Matilde Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 U mnie jest dokładnie tak samo -stąd to pytanie! Z reguły pomaga zwiększenie napięcia na procku ale czy jest to koniczne skoro system wydaje się być całkiem stabilny i inne benchmarki chodzą bezbłędnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 tak tak hipo ma racje ja jak mialem starego XP 1700 na FSB 200 to czasem mi nie wywalal bledow a czasem odrazu na starcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Oprócz prime jest jeszcze kilka testerów więc nie wiem w czym problem, mozesz się np pobawić Super PI, powiedziałbym że ten to jest naet bardziej wybredny :D tylko ze testuje tylko proca a prime takze ram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Testowałem już wielowa benchmarkami łącznie z SuperPi ale tylko PRIME wywala mi błędy na ustawienich 11x200 1,65V :cry: ażeby PRIME pracował stabilnie (bezbłędnie) muszę podnieść napięcie do 1,675V. Czyli w tej sytuacji mam przyjąć napięcie 1,675V za odpowiednie dla tych ustawień (11x200) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 tak rozne programy testeuja roznie i widocznie skoro prime zawsze ci wywala to cos jest nei tak wiec podnies napiecie to tylko 0.25 V wiec nei masz sie co obawiac a masz za to stabilnego procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 zaraz wsadze test bartka z 50 tygodnia - nowa dostawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 hmm czekamy czekamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 AXDA 2500 dkv4d Z378657L31888 AQYHA 0350 TPMW Na pokladzie i jak trudno sie niedomyslic zablokowany mnoznik Narazie 2.3 gh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 tez czekam na wyniki bo mysle nad amiana procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Ja kupilem kilka dni temu: AXDC2200DUV3C 1035196270017 AQZFA0344VPMW i jest kiszka. Mnożnik zablokowany, upgrade to Bartona tez sie nie udal. :( Na razie max co mi sie udalo 13.5 x 140 stable :( Teraz czekam na lepszy qlerek. bo temp w idle mam 50C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 AXDA 2500 dkv4d Z378657L31888 AQYHA 0350 TPMW Na pokladzie i jak trudno sie niedomyslic zablokowany mnoznik Narazie 2.3 gh Ludzie - wystarczy tylko na necie poszukać o odblokowywaniu AXP z nowych tygodni - ..... można spoko zmieniać mnożnik http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...c;f=35;t=003859 działa z wszystkimi chipsetami (dla nforce 2/ultra - WCPCreditem trzeba toche się pobawić) http://www.cpuheat.wz.cz/html/Tweaks.htm niektórzy nie mogli tego uruchomić - ale to tłumaczy wszystko: Hoi, that's because you need a 'Mobile' Processor (i.e. Second to last L5 joined) for starters, and normally you need to set a flag in the Northbridge's PCI configuration (he only details this step for Vias) to allow the 'on the fly' change. All is not a simple as it looks. Read this: http://www.cpuheat.wz.cz/html/AXP_multipli..._Multiplier.htm And read the whole damn thing... i dalej: Hi! I´ve just been able to unlock the multiplier on my locked week 43 barton 2500+. Using the datasheets supplyied, I transformed my XP2500 in a mobile, and my K7S8X-E+ allowed me to change the multiplier with CPU MSR, even in a locked cpu. The problem was getting mults higher than 11x. Cutting the 2nd L6 bridge allowed me to get 12x. Haven´t tried more yet... I think if all this info goes to bios, it may be possible to use mobile multipliers instead of the originals to unlock these post week 39 cpu´s. Any ideias? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 AXDA 2500 dkv4d Z378657L31888 AQYHA 0350 TPMW Na pokladzie i jak trudno sie niedomyslic zablokowany mnoznik Narazie 2.3 gh Ludzie - wystarczy tylko na necie poszukać o odblokowywaniu AXP z nowych tygodni - ..... można spoko zmieniać mnożnik http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...c;f=35;t=003859 działa z wszystkimi chipsetami (dla nforce 2/ultra - WCPCreditem trzeba toche się pobawić) http://www.cpuheat.wz.cz/html/Tweaks.htm niektórzy nie mogli tego uruchomić - ale to tłumaczy wszystko: Hoi, that's because you need a 'Mobile' Processor (i.e. Second to last L5 joined) for starters, and normally you need to set a flag in the Northbridge's PCI configuration (he only details this step for Vias) to allow the 'on the fly' change. All is not a simple as it looks. Read this: http://www.cpuheat.wz.cz/html/AXP_multipli..._Multiplier.htm And read the whole damn thing... i dalej: Hi! I´ve just been able to unlock the multiplier on my locked week 43 barton 2500+. Using the datasheets supplyied, I transformed my XP2500 in a mobile, and my K7S8X-E+ allowed me to change the multiplier with CPU MSR, even in a locked cpu. The problem was getting mults higher than 11x. Cutting the 2nd L6 bridge allowed me to get 12x. Haven´t tried more yet... I think if all this info goes to bios, it may be possible to use mobile multipliers instead of the originals to unlock these post week 39 cpu´s. Any ideias? te zaskoczyles mnie. normalnie biopre sie za lekture. mam nadzieje ze zrozumiem wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 ach do [gluteus maximus] z czyms takim. pod windowsem to nie to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 ach do [gluteus maximus] z czyms takim. pod windowsem to nie to samo. lepiej pod windowsem niz wcale - po co nazzekac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ludzie - wystarczy tylko na necie poszukać o odblokowywaniu AXP z nowych tygodni - ..... można spoko zmieniać mnożnik http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...c;f=35;t=003859 działa z wszystkimi chipsetami (dla nforce 2/ultra - WCPCreditem trzeba toche się pobawić) http://www.cpuheat.wz.cz/html/Tweaks.htm niektórzy nie mogli tego uruchomić - ale to tłumaczy wszystko: Hoi, that's because you need a 'Mobile' Processor (i.e. Second to last L5 joined) for starters, and normally you need to set a flag in the Northbridge's PCI configuration (he only details this step for Vias) to allow the 'on the fly' change. All is not a simple as it looks. Read this: http://www.cpuheat.wz.cz/html/AXP_multipli..._Multiplier.htm And read the whole damn thing... i dalej: Hi! I´ve just been able to unlock the multiplier on my locked week 43 barton 2500+. Using the datasheets supplyied, I transformed my XP2500 in a mobile, and my K7S8X-E+ allowed me to change the multiplier with CPU MSR, even in a locked cpu. The problem was getting mults higher than 11x. Cutting the 2nd L6 bridge allowed me to get 12x. Haven´t tried more yet... I think if all this info goes to bios, it may be possible to use mobile multipliers instead of the originals to unlock these post week 39 cpu´s. Any ideias? A moze mi to ktos po polskiemu wytlumaczyc ? :wink: Nie to ze nic nie qmam z tego co tam pisze ale wydaje mi sie ze jeden drobny blad przy takich manipulacjach moze rozwalic mi procka na dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ludzie - wystarczy tylko na necie poszukać o odblokowywaniu AXP z nowych tygodni - ..... można spoko zmieniać mnożnik http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...c;f=35;t=003859 działa z wszystkimi chipsetami (dla nforce 2/ultra - WCPCreditem trzeba toche się pobawić) http://www.cpuheat.wz.cz/html/Tweaks.htm niektórzy nie mogli tego uruchomić - ale to tłumaczy wszystko: Hoi, that's because you need a 'Mobile' Processor (i.e. Second to last L5 joined) for starters, and normally you need to set a flag in the Northbridge's PCI configuration (he only details this step for Vias) to allow the 'on the fly' change. All is not a simple as it looks. Read this: http://www.cpuheat.wz.cz/html/AXP_multipli..._Multiplier.htm And read the whole damn thing... i dalej: Hi! I´ve just been able to unlock the multiplier on my locked week 43 barton 2500+. Using the datasheets supplyied, I transformed my XP2500 in a mobile, and my K7S8X-E+ allowed me to change the multiplier with CPU MSR, even in a locked cpu. The problem was getting mults higher than 11x. Cutting the 2nd L6 bridge allowed me to get 12x. Haven´t tried more yet... I think if all this info goes to bios, it may be possible to use mobile multipliers instead of the originals to unlock these post week 39 cpu´s. Any ideias? A moze mi to ktos po polskiemu wytlumaczyc ? :wink: Nie to ze nic nie qmam z tego co tam pisze ale wydaje mi sie ze jeden drobny blad przy takich manipulacjach moze rozwalic mi procka na dobre. Tak samo mozna uszkodzic procek łącząc mostki L2 (w sumie nie tak samo - bo L5 jest bezpieczniejsze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Tak samo mozna uszkodzic procek łącząc mostki L2 (w sumie nie tak samo - bo L5 jest bezpieczniejsze) Chodzi mi o to ze nie znajac dobrze j. angielskiego mozna opacznie zrozumiec cos i prtzez swoją glupotę cos spier... Wiec chyba sie z tym wstrzymam i poczekam na polskie tłumaczenie.;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Witam wszystkich :!: Mam możliwość posiadania Bartona2500+ z 46 tygodnia i nie wiem czy bedzie sie nadawal do o/c (czy mnoznik bedzie zablokowany) :? Nie bede mial tez mozliwosci przetestowania go (bo albo go biore albo nie) :( Jak o w koncu jest z tym AMD teraz je od nowa odblokowuje :?: Prosze o odpowiedzi :!: Pozdrawiam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Witam wszystkich :!: Mam możliwość posiadania Bartona2500+ z 46 tygodnia i nie wiem czy bedzie sie nadawal do o/c (czy mnoznik bedzie zablokowany) :? Nie bede mial tez mozliwosci przetestowania go (bo albo go biore albo nie) :( Jak o w koncu jest z tym AMD teraz je od nowa odblokowuje :?: Prosze o odpowiedzi :!: Pozdrawiam :!: moze ci sie trafic procek odblokowany ale na to sa bardzo nikle szanse... spojrz troche wyzej na posta beno21...proc z 50tygodnia produkcji zablokowany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 no szanse masz male :) krotko mowiac ,w ostatecznosci zostaje podkrecanie FSB jesli masz dobra plyte z 46 tygodnia chyba nikt tu nie ma odblokowanego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O ciag dalszy nastapi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 o żesz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 na jakim vcore zrobiles tyle MHz?? a i na jakim chlodzeniu..:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 na jakim vcore zrobiles tyle MHz?? a i na jakim chlodzeniu..:) ta przeciez na 2,08 jest na jednym screenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabl0 Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Może ktoś to już widział i może powiedzieć coś na ten temat: http://www.ocworkbench.com/2004/guides/unl...artonwk43-1.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudzik Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Bartony z tego roku 0401, tez sa zablokowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Bartony z tego roku 0401, tez sa zablokowane.tylko sie pochlastać :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 A dlaczego miały by niebyc ? Z tego co dowiedziałem sie od przedstawiciela amd to procki od 2700+ pozostaja odblokowane ze wzgledu na duza cene - uwazaja ze jak ktos kupi 2800+ to znaczy ze niechce go podkrecac, ma tyle kasy ze go stac na dobry procek Na potwierdzenie dodam ze przetestowałem 2800+ z 40 tygodnia i był odblokowany - spokojne 2.5 gh - akurat fajna sztuka sie trafiła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Własnie przed chwilką odebrałem Bartona 2500+ o jakiś dziwnych numerach: AXDA2500DKV4D Z378877L30708 IQYFA 0350 RPMW Procek ma zablokowany mnożnik, przechodzi Superpi 16M na defaultowym napięciu(będę chciał sprawdzić na niższyn napięciu), a Prime zapuszczę wieczorem.Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...