Skocz do zawartości
Al Bundy

K7S5A = nie odtważa filmów...

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu mówię że szukałem.

Otóż sprawa wygląda tak: mój kumpel ma kompa: Antek 1GHz, K7S5A, 256 DDr, GF3Ti200 Gainward, Dysk Barake 40GB, zasiłka Enlight 300W.

i nie chce odtwarzać filmów. nie pomaga zmiana codeców, grafa jest na 100% wporzo. to nie może być wirus - komp był formatowany. nie mam pojęcia co się dzieje. słyszałem że to jakiś problem tej płyty, ale nie znalazłem tego.

Mam nadzieję że ktoś zna na to rade.

PS: wrzuciłem na sprzęt bo to na pewno nie wina softu.

aha, win to XP, a np w NFS Underground wszystkie filmy łażą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jednak stawiam na soft, skoro jedne filmy łażą a inne nie :lol:

skoro zmiana kodekow nie pomaga moze zmien playera :)

sprobuj odpalic ffdshow'em (ustaw w opcjach zeby bral sie za wszystkie kodeki :P).

jak nei pomoze to napisz co sie wogole dzieje , co sie pokazuje po odpaleniu filmidła itp.

ale ja stawiam na soft, bo... to nie może być jogurt :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie odtwarza to znaczy że na ekranie zamiast obrazu jest jajecznica.

niemożliwe że soft. formata pełny. nawet teledysków w *.mpg nie odtwarza.

Może to taki film już z jajecznicą. :lol:

Stawiam jednak na soft :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mpg'i tez nie? no to fajnie :)

a ffdshow cos zmienil? czasami WMP9 lubi pomóc.

Może instalujesz jakies lipne codeck-packi? XP nie za bardzo wszystkie łyka

a poza tym - w nfs:u to tez mpg'i tyle ze w innym fomacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie instalujemy codec paków- XviD, DivX i ac3 filter, i to u mnie oddtwarza wszystko, a u kumpla [gluteus maximus]...

Jak nie chcesz zainstalować ffdshowa - to gęba w kubeł i siedź cicho ! a nie jęcz jak baba w menopauzie że coś nie działa.

Albo chcesz pomocy - i się stosujesz do rad, albo http://xvid.ffdshow.ag.bocznica.org

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie instalujemy codec paków- XviD, DivX i ac3 filter, i to u mnie oddtwarza wszystko, a u kumpla [gluteus maximus]...

Jak nie chcesz zainstalować ffdshowa - to gęba w kubeł i siedź cicho ! a nie jęcz jak baba w menopauzie że coś nie działa.

Albo chcesz pomocy - i się stosujesz do rad, albohttp://xvid.ffdshow.ag.bocznica.org

nie mówię że nie chce - po prostu kumpel mnie prosił żebym pogadał na forum. a teraz do niego nie polece.

aha, na pliki .mpg to też codec packi potrzebne tak?? ciekawe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo chcesz pomocy - i się stosujesz do rad, albohttp://xvid.ffdshow.ag.bocznica.org

nie mówię że nie chce - po prostu kumpel mnie prosił żebym pogadał na forum. a teraz do niego nie polece.

aha, na pliki .mpg to też codec packi potrzebne tak?? ciekawe...

wlasnie sa niepotrzebne (chyba ze standardowo nei masz dekompresji mpg zainstalowanej). ale nie raz mialem przypadki ze zwykly mpg mi nie poszedl. problem rozwiazalem jak sprawdzilem sfv :lol: jak zdarlem drugi raz to bylo git. ale nie zawsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

al bundy - mam +/- podobny konfig (ale i tak uwazam, ze nie ma on nic do rzeczy) i wszystko hula jak nalezy. to prawie na pewno sprawa kodekow. jesli testowaliscie juz wszystkie ich konfiguracje, to wlasnie to jest pewnie przyczyna problemow. a jesli nie, to niezle jest zatrudnic np. GSpota do stwierdzenia jakich wam brakuje.

i zachecam do poczytania np http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/ar...=20030308201450

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rowniez mam podobny konfig mobo/zasilka sie zgadza..

o dziwo filmy mi chodza! jeju ;-) :-)

upieral bym sie ze to soft, machnij koledze k-lite codec pack -> http://doa2.host.sk/

jak nie pomoze poszukamy dalej ...

Pozdrawiam:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu mówię że szukałem.

Otóż sprawa wygląda tak: mój kumpel ma kompa: Antek 1GHz, K7S5A, 256 DDr, GF3Ti200 Gainward, Dysk Barake 40GB, zasiłka Enlight 300W.

i nie chce odtwarzać filmów.

ostatnio ta plyta odpowiedzialna byla za tornado w californi... ehh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słyszałem że to jakiś problem tej płyty, ale nie znalazłem tego.

Pierwszy raz słyszę, że to może być problem tej płytki. Miałem tych płytek ze 6 i żadnych problemów z nimi nie było. Zainstaluj kodeki, tak jak sugerują inni uczestnicy forum. Jeżli to nie pomoże, wtedy pomyślimyco dalej zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to na serwis pewnie czeka was wycieczka.

tam sa 'mondrzy' ludzie i napewno cos zrobia :P

ale ja nadal stawiam na soft - nie moze byc ze jedne filmy nie chodza a drugie chodza... moze cmos zrestartuj... nowe stery zainstaluj... bios upgradnij... idz na pielgrzymke do czestochowy :P

ale tak na serio to rzeczywiscie cos sie zyebauo bo zwykle mpg powinien windoza od nowosci odtwarzac...

a i sprobuj jeszcze pod linuxem jak masz cos otworzyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...