Skocz do zawartości
Gość

opteron vs a64fx

Rekomendowane odpowiedzi

to ECC na opertonach i fx51 chyba zalezy od mobo (+ operton wymóg) ale nie jestem pewien ,bo czytając specyfikacje niektóre maja a niektóre nie . moze to byc roznica ze w jedym opisie podają info dla opertona a w drugim dla fx51. Arnie fx51 napewno dziala z pamieciami "zwykłymi" nie ECC bo chlopaki z XMS krecą to na Corsarzach XMS bez ECC z tego co mi wiadomo ,zresztą looknij an futuremarka p4fugger piersze 30k i sobie obczaj konfigi. To jest w sumie najlepszy sposób obczajania kompatybilności lookanie w configi userów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ECC na opertonach i fx51 chyba zalezy od mobo (+ operton wymóg) ale nie jestem pewien ,bo czytając specyfikacje niektóre maja a niektóre nie . moze to byc roznica ze w jedym opisie podają info dla opertona a w drugim dla fx51. Arnie fx51 napewno dziala z pamieciami "zwykłymi" nie ECC bo chlopaki z XMS krecą to na Corsarzach XMS bez ECC z tego co mi wiadomo ,zresztą looknij an futuremarka p4fugger piersze 30k i sobie obczaj konfigi. To jest w sumie najlepszy sposób obczajania kompatybilności lookanie w configi userów.

Zle gadasz. Opteron i FX to praktycznie ten sam procesor, obydwa wymagaja pamieci z rejestrami ("registered") - niekoniecznie (jak mi wiadomo) z ECC. Ale takie pamieci z rejestrami to nie sa pamieci zwykle - takie nie beda chodzic z Opteronem. Ostatnio Corsair i OCZ wypuscily serie pamieci registered specjalnie pod Opterona - 400 MHz i CL2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle gadasz. Opteron i FX to praktycznie ten sam procesor, obydwa wymagaja pamieci z rejestrami ("registered") - niekoniecznie (jak mi wiadomo) z ECC. Ale takie pamieci z rejestrami to nie sa pamieci zwykle - takie nie beda chodzic z Opteronem. Ostatnio Corsair i OCZ wypuscily serie pamieci registered specjalnie pod Opterona - 400 MHz i CL2

hmmm to musialo mi sie coś porąbać. kurde coraz bardziej problematyczny ten socket 940 ale to pewno dlatego że pierowtny serverowy high-end Naszczescie FSB tak duzo juz tu nie daje wiec chociaż problem krętnych kostek odpadł. Naszczescie 754 jest jeszcze i A64 (widzieliscie ceny 3000+?? wole niż P4! za ta kase) no i do tego już nie ma takich jaj z meorkami, jedyna wada ten głupi mnożnik XX>standartowy. Kurde chciałbym zeby sie te podstawki już ustabilizowały bo nieciekawie jest :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widziales gdzies w polszce A3000+?? Niestety ale przy obecnej generacji plyt i o ile nikt nie wymysli moda na unlock mnoznika w antku to za wysoko antoniuszy nie powykrecamy sobie.

Athlonik to naprawde cwany procek. Jednego czego mi brakuje to HT. Jakby bylo.... mniam...wtedy to by bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...