dezerterpl Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 znajomy kupił kompa msi865pe p4-2,66-533 radek9200-128/128 barracuda80sata itd poprosił mnie żebym mu zainstalował winxppro (czasami robie takie rzeczy i nie ma problemu z którym bym sobie nie poradził) -> instaluje a tu "bach" - bluskrin, wchodze do biosu a tam temperatura 93; dostał znajomy odemnie instrukcje co w serwisie gadać zawinoł kompa i do serwisu; naprawili-wymienili; znowu zabieram sie do instalacj (temp 48-50) a tu podczas przegrywania przez instalator plików zwis na 19%, dobra kurna pomyślałem że to sie zdarza ale jak zaczołem od nowa to znowu zwis na 51% i znowu od nowa i zwis na 5% i znowu od nowa a tu bluscrin (temp 50) jeszcze w międztczasie sie sam podczas instalacj resetował; no kur..na/wa(niepotrzebne skreślić) ręce opadają; wchodze do biosu, przywróciłem ustawienia defałltowe, ustawiłem to co trzeba, restart, NO ZAJEBIŚCIE - dysku brak - pewnie lama jestem i coś trzeba więcej ustawić - ale niewiem co; POSPRAWDZAŁEM CO SIE DAŁO - NAWET PŁYTE ZE SZKLARNIĄ CZY ZABARDZO PORYSOWANA NIE JEST I DU-PA! CO TO I OD CZEGO SIE NIECHCIAŁ INSTALOWAĆ SYSTEM I CO EWENTUALNIE TRZEBA W BIOSIE USTAWIĆ ŻEBY DYSK NA SATA DZIAŁAŁ (MI SIE WYDAJE ŻE NIC)! PROSZE O POMOC! PS.jak raz sie zawiesił to monitor jakby rozjaśnił sie nagle - tak jakby coś z napięciami w grafie sie działo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 W jednej z zakladek masz opcje do ustawienia wspolpracy Sata i Ata. Masz tam Legacy i Native. Poza tym nizej jest opcja czy Sata ma byc pierwsze czy urzadzenia na Ata. [OT] Coraz czesciej obserwuje problemy ludzi ktorzy uzywaja dyskow SATA. W ciagu 2 dni mialem 2 kompy ktore swirowaly. Zmiana dyskow na ATA rozwiazala problem. Czyzby niedopracowana technologia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezerterpl Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 spuźnione dzięki tak w ogóle to przy instalacj windowsa xp trzeba wrzucić flopa z driverami do kontrolera - no kto by pomyślał - niby intel i jakiś takie akcje - wiem pewnie po prostu lama jestem niestety to nie koniec problemów - coś się resetuje co jakiś czas - jusch sam nie wiem co myśleć - miał być zestaw stabilny czyli intel a tu same problemy :( pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...