krzypaw Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Tema banalny jak się wydaje i wałkowany wiele razy ale nie w moim przypadku. Tak więc proszę nie pisać "szukaj to było". Kilka razy dziennie komp mi się wyłącza i to przy przeglądniu netu albo jak chodzi karta tv albo jak nic nie chodzi. I to nie restart ale wyłącza się, gdy prubuję go uruchomić słychać z głośniczka w budzie jeden długi pisk i po tym pisku nic. Ze dwie try takie próby i startuje. Mam *athlon 1800+ palomino (temp w stresie długotrwałym 50 stop. idlle 40) *mobo ECS k7vta 3 *zasiłka codegen (niestety , ale to chyba nie to bo by się wyłączało przy obciążeniu) *grafa radek 9100 saphire *pamięci 256 ddr 266 infineon Ostatnio robiłem format całego dyski i to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 ja stawiam na zasilacz, mialem kiedys inputa ( :( ) który resetowal mi kompa co 10min, a mogl tez chodzic caly dzien....najlepiej wez od kogos pozycz zasilacz i sprawdzc czy sie dzieje to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 jw ^ pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 a ja na przekór wszystkim myślę że to nie zasiłka :wink: , gdyż mogę grać nieraz cały dzień albo obciążyć proca na 100 % przez godzinę i więcej i nic się nie dzieje, zupełnie przypadkowo występują te wyłączenie. Domyślam się że może tu pomóc ten długi pisk z głośniczka systemowego który oznacza problem z konkretnym podzespołem ale niestety instrukcja obsługi mobo jest po angielsku a aj anglika ni w ząb. Kiedyś słyszałem że ten pisk oznacza CHYBA problem z ramem albo grafą dlatego napisałem bo myślałem że ktoś będzie znał znaczenie tych pisków :idea:czy ktoś z was zna się na tym?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 a ten master blaster? ;]]] moze to jego wina ? podobno sam kompa wylancza (tylko o nim slyszalem wiec ..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 a ten master blaster? ;]]] moze to jego wina ? podobnoA cóż to takiego :?: :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 mblaster ?(sam nie wiem czy to sie tak pisze i czy to ta nazwa;) taki wirus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 No zeczywiście wirus powodował zamknięcie systemu ale było to poprzedzone komunikatem a u mnie wygląda to tak jakby prąd wyłączyli!! Momentalnie wszystko gaśnie!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 jakiego masz os'a ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 jakiego masz os'a ?A co to "os", sory ale nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 OS=system operacyjny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 :oops: win XP prof service pack 1 z tym że ja stawiał bym na ktryś podzespół, ten pisk mnie zastanawia jeden długi ok. 2 sek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 a jesli pisk to co innego, ja bym stawial na zasilke... Ja keidys mialem taka akcje ze podczas pracy na kompie co jakic czas mialem restarta. CO sie okazalo pozniej, w windowsie ustawiona byla opcja restartu przy jakims bledzie.... Bledy powodowaly sterowniki od grafiki ;] Po reinstalce wszystko dzialalo dalej ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Moze sprób pozyczyc od kogos zasilke i sprawdzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 a ja stawiam na napiecie :D moze , skoki napiecia? Postaraj sie skolowac taki stary stabilizaotr , moze poskutkuje. U mojej laski podzialalo, resetowal sie komp - a u mnie w mieskzaniu chodizl 15 godizn z primem. Przynioslem taki stary stabilizator i hula az milo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 niestety nie mam możliwości pożyczyć zasilki ale niedługo bede miał miernik to sobie pomierze, bo z mobo to wychodzą takieee wyniki że nie chce się wierzyć, 12V = 13,7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Może ciut nie ma temat, ale mój kolega miał pare lat temu pewien przypadek. Mianowicie grając w pewną grę (już nie pamiętam co to było, tyle wiem że FPP), gdy został zabity wyłączał mu się komputer. Działo się tak za każdym razem i tylko w tej grze. Widziałem na własne oczy. Fajne, nie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 a ja stawiam na napiecie :D moze , skoki napiecia? Postaraj sie skolowac taki stary stabilizaotr , moze poskutkuje. U mojej laski podzialalo, resetowal sie komp - a u mnie w mieskzaniu chodizl 15 godizn z primem. Przynioslem taki stary stabilizator i hula az milo. skad mozna dorwac taki stabilizator? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...