Skocz do zawartości
cezar.I

Coś mi się dzieje z płytą ECS K7S5A pomocy !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem przy uruchamianiu komputera za każdym razem muszę przestawiac wszystkie wartości w biosie (zegarek ,częstotliwość procka itd.) Przy zresetowaniu biosu wyskakuje mi CMOS batery LOW więc zmieniłem baterię na płycie ale problem nie zniknął więc nie wiem co się dzieje płyta walnięta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wywal te plyte przez okno bedziesz znacznie "szybsza"

Brawo super odpowiedz - jak miales napisac to trzeba bylo nic nie pisac :?

A moja odpowiedz - sprawdz czy styki w gniezdzie baterii nie sa jakies zalane, skorodowane czy cos... Mozliwe ze po prostu bateria z nimi nie styka jak trzeba i stad te jaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i juz wszystko jasne o to wlasnie chodzi :-) zmien bios pomaga przynajmniej tak wiesc niesie ;-) moja biosu nie gubi :-)

informacyjnie podam ze jest, co prawda "odklejony", ale, watek dotyczacy tylko k7s5a i tam powiniennes poruszac problemy z ta mobo

Panie Chaos jakze sie wszyscy cieszymy Panskim wykwintnym wyostrzonym zarcikiem. Na Oślej jest temat "na wesolo" na przyszlosc polecam...

dwa info dla Pana - k7s5a nie jest plyta wolna nawet jak na dzisiejesze standardy, chyba nie mial Pan stycznosci z ta mobo przynajmniej takiewniosk sie nasowaja patrzac na Panska ignorancje.

secundo Panskie pamieci wyprodukwal "Kingston" nie "Kingsotne" -> vide podpis

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i juz wszystko jasne o to wlasnie chodzi :-) zmien bios pomaga przynajmniej tak wiesc niesie ;-) moja biosu nie gubi :-)

informacyjnie podam ze jest, co prawda "odklejony", ale, watek dotyczacy tylko k7s5a i tam powiniennes poruszac problemy z ta mobo

Panie Chaos jakze sie wszyscy cieszymy Panskim wykwintnym wyostrzonym zarcikiem. Na Oślej jest temat "na wesolo" na przyszlosc polecam...

dwa info dla Pana - k7s5a nie jest plyta wolna nawet jak na dzisiejesze standardy, chyba nie mial Pan stycznosci z ta mobo przynajmniej takiewniosk sie nasowaja patrzac na Panska ignorancje.

secundo Panskie pamieci wyprodukwal "Kingston" nie "Kingsotne" -> vide podpis

Pozdrawiam  8)

zawiało moderatorem ...

a jesli chodzi o ecszita to jest to chyba 'wada fabryczna' jesli masz gware na mobo to oddaj do serwisu (nic nie wymysla i dadza ci nowa) jesli nie to sprzedaj ten złom i doskladaj na cos lepszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez sposob :-) gwarka doobra sprawa :-)

LPC -> nie moderem, pisalem per pan itp bo ciezko jest kogos urazic mowiac w ten sposob i jakos wyrazniej sie czuje suche argumenty ;-) ;-) takie oftopikowe najezdzanie na k7s5a moze nudzic... tyle sie ludzie dowiaduja czytajac forum jednakze w temcie tej plyt wszystcy sa tak uprzedzeni ze nie ma dyskusji...

zazwyczaj nie mieli tej plyty

czasem ja mieli i nawet mieli problemy.. jak ich nie rozwiazali - to sa lamusami i tyle...

nie jednego kompa na tej plycie widzialem i sam mam taka juz 2lata z gorka, nie ma problemu

biorac pod uwage ile tych plyt zostalo sprzedanych to i tak nie psuja sie tak jak pierwze epoxy rda+ ;-)

dla info nt. predkosci... na nie kreconym procku (no fsb 138 - 1586MHz) i @9800pro rozwalilem na futurmarku WSZYSTKIE p4 do 2,4GHz posdzone i na i875 z 9800pro

bez kitu plyta taaaka lipna.... no rozpisalem sie ...

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tego moderatora zapomnialem dodac buźki :)

a co do tego ecszita to mialem go siakies 18 miechow , osobiscie nie mialem z nia zadnych problemow . a jak zjarał mi sie PSU i połaskotał proca i mobo to koszt naprawy ecszita wyniósł mnie 1zł (2xdiody po 50gr).ale i tak odradam kazdemu zakup tej mobo (mowie o tym modelu, nie o jakis a7s7a2) bo wiem otym ze ecs i tak ma malą awaryjnosci bo na 15mln mobo te 5 tys sie moze sypnąć ale jakos tak sie dzieje ze na nasz rynek z tych 5 tys to trafiła chyba połowa sypiacych sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy narzekaniu na tą mobo nikt nie bierze pod uwagę faktu, że powodem jej kupowania jest cena. Najczęściej jest ona w zestawie z cienkim zasilaczem, Ramem noname, syfną grafiką itd. IMO duża część problemów jest spowodowana przez to, że całość sprzetu jest do bani ale najłatwiej zwalić na mobo.

Nie twierdze jednak, że jest to płyta bez wad ;) W końcu jej cena jest możliwa dzięki stosowaniu tańszych (czyli nieco gorszych) komponentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do mojego textu wyzej to zażartowac sobie nie mozna? Pracuje w sklepie komputerowym i wiem ze wiekszosc tych plyt po prostu wraca spowrotem bo jest walnieta i juz .. ECS-owi to sie udał ino k7vza i k7vta ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do mojego textu wyzej to zażartowac sobie nie mozna? Pracuje w sklepie komputerowym i wiem ze wiekszosc tych plyt po prostu wraca spowrotem bo jest walnieta i juz .. ECS-owi to sie udał ino k7vza i k7vta ..

no l7s7a2 w sumie taki zły nie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ta mobo juz prawie 2 lata i zero problemow . a co tego resetu biosu to faktycznie najnowszy pomaga . kiedys mi sie raz na miesiac(srednio) resetowal , bo zmianie biosu problem znikl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...