Skocz do zawartości
Krzysztofff

BARTON 45 tydzien ???odblokowany?

Rekomendowane odpowiedzi

Prawie wszystkie bartki od 39 do 44 tygodnia sa oficjalnie zablokowane - ale zdazaja sie wyjatki - dalej jeszcze niesprawdzalem - po prostu brak czasu ale jutro jade po nowe procki i postaram sie to sprawdzic,

Zdazaja sie takze odchylki od normy - tak jak z jedna seria z 35 tygodnia

A jak ktos chce jakiegos fajnego bartka to niech mnie lapie na gg

Jutro dam znac jak wyglada sytuacje powyzej 44 tygodnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

mam zamiar kupić Bartona 2500+. jak jest wreszcie z tymi bartkami po 45 tygodniu, mają odblokowany mnożnik czy nie?

chce jeszcze zdążyć przed świętami z tym zakupem, jeszcze jedno jaką polecilibyście plytkę pod tego procka?

pozdrawiam wszystkich!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

mam zamiar kupić Bartona 2500+. jak jest wreszcie z tymi bartkami po 45 tygodniu, mają odblokowany mnożnik czy nie?

chce jeszcze zdążyć przed świętami z tym zakupem, jeszcze jedno jaką polecilibyście plytkę pod tego procka?

pozdrawiam wszystkich!

co do plyt to masz przyklejone kilka topicow , napewno znajdziesz cos co cie interesuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pfffffff no oficjalnie wiadomo iz od 45 tygodnia odblokowano mnozniki w bartonach, a nie widze powodu dla ktorego koncern mialby klamac.

Powiem jedno - JAK SIE NIEZNASZ TO NIEPOWTAZAJ BZDUR

- otuz lezy przedemna bartek 2500+ AQXEA 0346 SPAW wszystkie zablokowane i co Ty nato ???

Wez pokaz jedna odblokowana serie i pogadamy, jeszcze zaden z kumpli ktuzy chandluja prockami nieznalaz odblokowanej seri ??? A w koncu troche tych prockow testujemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eno stary loozik 45 tydzien winny byc odblokowany, testowales??? na pewno??? jestem niemal przekonany co do swej opinii, lecz nie twierdze iz sie nie myle ale LEJE NA CIEBIE i dalej mysle jak mysle. Cos to tam bylo iz Barton nawet tydzien 41 czy enty tam (sram na to) są odblokowywane i nie mozna sie tu opierac jedynie na tygodniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eno stary loozik  45 tydzien winny byc odblokowany,  testowales??? na pewno???  jestem niemal przekonany co do swej opinii, lecz nie twierdze iz sie nie myle ale LEJE NA CIEBIE i dalej mysle jak mysle. Cos to tam bylo iz Barton nawet tydzien 41 czy enty tam (sram na to) są odblokowywane i nie mozna sie tu opierac jedynie na tygodniu.

Dobrze się czujesz? Nie da się tego bez obrażania powiedzieć? Weź się opanuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eno stary loozik  45 tydzien winny byc odblokowany,  testowales??? na pewno???  jestem niemal przekonany co do swej opinii, lecz nie twierdze iz sie nie myle ale LEJE NA CIEBIE i dalej mysle jak mysle. Cos to tam bylo iz Barton nawet tydzien 41 czy enty tam (sram na to) są odblokowywane i nie mozna sie tu opierac jedynie na tygodniu.

Mozesz namnie lac ( chyba dasz rede tak daleko ? )

widze ze jednak zadnego nie testowales - a ja tak 40,41,42,44,46 tydzien

wiec moge cos na ten temat powiedziec i nigdy niebyl to jeden procek ale kolejne z seri - nawet te co na necie zostaly zgloszone jako odblokowane dostawalem jako zablokowane - no i testy na dwuch plytach glownych zeby niebylo watpliwosci

Wiec mozesz na to srac - ale niewypowiadaj sie na tematy o jakich niemasz pojecia bo kazdy moze powiedziec ze gdzies pisalo - moze tak linka na swoja obrone a nie bluzganie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory za bluzgi :( Fakt nie testowalem, to nie moja bajka. Moze i masz racje bo nie twierdze iz sie nie myle, 46 tydzien testowales hmm a skoro mowisz iz jest zablokowany(jesli mowisz prawde) noto chyba niemam na ten temat zdania, poniewaz na wlasnej skorze sie nie przekonalem. Na swa obrone powiem iz bylo nawet glosno jakis czas temu o tym iz AMD stracilo klientow poprzez blokowanie mnoznikow, co przyczynilo sie do strat finansowych, z tego tez powodu juz niepamietam ale albo 44 albo 45 tydzien mial juz byc odblokowany(wiadomo z jakiego powodu), a bloki mialy pozostac tylko w duronach, athlony mialy byc czyste. Z kupnem procka bym sie wstrzymal, z tymi tygodniami to juz niewiem, ktory odblokowany ktory nie, lepiej poczekac na satysfakcjonujaca sugestie i byc pewnym swego zakupu. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40,41,42,44,46 tydzien

wiec moge cos na ten temat powiedziec i nigdy niebyl to jeden procek ale kolejne z seri - nawet te co na necie zostaly zgloszone jako odblokowane dostawalem jako zablokowane - no i testy na dwuch plytach glownych zeby niebylo watpliwosci

w ramach uzupełnienia: ja mam 43 tydzien i tez zablokowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat dzis biore ostatnie procki i mome jeszcze cos dostane odblokowanego, narazie mam thortony z odblokowanym mnoiznikiem i L2

28 tydzien i fajnie chodza jako bartki - testowalem do 1.85 V i 2.35 gh prawie zawsze bylo

A od jutra zaczynam urlop wiec nastepne testy dopiero po nowym roku

A jak ktos cos chce to niech mnie lapie na gg - po 18 bo bede na modemie szalec :(

Fikon sprwadz sobie moje konto na allegro to sie przekonasz ze odwalam dobra robote z testowaniem prockow

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1021032

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musialem przelozyc urlop - z waszego powodu :wink:

A teraz Ciekawostka dla wszystkich bo jeszcze pewno nikt nie widzial procka z 47 tygodnia - dostalem swieze bulki :P

ten tydzien rozpoczyna sie 17 listopada

no i mozna zapomniec o dowrgade 8)

AQXFA 0347 WPMW T................K00026 :twisted:

Ciekawe co - ja juz wiem a wy mozecie podumac :D

Widac AMD znowu nas w jajo robi i potwierdz moja teze ze bartki zawsze sa przypadkowe i seria bath i cala reszta niema tu nic do zeczy - mozna sie sugerowac tylko kolorem rdzenia

Ten kto zgadnie czy proc jest zablokowany czy nie ma umnie piwo :D

wysle poczta :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stawiam na zablokowany

No i mamy zwyciezce - gdzie podeslac top piwo ?

Moim zdaniem Amd robi procki z jednej seri np 3200+ i tylko je blokuje, robi jedna linie i zchodzi z kosztow - chyba ze ktos ma inne wytlumaczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stawiam na zablokowany

No i mamy zwyciezce - gdzie podeslac top piwo ?

Moim zdaniem Amd robi procki z jednej seri np 3200+ i tylko je blokuje, robi jedna linie i zchodzi z kosztow - chyba ze ktos ma inne wytlumaczenie

heh no to przeciez oczywiste ze jest jedna linia, tylko zazwyczaj po produkcji procesory poddawane sa selekcji (z tego co pamietam wydajnosc z jednego wafla jest w granicy 70%) i na jej podstawie oznaczane;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...