mechl!n Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Dziękuję za opinie. Sam się dziwie, że dość fajnie mi to wyszło zważywszy na to, że to moje pierwsze podejście do modowania 8) . Wszelgie uwagi biorę sobie głęboko do serca i "wykorzystam" je przy następnej budzie- człowiek uczy się na błędach... A oto pojemnik na pompkę z pompką inside: Całość selfmade ofkoz 8) . Zapomniałem pomierzyć napięcia na potencjometrze- sorki- jutro- wychodzi to tak m/w 5-12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Wszystko jest ładnie i estetycznie w końcu to pojemnik ma spełniać swoje zadanie czyli trzymać wodę ogulnie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Calkiem gustowny pojemniczek, ladnie zamontowane wyprowadzenia. Mam tylko jedno pytanie... nie wiem jak jest umieszczona pompka, ale biorac pod uwage ze wiekszosc pompek ma wlot przy wylocie, to czy przypadkiem jej wlot nie jest zbyt blisko scianki pojemnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Ta pompka (nie pamiętam nazwy) jest BARDZO specyficzna- ma wlot na drugim końcu- w pojemniku znajduje się na wysokości wlewu wody (nomen-omen wykonanego z szyjki i nakrętki butelki od wody gazowanej). Poszukam w necie- może znajdę jej zdjęcie to zamieszczę. edit- coś takiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Aaa to w takim wypadku to wszystko w porzadku :D Hehe... wlew rozpoznalem bo sam wykorzystalem patent z szyjka od Pepsi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 mechl!n, sledze sobie ten watek i Twoje poczynania. Szczerze mowiac to jest najpiekniejsza buda jaka kiedykolwiek widzialem. Tyle roboty, pasowania, dorabiania. Naprawde bardzi mi sie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 mechl!n, sledze sobie ten watek i Twoje poczynania. Szczerze mowiac to jest najpiekniejsza buda jaka kiedykolwiek widzialem. Tyle roboty, pasowania, dorabiania. Naprawde bardzi mi sie podoba. jw. pisalem to juz wczesniej, ale gratulacji nigdy za duzo :D pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Zarzekałem się, że klawiatury nie tknę... A jednak 8) : Układ blaszka-plexa-blaszka (ta sama zasada co przy diodach od HD i FDD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 8O 8O 8O jaki temat :D ja tez chce taka :D chyba sobie zrobie moda klawiatury :D to przez Ciebie mechl!n :!: :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 a mi sie ten mod klawiatury nie podoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Twoje prawo ofkoz. Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 zgadza sie. buda naprawde wypas ale klawiature jak chcesz tak fajnie zmodowac jak bude to musisz wymyslic cos ciekawszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 mam te same klawisze Tracer'a :D powiedz mi jedno mechl!n... jak zrobiles z tymi diodami?? nie jestem jakims tam elektronikiem/elektrykiem ale wlutowalem u siebie niebieskie diody i zadna nie chciala swiecic (dobrze byly wlutowane), wlutowalem z powrotem jedna zieloną i teraz swieci jedna niebieska i jedna zielona a jedna niebieska nie chce :shock: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Nic nie musiałem kombinować (nie licząc wircenia otworów w obudowie- diody są niżej niż w oryginale)- wszystkie świecą jak powinny- może poprostu Twoja dioda jest walnięta. Mod klawiatury nie jest sam w sobie czymś szczególnym- nie zakładał bym topica, żeby go pokazać. To poprostu "przypasowanie" klawiatury do budy (na początku miała zostać nieruszana, później pomyślałem nad zmianą diód na niebieskie aby zakończyć na tym co widać). Zdjęcia dzienne: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 masz 2 klawy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Na poczatku bylem jakos sceptycznie nastawiony do tego moda, ale z czasem widze ze kawal super roboty :D gites, a co do klawiatury nie swieca ci te diody za mocno :D ja mam glosniki logitecha i maja jedna diode niebieska w glosniku centralnym i jak sa wlaczone to mi daja poswiate na caly pokoj, lamp nie musze uzywac i wlasnie jak filmy ogladam to mnie troche drazni ze az musze czyms to zakleic :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Nie jest zbyt jasno- diody ustawione prostopadle do blaszki- światło rozchodzi się przez plexe zmatowaną na krawędzi- jest akuratnio. A gdyby było za jasno to też nie problem- filmy oglądam przez kabel na TV w innym pokoju 8) . Dwie klawiatury, bo modyfikowana buda jest od drugiego kompa :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 No i skończyłem... Jak dorwę cyfraka to strzelę kilka ładnych ujęć- moim webcamem nie oddam piękna tej budy :wink: . Niedosyt czuję... Czas brać się za następną budę :twisted: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Poproszę o ujęcie drugiego boku twojej budy :twisted: Gratuluję twojego wysiłku, twoich chęci i gustu naprawdę ci wyszło ciekawie, ba, ponadprzeciętnie niż inne budy, które wcześniej widziałem 8) Dodam, że jak zobaczyłem za pierwszym razem twoje wc w budzie, zastanawiałem się, czy czegoś nie brakuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Hmm... ujme to krotko... Good Job :D Twoje wczesniejsze szkice nie przemawialy do mnie, ze tak ladnie sie to wszystko zmiesci, ale te zdjecia rozwialy wszystkie watpliwosci :P Musze przyznac ze jest to pierwsza buda jaka widze, w ktorej jest na zewnatrz wiekszy bajzel z kablami niz wewnatrz :twisted: Jak bedziesz mial cyfrowke to zrob kilka zblizen wnetrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 No panie dziejku. Ladne cacko a ten porzadek powala... Brakuje tylko WC dla GPU i NB w takim uporzadkowaniu i bylo by super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 gratulacje moda, tylko zapodaj jakies duze zdjecia z roznymi ujeciami i z zalozonym bokiem :) GREAT WORK MECHL!N :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 a mi dalej nie pasuje kolorystycznie ta blacha na gorze pod wentylami ;) ale ogolnie na prawde suuuuuuper robota! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 no gites :D :D :D jak dla mnie eXtra :D zycze udanej nowej budy : pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Noc coż ... nic dodać !!! jestem pod wrażeniem i to wielkim !!! Widać dbałość o szczegóły co dla mnie jest najważniesze no i pomysł . To jest to !!! a to dopiero first mod ... Gratuluje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Obiecana galeryjka: Na koniec małe porównanie BEFORE - AFTER: That's it... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 miodzio :] tylko jakbys jeszcze pomalowal boki i top na srebrny zeby bylo pod kolor, no ale nic tak tez jest dobrze ;) a za pierwsze zdjecie masz u mnie 10 punktow :D fajne ujecie ;) ps. razi mnie klapka od stacji dyskietek, walnij na srebrno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Jak juz pisatlem jest super (albo nie pisalem :.> ) jedyns co strasznie razi to ta zolta zaslepka z tylu na 3 zdjeciu a tak to super :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Przygladajac sie tym zdjeciom zastanawiam sie czy nie wartaloby dorwac lakier przypominajacy kolorem aluminium i malnac plastiki w CD i FDD. Poza tym ostatnie zdjecie prezentuje piekna przemiane budy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 6 zdjatka :D SUPER :D :D :D piekna robota, naprawde :D rispekt masz i mnie za tego moda :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...