Rosio Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 W poprzednim temacie ("Wentylator do obudowy") pytalem was o to wlasnie rozwiazanie ale przed zastosowaniem waszych rad (dzieki wsystkim za info :!: ) postanowilem zdjac obudowe i zobaczyc jakie beda efekty :?: . I coz temp. przy obciazeniu wynosi okolo 55 stopni. a i halas jest do zniesienia. Zastanawiam sie teraz czy zastosowanie pasty np. Thermpox 75AGS pomoze jeszce obcizyc temp o jakies 4 stopnie przy otwartej obudowie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPit Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 To zależy czy pomoże. Zależy jaką używasz teraz, ale myślę,że cztery stopnie to raczej na pewno nie, może 1-2 to góra, ale przyznaje że nie porównywałem żadnych. A tak w ogóle to chyba masz jakąś paste termoprzewodzącą ??? mówisz, że przy otwartej obudowie masz na duronie 55°C ? chyba troche dużo... nie wiem co sądzą inni. Oznacza to,że przy zamkniętej masz około 59-60°C a to juz trochę dużo. tak mi się wydaje. Co o tym sądzą inni grupowicze ? Może lepszy cooler,jaki masz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 To zależy czy pomoże. Zależy jaką używasz teraz, ale myślę,że cztery stopnie to raczej na pewno nie, może 1-2 to góra, ale przyznaje że nie porównywałem żadnych. A tak w ogóle to chyba masz jakąś paste termoprzewodzącą ??? mówisz, że przy otwartej obudowie masz na duronie 55°C ? chyba troche dużo... nie wiem co sądzą inni. Oznacza to,że przy zamkniętej masz około 59-60°C a to juz trochę dużo. tak mi się wydaje. Co o tym sądzą inni grupowicze ? Może lepszy cooler,jaki masz ? wlasnie , wiecej szczegolow, jaki cooler uzywasz teraz , na jakiej jest pascie ? nie ukruszyles procka ? jakie nawiewy/wywiewy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Coolerek to mam taki za 55 pln (jakis Titan ponoc do 1.3 GHz) a i pasta to standardzik. To tyle zadnych innych coolerkow :( A co do ukruszenia to watpie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sXat Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Ja na thermpoxie 75AGS zbiłem o 3 stopnie. Ta pasta jest niezbedna przy prockach powyzej 1GHz. Każdy stopień mniej przedłuża żywotność procka. nawet do 50% przy temperaturach 60C-70C! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...