myconf=scan :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasik Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Masz TU linka tam dowiesz się wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 skoro już tu jestem to sie zapytam , czy jeżeli właśnie mam KNOPPIX który chodzi z CD to moge na DYSK zainstalować np: KADU (gadu gadu na unixa) bo męcze się i niemoge :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ja na wine odpalilem gg z partycji windowsa i dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 aha , to później sobie sprawdze , mam nadzieje że zadziała tak jak mówisz z partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Bez problemu sprawdzalem na gg 6.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 aha , to dobrze , bo denerwuje mnie że sie spokojnie tam bawie , a tu bum bo niemoge z nikim pogadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...