Skocz do zawartości
prytek

gf 4280 pv bios problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem za malutkie pieniadze karte gf4200Ti. Zapakowałem w kompa. Wszystko było oki poza 5 kolorowymi pikselami (malutkimi). Pierwsze wrazenie przetaktowana pamięć i słusznie 517 mhz. Wyjałem kartę i poddałem dokładnym ogledzinom. Okazało sie ze jest to Albatron Ti 4280 -pv 128 ddr agpx8. Mój bios pokazywał bezfizrmówke ti 4200. Zdarłem więc bios do mojego modelu i zflashowałem kartę (nie był to mój pierwszy flash biosu) i po restarcie komp sie ładuje ale jest totalna pixeloza :(. Na nieszczęscie dyskietka z backupem biosu padła. :( :(

bardzo proszę o pomoc !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co... musisz znaleśc oryginalny bios do tej karty. ja robiłem backup biosa, ale po jego ponownym wgraniu (bo tez mi siadł eeprom) obraz skacze jak zwariowany. Trzeba poszukac oryginała. Ja też to właśnie robię, tyle, ze do PROLINK GeForce4 Ti4200 64 MB TV-Out. Właśnie... czy ktoś ma oryginalnego biosa do tej karty lub zna link gdzie mógłbym to znaleść ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ja tez mam tego albatronka i poki co idzie mi gora 513

powiedz mi prosze co zrobic zeby poszlo wiecej ?

skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tego biosa

i czy gdzies jest opis jak to flashowac zeby mi sie takie jako z tym nie stalo jak tobie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi