Skocz do zawartości
Rosio

Czy pasta termo. pomorze?

Rekomendowane odpowiedzi

W poprzednim temacie ("Wentylator do obudowy") pytalem was o to wlasnie rozwiazanie ale przed zastosowaniem waszych rad (dzieki wsystkim za info :!: ) postanowilem zdjac obudowe i zobaczyc jakie beda efekty :?: . I coz temp. przy obciazeniu wynosi okolo 55 stopni. a i halas jest do zniesienia. Zastanawiam sie teraz czy zastosowanie pasty np. Thermpox 75AGS pomoze jeszce obcizyc temp o jakies 4 stopnie przy otwartej obudowie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy czy pomoże. Zależy jaką używasz teraz, ale myślę,że cztery stopnie to raczej na pewno nie, może 1-2 to góra, ale przyznaje że nie porównywałem żadnych. A tak w ogóle to chyba masz jakąś paste termoprzewodzącą ???

mówisz, że przy otwartej obudowie masz na duronie 55°C ? chyba troche dużo... nie wiem co sądzą inni. Oznacza to,że przy zamkniętej masz około 59-60°C a to juz trochę dużo. tak mi się wydaje. Co o tym sądzą inni grupowicze ? Może lepszy cooler,jaki masz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy czy pomoże. Zależy jaką używasz teraz, ale myślę,że cztery stopnie to raczej na pewno nie, może 1-2 to góra, ale przyznaje że nie porównywałem żadnych. A tak w ogóle to chyba masz jakąś paste termoprzewodzącą ???

mówisz, że przy otwartej obudowie masz na duronie 55°C ? chyba troche dużo... nie wiem co sądzą inni. Oznacza to,że przy zamkniętej masz około 59-60°C a to juz trochę dużo. tak mi się wydaje. Co o tym sądzą inni grupowicze ? Może lepszy cooler,jaki masz ?

wlasnie , wiecej szczegolow, jaki cooler uzywasz teraz , na jakiej jest pascie ? nie ukruszyles procka ? jakie nawiewy/wywiewy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...