Gość KOzi]K[ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 jestem w trakcie wyboru czesci do wc i mam pare problemow: 1. jaki blok wodny jest niedrogi i w miare tani (czy dalo by rade zrobic w domu??) 2. chce wstawic chlodnice od jakiegos samochodu albo od zamrazarki (pytam z jakiego materialu powinna byc chlodnica zeby oddawala cieplo? miedz? aluminium?) 3. pompka- tu mozliwosc jest wyciagniecia ze starej pralki "polara" lub z zamrazarki(podobno glosno chodzi) i jak mozna by zmiezyc wydajnosc pompki? 4. jak lepiej to zlozyc za pomoca miedzianych rorek z kolankami czy moze lepsze sa weze? dzieki P.S za wszelkie uwagi i podpowiedzi bede wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 No rzeczywiście extremalne będzie to twoje WC. 1. Bloki sa wszędzie :) www.mcs.pc.pl, www.overcooled.com , www.bloki.pl kolejnosc losowa :) Wybierz sobie jakis a jak masz zdolnosci manualne to sam wykonaj. 2. Żeby oddawała ciepło? Niewiem oco chodzi ale polecam z miedzi ;) 3. Pompka to najlepiej akwariowa tak z 1000l lukaj na stronach. Kompresorów niepolecam ;) 4. Węże są elastyczne w przeciwieństwie do rurek miedzianych. Ps. POCZYTAJ NAJPIERW ZANIM ZADASZ PYTANIE!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 tia czytalem:) ale czy rorki nie sa bezpieczniejsze od wezy?? a co do tej pompki to nie za malo bedzie 1000l/h?? a co do chlodnicy od zamrazarki to wie ktos jak sie pozbyc z niej szkodliwych substancji zeby sie nie zadusic na AMEN :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 po pierwsze rura nie rÓra - nie szerzmy analfabetyzmu za bardzo... 1. Beda, ale naprawde ciekawi mnie jak to wykonasz... 2. Na 1-2 bloki + chlodnica wg mnie powinno wystarczyc, ale ja swoja wiedze opieram na tym co czytam (sam mam ph802). 3. Jedz na szrot kup za 30 zl nagrzewnice + 10 zl srdki czyszczace i bedziesz mial swiety spokoj... Wydajniej i niedrgogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 po pierwsze rura nie rÓra - nie szerzmy analfabetyzmu za bardzo... Nie pierwszy i nie ostatni :mrgreen: Najfajniej sie czyta teksty bez znakow interpunkcyjnych :) 1. Beda, ale naprawde ciekawi mnie jak to wykonasz... Miedz sie super lutuje cyna nawet. Ja lutowalem nad kuchenka, tylko trzeba sie obpowiednio przygotowac. Niestety - kolanka powoduja spore opory. Na taki luksus sobie mozna pozwolic majac niezla pompe (np. jakas CO) 3. Jedz na szrot kup za 30 zl nagrzewnice + 10 zl srdki czyszczace i bedziesz mial swiety spokoj... Wydajniej i niedrgogo True. Najfajniej jesli sa miedziane. Ale jesli nie dostaniesz szczelnej, albo o takich wymiarach jak potrzebujesz, to kup z finami aluminiowymi - nie wielka roznica wydajnosci. Upewnij sie ze ma miedziane rurki. Poszukaj na forum o poszczegolnych podzespolach bo sporo tego bylo juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Nie chodzi mi o lutowanie tylko o docinanie wszystkiego na wymiar i potem proba poruszenia kompa (nawet przez przypadek)... A jeszcze pozostaja kolanka(tutaj polegam na tobie sam nie jestem taki pewien czy to sie az tak liczy przy wyprofilowanym kolanku)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Nie chodzi mi o lutowanie tylko o docinanie wszystkiego na wymiar i potem proba poruszenia kompa (nawet przez przypadek)... A jeszcze pozostaja kolanka(tutaj polegam na tobie sam nie jestem taki pewien czy to sie az tak liczy przy wyprofilowanym kolanku)... Oj tak, cos o tym wiem... dlatego robie hybryde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 a mam pytanie co wy na taki myk zeby odczepic od zamrazarki te rurki co sa z tylu?? czy to sie nadaje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Niebardzo... Mała powierzchnia odprowadzania ciepła, duże opory, bo średnica rórki mała. Załatw sobie nagrzewnicę samochodową na szrocie można fajną wyrwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 jade jutro do kumpla zobaczyc jakas stara ruska zamrazarke :D moze sie uda cos z tego zrobic :lol: jak sie uda to bedzie spoko :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 K["]jade jutro do kumpla zobaczyc jakas stara ruska zamrazarke :D moze sie uda cos z tego zrobic :lol: jak sie uda to bedzie spoko :twisted: Nie kombinuj. Te rurki sa na prawde za cienkie. Sluchaj starszych kolegow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...